Όπως το «VIP Καλά Γεράματα»: Η επόμενη κωμωδία που έρχεται με φόρα για να κερδίσει το κοινό

Όπως το «VIP Καλά Γεράματα»: Η επόμενη κωμωδία που έρχεται με φόρα για να κερδίσει το κοινό

Τώρα που έχουμε πάρει φόρα και είμαστε ζεστοί, bring it on!

4 κωμωδίες. Τόσες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της τηλεόρασης σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν. Κι εμείς, αφελείς όντες, είχαμε εστιάσει τόσο πολύ στις 2, που είχαμε αμελήσει τις άλλες 2. Ήρθε όμως η πραγματικότητα να μας πει ότι δεν ξέρουμε πού μας πάνε τα 4 (και οι 4) και μας έδειξε ότι λανθασμένα εστιάζαμε.

Το Αρχελάου 5 και Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα μας άφησαν με μια μικρή πικρία, μια γεύση τρικυμίας στα χείλη, ήμασταν οριακά να πέσουμε σε κατάθλιψη για το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να μας ικανοποιούν οι δραματικές σειρές και θα ξεχνούσαμε πώς είναι να περνάμε όμορφα βλέποντας κάτι.

Μέχρι που, λίγο πριν φουντάρουμε, ήρθε το VIΠ Καλά Γεράματα στον ΑΝΤ1, για να μας επαναφέρει, να μας δώσει την ελπίδα όπως την έδωσε στη Μίνας Τίριθ το άναμμα των πυρσών και η σκέψη πως θα έρθουν ενισχύσεις από το Ρόχαν στη μάχη για τη Μέση Γη.

Κι αφού τώρα έχουμε μπει σε καθεστώς αισιοδοξίας, τώρα που είμαστε on fire, περιμένουμε την επόμενη κωμωδία, αυτή που θα προβληθεί τη Δευτέρα στο MEGA, για να πούμε ότι με 2/4, έχουμε ένα καλό ποσοστό για να επανέλθει η κωμωδία στην τηλεόραση.

Εξάλλου, όσο κι αν δε μας άρεσε, Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα πάει καλά σε νούμερα τηλεθέασης, ενώ πολύ δυναμικό ξεκίνημα έκανε και το VIΠ Καλά Γεράματα.

Η κωμωδία Έχω Παιδιά, λόγω και του ότι είναι στο MEGA, ένα κανάλι συνυφασμένο με την καλή κωμική μυθοπλασία, είναι αυτή που έχουμε βάλει στο μάτι εδώ και αρκετές ημέρες, όσο προβάλλεται το trailer της στην τηλεόραση κι όσο βλέπουμε την πρωταγωνίστρια, την Ευγενία Σαμαρά να μιλάει σε εκπομπές για αυτά που θα δούμε.

Η ελπίδα μας γι’ αυτή τη σειρά βασίζεται σαφώς και στην Σαμαρά, αλλά περισσότερο στον Λάμπρο Φισφή, ο οποίος υπογράφει το σενάριο.

Σαν κόνσεπτ, η σειρά θυμίζει κάπως μια αντίστοιχη στο MEGA πριν 14-15 χρόνια, με τον Κόκλα και τη Λουιζίδου, που βλέπαμε τη ζωή τους με τρεις γιους. Η σειρά προφανώς και έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία από τη ζωή του Φισφή ως πατέρα, ιδωμένη με την γνωστή του, σατιρικά σκωπτική, ματιά.

Τι θα δούμε στο Έχω Παιδιά

Κεντρικοί ήρωες είναι η Σάρα (Ευγενία Σαμαρά) και ο Μιχάλης (Βασίλης Μαυρογεωργίου) οι οποίοι παλεύουν να ανταποκριθούν στους ρόλους που τους επιβάλλει η ζωή, και να ισορροπήσουν ανάμεσα σε αυτούς και στις επιθυμίες τους.

Η Σάρα είναι οικονομική διευθύντρια σε εταιρεία που έχει ως βασικό πρόβλημα της ζωής της την κόντρα με τη μητέρα της που συγκρίνει τις επιλογές της με αυτές της αδερφής της, η οποία παντρεύτηκε έναν πλούσιο άντρα και ζει μια άνετη ζωή, ενώ ο Μιχάλης απέχει πολύ από το να είναι πλούσιος.

Ο Μιχάλης δουλεύει σε ένα κιτρινιάρικο σάιτ ως δημοσιογράφος, σιχαίνεται τη δουλειά, δεν έχει παρέες, μόνος του φίλος ο μίζερος Σταύρος, συνάδελφός του. Μαζί υφίστανται την εργασιακή κακοποίηση από τον Τόνι, έναν ιδιοκτήτη-ρεμάλι.

Το σενάριο του Φισφή έχει στοιχεία που στην ένωσή τους παράγουν κωμικές καταστάσεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ο ίδιος είναι πάντα ένας θιασώτης του μότο «καιρός να σταματήσουμε να πουλάμε το παραμύθι των τέλειων γονέων που τα ξέρουν όλα και τα καταφέρνουν όλα», οπότε όλα συνηγορούν σε μια καλή κωμωδία.

Η θεωρία απέχει από την πράξη, οπότε την επόμενη εβδομάδα, για 4 σερί μέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αν τελικά είναι όντως καλή κωμωδία.

Πρωταγωνιστούν: Ευγενία Σαμαρά, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αθηνά Οικονομάκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Λάμπρος Φισφής, Μάκης Παπασημακόπουλος, Ανθή Ευστρατιάδου, Θεανώ Κλάδη, Γιάννης Τσουμαράκης

Στον ρόλο της Αντιγόνης, Μπέσσυ Μάλφα

Στον ρόλο του κυρ-Στέλιου, Ερρίκος Λίτσης

…Και τα παιδιά: Αμαρυλλίς Καπίρη, Κωνσταντίνος Κουρογένης – Κόλτσης, Νικόλας Αλαφάκης

Σενάριο: Λάμπρος Φισφής
Σκηνοθεσία: Διονύσης Φερεντίνος