Η απάντηση κρύβεται σε ένα ποτήρι που πλένεται: Το Νο1 του Netflix θα σε κερδίσει με το ανατρεπτικό του φινάλε
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Η απάντηση κρύβεται σε ένα ποτήρι που πλένεται: Το Νο1 του Netflix θα σε κερδίσει με το ανατρεπτικό του φινάλε

Είναι από τις περιπτώσεις που αξίζει να δεις 4.5 ουδέτερα επεισόδια για να φτάσεις σε ένα rollercoaster
Menshouse Team

Αν δει κανείς το trailer, θα νομίζει ότι βλέπει κάτι ανάμεσα σε White Lotus και Big Little Lies. Μετά τα πρώτα δύο επεισόδια αναρωτιέσαι γιατί η Νικόλ Κίντμαν κάνει τον ίδιο ρόλο. Τελικά, το Νο1 του Netflix σε αποζημιώνει με την τελική του έκβαση.

Το The Perfect Couple είναι μια κλισέ, στη βάση της ιστορία, που καταφέρνει να γίνει πολύ ενδιαφέρουσα και ιντριγκαδόρικη με τον τρόπο που τελειώνει.

Μίνι σειρά, 6 επεισόδια, Netflix, μια οικογένεια με μπόλικο χρήμα, η μητέρα είναι διάσημη συγγραφέας, ο πατέρας επιχειρηματίας, οπότε προσπαθούν να μη βγει το παραμικρό τσαλάκωμα προς τον έξω κόσμο και τα κρατάνε όλα μέσα τους, κάτω από το χαλάκι.

Οι image makers της Γκριρ Γκάρισον Γουίνμπερι (Νικόλ Κίντμαν), της ηγέτιδας αυτής της οικογένειας, αυτής που κινεί τα νήματα και θέλει να κρατήσει θαμμένα όλα τα μυστικά, την έχουν πλασάρει ως την τέλεια γυναίκα, σύζυγο και μητέρα, που έχει την τέλεια σχέση για 29 χρόνια και τίποτα δεν είναι προβληματικό. Κι αυτό είναι προβληματικό. Κι αργά ή γρήγορα, η συσσωρευμένη πίεση, θα φέρει έκρηξη.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να βρεθεί νεκρή, πνιγμένη, η Μέριτ Μόνακο, κολλητή φίλη της Αμίλια (Ιβ Χιούσον), της επικείμενης γυναίκας του μεγάλου γιου της οικογένειας Γουίνμπερι, του Μπέντζι.

Η απάντηση κρύβεται σε ένα ποτήρι που πλένεται: Το Νο1 του Netflix θα σε κερδίσει με το ανατρεπτικό του φινάλε

Στη διάρκεια ενός τριήμερου γλεντιού για τον επερχόμενο γάμο, όπου η Αμίλια με τους γονείς της και την κολλητή της φίλη, την Μέριτ, έχουν πάει στο σπίτι των Γουίνμπερι στην περιοχή των πλουσίων της Μασσαχουσέτης, στο νησί Ναντάκετ, η Μέριτ βρίσκεται νεκρή, έχει δολοφονηθεί.

Πολύ γρήγορα γίνεται γνωστό πως είχε σχέση με τον Ταγκ Γουίνμπερι (Λιβ Σράιμπερ), άντρα της Γκριρ, και ήταν και έγκυος στο παιδί του. Κι η Γκριρ γνώριζε για αυτή τη σχέση, όπως και για όλες τις απιστίες του Ταγκ, που διαρκώς της επαναλαμβάνει πως μόνο αυτή θέλει και θέλει να είναι ξανά μαζί. Δεν έχουν χωρίσει, διατηρούν την αρραγή εικόνα για το κοινό.

Την αποθέωσε ο Βλάσης Μπονάτσος: Η ηθοποιός που παρουσίασε το πρώτο «Ok» ήταν μια απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αποθέωσε ο Βλάσης Μπονάτσος: Η ηθοποιός που παρουσίασε το πρώτο «Ok» ήταν μια απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των 90’s

Η δολοφονία όμως, τους φέρνει όλους στο προσκήνιο ως υπόπτους, δυνητικά είναι όλοι ένοχοι, έχουν κίνητρο, οπότε η αστυνομία κάνει έρευνα για να φτάσει στον ένοχο.

Κι ενώ μέχρι το 4ο επεισόδιο βλέπουμε να σχηματίζεται η εικόνα όσων έχουν κρυφτεί κάτω από το χαλί, κάπου εκεί μια σειρά δραματική, γίνεται εγκληματικού μυστηρίου. Που η απάντησή του βρίσκεται σε ένα ποτήρι που πλένεται.

Η απάντηση κρύβεται σε ένα ποτήρι που πλένεται: Το Νο1 του Netflix θα σε κερδίσει με το ανατρεπτικό του φινάλε

Και τα δύο επεισόδια, το 5ο και, δη, το 6ο, γίνονται ένας καταρράκτης αποκαλύψεων, εξελίξεων και ανατροπών. Αρκεί να σκεφτείτε πως μόνο στο 6ο επεισόδιο παρουσιάζονται ως σίγουροι ένοχοι 4 από τα μέλη της οικογένειας, με την Γκριρ να είναι αυτή που φάνταζε ως πιο σίγουρη από όλους. Είναι όμως αυτή;

Το ακόμα πιο ανατρεπτικό για τη σειρά του Netflix είναι πως δεν εξηγεί ποτέ της τα κίνητρα του/της δολοφόνου. Ακόμα κι αυτά που φτάνει να θεωρεί ως κίνητρα ο θεατής, δεν είναι. Απορρίπτονται. Στο τέλος, βλέπουμε απλά μια σύλληψη και ένα χρονικό άλμα μήνες μετά, όπου η απελευθέρωση των ένοχων μυστικών έχει φέρει μια ηρεμία.

Το Νο1 του Netflix δε φαίνεται να αξίζει για Νο1, αλλά επειδή είναι 6 επεισόδια και δεν είναι τρομερό χάσιμο χρόνου, όταν φτάσεις στο τέλος του 4ου επεισοδίου, καταλαβαίνεις ότι ίσως και να το αξίζει. Ε, στο 5ο ενισχύεις την άποψη αυτή και στο 6ο λες ότι είναι μια πάρα πολύ καλή σειρά αυτή που υπογράφει η Σούζαν Μπάιερ, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Έλιν Χίλντεμπραντ.