πολικός
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Ο Πολικός Αρκούδος κι οι Ανίκητοι στον Βασιλιά Αρθούρο: Ταινίες της εβδομάδας

Σχετικά καλός Τσάρλι Χάναμ, αλλά μια ενοχή και μια πολική αρκούδα κρατάνε τα σκήπτρα αυτή την εβδομάδα.

Η αναβίωση της ιστορίας του Βασιλιά Αρθούρου με το Εξκάλιμπερ είναι η πιο πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της εβδομάδας. Με ένα δυνατό καστ καταφέρνει να ανταποκριθεί στην προσμονή μέχρι ενός σημείου. Αντιθέτως, άλλο ένα κινούμενο, Ο Πολικός Αρκούδος και οι Ανίκητοι, κυριαρχεί. Από κοντά και Η Ενοχή των Αθώων της Αν Φοντέν. Μάλλον απογοητευτική η ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς με την συνήθως εξαίρετη Κρίστεν Στιούαρτ, που εδώ προσφέρει όλους τους λίγους λόγους για να δούμε το Η Βοηθός.

Βασιλιάς Αρθούρος

Ο Τσάρλι Χάναμ είναι ένας ηθοποιός αγαπητός λόγω Sons Of Anarchy, αλλά και γιατί έριξε χυλόπιτα στις 50 Αποχρώσεις του Γκρι. Ο Γκάι Ρίτσι είναι επίσης μια αλητόφατσα του σινεμά με μεγάλο fanbase. Η σύμπραξη τους για τον Βασιλιά Αρθούρο κρίνεται ως τίμια, χωρίς όμως να αγγίζει τον μανιερισμό του Ρίτσι με τον Ντάουνι Τζούνιορ στο Holmes. Για την ακρίβεια σε αυτή την ταινία επιχειρεί να ακολουθήσει μια διαφορετική διαδρομή με τον ήρωα του. Όχι από κάτω προς τα πάνω. Αντίθετα. Στο καστ υπάρχουν επίσης οι Τζουντ Λο, Ντζίμον Χούνσου (Blood Diamond, Furious 7), ο Έρικ Μπάνα και ο Άινταν Γκίλεν (Petyr Baelysh). Όλοι αυτοί αποτελούν πόλο έλξης, όπως και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το κορυφαίο πρότυπο ανδρός στη βιομηχανία του θεάματος, κάνει το πρώτο του cameo σε ταινία και δέχεται αρνητικές κριτικές. I don’t give a tiny rat’s ass που λεν’ και στα μέρη του.

Ο Πολικός Αρκούδος και οι Ανίκητοι

Την περασμένη βδομάδα ήταν ένα γαλλικό animation που βάλαμε στην πρόταση της εβδομάδας. Το ίδιο θα κάναμε και εν προκειμένω, μόνο που είπαμε να δώσουμε αλλού την τιμητική θέση. Ο Πολικός Αρκούδος και οι Ανίκητοι φίλοι του πάντως δεν υπολείπονται σε τίποτα.

O Νορμ είναι ένας πολικός αρκούδος. Μπορεί να μην ξέρει να κυνηγά, έχει όμως ένα σπάνιο χάρισμα: όπως και ο παππούς του, που κάποτε βασίλευε στην Αρκτική, μπορεί να μιλήσει στους ανθρώπους. Όταν η Βέρα, μια θαρραλέα διευθύντρια μάρκετινγκ μιας μεσιτικής εταιρίας ταξιδεύει στην Αρκτική, για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού σποτ προώθησης πολυτελών σπιτιών για την εταιρία του ανήθικου αφεντικού της, τον δισεκατομμυριούχο εργολάβο κ. Γκριν, ο Νορμ καταλαβαίνει πως πρέπει να κάνει κάτι για να σώσει τον τόπο του. Με την παρότρυνση του γλάρου μέντορα του, του Σόκρατες, ο Νορμ θα αφήσει την οικογένεια του και θα ταξιδέψει ως λαθρεπιβάτης σε ένα πλοίο με προορισμό την Νέα Υόρκη, παρέα με τρία μικρούλικα, σκανταλιάρικα – και σχεδόν άτρωτα – τρωκτικά, ως τους πιστούς του σύμμαχους.

Στο Μανχάταν, όπου οι βαριεστημένοι Νεοϋορκέζοι τον περνούν για ηθοποιό, ντυμένο με μια στολή πολικής αρκούδας, ο Νορμ γίνεται αμέσως διάσημος, συμμετέχοντας σε χορευτικό flash-mob στην Time Square, και ως καλεσμένος σε τηλεοπτικά talk-shows. Αλλά είναι η Ολυμπία, η πανέξυπνη κόρη της Βέρα που θα τον βοηθήσει να σκαρώσει ένα σχέδιο για να υπονομεύσει τα σχέδια του κ. Γκριν να πατήσει πόδι στην Αρκτική. Στο ξένο voice over βρίσκουμε τον Ρομπ Σνάιντερ, την Χέδερ Γκράχαμ, τον Κεν Γιέονγκ και τον Μπίλι Νάι. Ο Πολικός Αρκούδος είναι μάλιστα η πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια του Τρέβορ Γουόλ, που μέχρι πρότινος σκηνοθετούσε επεισόδια σειρών κινουμένων όπως η Μάγισσα Σαμπρίνα.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

*Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά (με τις φωνές των: Στέλιος Ψαρουδάκης, Ινώ Στεφανή, Σωτήρης Δούβρης, Ντίνος Σούτης, Ειρήνη Τσίγκα, Γιώργος Ματαράγκας)

Η Βοηθός

Ο Ασαγιάς και η Κρίστεν Στιούαρτ ξανασυνεργάζονται μετά το Clouds of Sils Maria, ένα άτεγκτο δείγμα της γαλλικής σινεφίλ κουλτούρας. Στο Personal Shopper η Στιούαρτ υποδύεται την Μορίν. Η Μορίν, μια νεαρή Αμερικανίδα, ζει στο Παρίσι και εργάζεται ως προσωπική βοηθός αγορών μιας διασημότητας. Αυτό που κρατά για τον εαυτό της είναι ότι διαθέτει την ικανότητα να επικοινωνεί με πνεύματα, όπως ο δίδυμος αδερφός της, Λούις, τον οποίο έχασε πρόσφατα. Σύντομα, η Μορίν θα αρχίσει να λαμβάνει διάφορα μυστηριώδη μηνύματα, από άγνωστη πηγή.

