Έσωσε ένα ολόκληρο στούντιο: Η ταινιάρα που σαρώνει σε όλο τον κόσμο κάνει τους ρέκτες του θεάματος να πανηγυρίζουν
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Έσωσε ένα ολόκληρο στούντιο: Η ταινιάρα που σαρώνει σε όλο τον κόσμο κάνει τους ρέκτες του θεάματος να πανηγυρίζουν

Μετά από μια σωρεία αποτυχιών την τελευταία 3ετία, η Marvel μπορεί να δει και πάλι την επιφάνεια
Menshouse Team

Από πιο κυρίαρχο στούντιο σε όλη την κινηματογραφική βιομηχανία, σε ένα που μετράει μόνο…φόλες. Βαριά λέξη αυτή για τη Marvel, αλλά η τελευταία της ταινία που πήγε καλά και άρεσε και στο κοινό, ήταν το Spider-Man: No Way Home.

Κι αυτή η ταινία βέβαια, δεν ήταν δική της δική της. Ο Spider-Man είναι στο δικό της σύμπαν, αλλά ήταν της Fox. Ένα στούντιο που κάποτε πήγε να πάρει τα κουβαδάκια του και να παίξει μακριά από τις μαρβελικές παραλίες, αλλά τώρα τα κουβαδάκια ανήκουν όλα στη Marvel και η Fox μετράει τα λεφτά που πήρε και είναι πια παιδί της μαμάς Marvel.

Το Deadpool & Wolverine είναι το μονοπάτι της μετάβασης σε μια νέα εποχή, τόσο για τα franchises (το Fantastic Four και οι X-Men είναι τα άλλα, συν προφανώς τον Spider-Man) όσο και για την ίδια τη Marvel.

Όλοι αυτοί εισέρχονται στο MCU στην εποχή του Multiverse και, με βάση όσα είδαμε στο Spider-Man: No Way Home και στο Dr. Strange In the Multiverse of Madness, δεν θα αργήσουμε να τους δούμε όλους συγκεντρωμένους σε μία ταινία. Λογικά στο Avengers: Doomsday του 2026, όπου θα δούμε τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να επιστρέφει στο MCU, ως Dr. Doom πλέον.

Ας μην ξεφεύγουμε όμως. Εδώ θα μιλήσουμε για την ταινία Deadpool & Wolverine, η οποία έχει ενθουσιάσει τους φανατικούς της Marvel ανά τον κόσμο, σαρώνει σε έσοδα σε αυτή την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της (550 εκατομμύρια, οδεύει για να ξεπεράσει το 1.5 δισ. δολάρια) και φαίνεται να είναι το μανιτάρι μαγικό που θα ανορθώσει το σύμπαν της Marvel.

Σαρώνει στο box office: Η ταινία που έσωσε ένα ολόκληρο στούντιο από την καταστροφή

Σε αυτές τις μέρες έχουν υπάρξει και αρκετές έντονα αρνητικές κριτικές, οι οποίες γίνονται με τη ματιά κάποιου που δεν έχει καμία συναισθηματική σύνδεση με το σύμπαν της Marvel και κρίνει απλώς την ταινία που βλέπει αυτόνομα. Δεν είναι κακό κι αυτό, αλλά εμείς δε μπορούμε να δούμε έτσι το Deadpool & Wolverine.

Μπορούμε να την κρίνουμε με την ψυχή και τα μάτια ενός ανθρώπου που ενθουσιάζεται με τις ταινίες της Marvel, που ούρλιαζε στην αίθουσα κινηματογράφου όταν άκουσε τα “Bring Me Thanos” και “Avengers…assemble”, που έχει σαφώς ενοχληθεί από όλη αυτή τη διάσπαση με τις ταινίες και τις σειρές που έχουν κάνει πολύπλοκο το MCU, αλλά στο τέλος της ημέρας αγαπούν αυτό το fiction.

10άρι με τεχνική και φαρμακερό αριστερό: Ο Έλληνας που εντυπωσίασε Σίτι, Μίλαν και Άγιαξ ίσως είναι το επόμενο asset της Εθνικής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 10άρι με τεχνική και φαρμακερό αριστερό: Ο Έλληνας που εντυπωσίασε Σίτι, Μίλαν και Άγιαξ ίσως είναι το επόμενο asset της

Με όλα αυτά λοιπόν στη βάση της καρδιάς μας, διότι εμείς δεν είμαστε κριτικοί κινηματογράφου, είμαστε ρέκτες του θεάματος, της κινηματογραφικής αφήγησης, μπορούμε να πούμε πως το Deadpool & Wolverine είναι ταινιάρα.