Η ένατη ζωή του Λούις Ντραξ

Ο Αλεξάντρ Αζά, που μας έδωσε το περίεργο Horns με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, έρχεται με μια εξίσου ιδιόμορφη ταινία. Ως προς την πλοκή εννοείται. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2015 στις ΗΠΑ και πέρασαν 2 χρόνια σχεδόν για να βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Αφού έχει ήδη καταφέρει να επιβιώσει από οκτώ, σχεδόν θανάσιμα, ατυχήματα κατά τη διάρκεια της άτυχης ζωής του, ο Λουί Ντραξ πηδά από έναν απόκρημνο γκρεμό ανήμερα των 9ων γενεθλίων του. Ενόσω η αστυνομία ερευνά τα αίτια της παραλίγο θανατηφόρας πτώσης του Λουί και το που βρίσκεται ο βίαιος πατέρας του, Πίτερ, ο αναγνωρισμένος νευρολόγος Δρ. Άλαν Πασκάλ καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους σε μία προσπάθεια να «μπει» στο υποσυνείδητο του μικρού και να αποκαλύψει την αλήθεια για τα γεγονότα. Όσο, όμως, ερευνά όλο και περισσότερο τη μυστηριώδη ικανότητα του Λουί να ξεφεύγει από το θάνατο, ο γιατρός αρχίζει να ερωτεύεται τη μητέρα του παιδιού, Νάταλι. Με νέα στοιχεία να κάνουν την εμφάνισή τους, μία αποκάλυψη αλλάζει τη μοίρα του Ντραξ και όσων βρίσκονται γύρω του.

Τζέιμι Ντόρναν, Άαρον Πολ, Μόλι Πάρκερ (House of Cards) και Όλιβερ Πλατ είναι τα γνωστά ονόματα στο καστ.

Μικροί Κύριοι

Ο πάντοτε σταθερός και ευρισκόμενος σε ένα υψηλό επίπεδο Άιρα Σακς, έρχεται μετά το 2014, με τους Μικρούς Κύριους, ακολουθώντας ένα πολύ όμορφο μοτίβο ως συνέχεια των Keep the Lights On και Love Is Strange. Με πρωταγωνιστή τον Κρεγκ Κινίαρ και την Τζένιφερ Ελ. Οι δυο τους θα υποδυθούν τους γονείς του Τζέικ, και θα βρεθούν σε διαμάχη με την Λέονορ που έχει γιο τον Τόνι. Η αντιπαλότητα θα ξεκινήσει όταν ο Μπράιαν (Κινίαρ) θα δει πως ο πατέρας του που πέθανε, χρέωνε με μικρό νοίκι την Λέονορ. Έχοντας ως μόνο εισόδημα τον μισθό της Κάθι, θα τριπλασιάσει το νοίκι. Στη σκιά της κόντρας, τα δύο αγόρια θα γίνουν φίλοι στο πιο βαθύ σημείο, αν και αρκετά διαφορετικοί ως χαρακτήρες.

Μαμά Ξανά

Τη στιγμή που η 50χρονη Νικόλ περίμενε την εμμηνόπαυση, ο οργανισμός της επεφύλαξε μια έκπληξη. Την εγκυμοσύνη. Μια εγκυμοσύνη ανεπιθύμητη όχι μόνο λόγω ηλικίας. Κυρίως γιατί η Νικόλ έχει να φροντίσει τον άνεργο άντρα της Ζαν-Πιέρ, την κόρη της Αριέλ με τον σύντροφο της Τουσέν, την εγγονή της Ζόε και τη μητέρα της Μαμιλέτ. Το δίλημμα «έκτρωση ή γέννα» δεν είναι εύκολο για εκείνη.

Το Bun In The Oven είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ναντέζ Λουαζό και διαθέτει το γαλλικό χιούμορ σε όλη του την γκάμα. Δοσμένο πάντα με ενέσεις ελαφρού δράματος. Ιδίως ως προς τα στοιχεία του χαρακτήρα κάθε ήρωα.

Η Πρόταση της Εβδομάδας

Η Αν Φοντέν των Gemma Bovery και Adore στη σκηνοθεσία. Ένα πρωτόβγαλτο στο σινεμά καστ. Μια ταινία που αποθεώθηκε στο Sundance. Πρόκειται για την ιστορία μιας γιατρού στο  Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, της Ματίλντ, η οποία καλείται να βοηθήσει μοναχές του τάγματος των Βενέδικτων σε μονή της Βαρσοβίας. Στη μονή βρίσκονται γυναίκες που κυοφορούν και δεν διαθέτουν τα μέσα για να γεννήσουν. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι όλες οι λεχώνες κυοφορούν παιδιά του βιασμού. Λίγο πριν τη λήξη του πολέμου, Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στην Πολωνία και τις βίασαν. Αιδώς απέναντι στον Θεό, απόγνωση, ελπίδα, τρόμος διαπλέκονται στην αφήγηση της Φοντέν.