Με τον φανταστικό σαρκασμό του Ράιαν Ρέινολντς, με την τρομερή χημεία που έχει με τον Χιου Τζάκμαν και ειρωνεύονται τόσο καλά ο ένας τον άλλο, με τις σκηνές που σκηνοθετεί μαεστρικά ο Σον Λεβί, με τα cameos που χτυπάνε φλέβα συναισθήματος, ίσως όχι τόσο με την πλοκή, με τις μουσικές, ιδίως την διασκευάρα του Like A Prayer που ακούγεται σε 2-3 σκηνές στην ταινία.

Στην ταινία Deadpool & Wolverine ο Deadpool καλείται να αποτρέψει τον Παράδοξο, έναν επικεφαλής παραρτήματος της TVA (Time Variance Authority) από το να διαλύσει το σύμπαν του με την κατασκευή μιας μηχανής που λέγεται Time Ripper και μπορεί να τον κάνει κυρίαρχο σε όλα τα παρακλάδια της πραγματικότητας.

Μόνος του ο Deadpool δε μπορεί να τον σταματήσει. Οπότε, πρέπει να βρει τον Wolverine, ο οποίος ήταν το λεγόμενο Συνεκτικό Ον στο σύμπαν του. Όταν ένα Συνεκτικό Ον πεθάνει, δεν έχει λόγο ύπαρξης και ο κόσμος του. Έχει όμως για τον Deadpool που θα τον γράφουμε Νεκροπισίνα από δω και πέρα γιατί βαριόμαστε την αλλαγή από ελληνικά σε αγγλικά.

Έσωσε ένα ολόκληρο στούντιο: Η ταινιάρα που σαρώνει σε όλο τον κόσμο κάνει τους ρέκτες του θεάματος να πανηγυρίζουν

Έτσι, ο Νεκροπισίνας πάει πρώτα στον τάφο του Λόγκαν, όπως τον είδαμε στην ταινία του 2017, αλλά εκεί βρίσκει μόνο ατσάλινα κόκαλα, οπότε το Σχέδιο Α πάει στα σκουπίδια.

Παίρνει τη συσκευή μετάβασης σε διάφορες πραγματικότητες, ψάχνει σε πολλούς Γούλβεριν (εδώ το γράφουμε απλά στα ελληνικά) και βρίσκει αυτόν που θεωρείται ως ο χειρότερος όλων, διότι δεν είναι ήρωας, αλλά αφήνεται να εννοηθεί πως είναι δειλός και προδότης.

Οι δυο τους θα πρέπει να βρουν τρόπο να επιστρέψουν από το Κενό, όπου τους στέλνει ο Παράδοξος, και να τον εμποδίσουν. Και σε αυτή την περιπέτεια, θα πρέπει να σωθούν από την αδερφή του Τσαρλς Εξέβιερ, του Καθηγητή Χ των X-Men, την Κασάντρα Νόβα, που διαφεντεύει σε έναν ερημότοπο τύπου Mad Max στο Κενό.

Η ταινία Deadpool & Wolverine είναι χορταστική, ίσως κάποιες φορές να υπερβάλλει ο Ρέινολντς με το χιούμορ του, αλλά το ξεχνάς πολύ γρήγορα χάρη στις σκηνές μάχης μεταξύ των δύο και σε αυτές με τους δύο απέναντι στους υπόλοιπους. Ή έχοντας ενθουσιαστεί από τα cameos που είναι μπόλικα.

Αν δεν είχε υπάρξει η ανακοίνωση για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, θα σας γράφαμε πως η ταινία Deadpool & Wolverine θα σηκώσει ένα βάρος που ίσως δεν μπορεί να το αντέξει. Μετά όμως από την επάνοδο του κορυφαίου στο MCU, αν κιόλας επιλέξουν το σενάριο του villain variant Tony Stark, μπορούμε να πούμε ότι είναι μέσω του Deadpool & Wolverine που άνοιξε ένας ωκεανός πιθανοτήτων.

Και τα επόμενα δύο Avengers, αποκτούν χάρη σε αυτούς τους δύο ένα ενδιαφέρον αντίστοιχο με το Endgame. Μέχρι τότε, φυσικά, τα βλέματα στρέφονται στο Fantastic Four που θα κυκλοφορήσει του χρόνου στις αίθουσες, σε 359 μέρες για την ακρίβεια.

* Το Deadpool & Wolverine κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Feelgood Entertainment