Modern
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Modern Family, Big Bang και σία: Τα καλύτερα sitcoms της τελευταίας δεκαετίας

Τα Φιλαράκια και το Seinfeld ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν. Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς.

Η τελευταία τηλεοπτική τριετία στην Αμερική ταλανίζεται από μια βασική έλλειψη. Την καλή κωμωδία. Οι περισσότερες πάνε κι έρχονται χωρίς να αφήνουν κάποιο σημάδι. Ίσως να είναι μια από τις επιταγές της τηλεοπτικής εποχής, που ζητάει περισσότερη δράση και περιπέτεια ή sci fi. Ίσως να υπάρχει έλλειψη πολύ καλών σεναρίων γύρω από την κωμωδία. Ευτυχώς πάντως, την τελευταία δεκαετία έχουν κυκλοφορήσει μερικά sitcoms που κοντράρουν άνετα τις παλιές αγάπες. Πού υστερεί για παράδειγμα το Modern Family σε σχέση με τα Φιλαράκια ή το Seinfeld; Ή το Veep της σπουδαίας Τζούλια Λούις-Ντρέιφους που έπαιζε στο δεύτερο;

Με σημείο εκκίνησης το 2009 βάλαμε σε μια σειρά τα καλύτερα sitcoms που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά. Γι΄αυτό αν δε δεις το Always Sunny In Philadelphia ή το Office λόγου χάρη, μην ξεκινήσεις τα «πού είναι ρε ζώα το τάδε;».

Parcs and Rec

Η Έιμι Πέλερ είναι μια απίστευτα ευφυής γυναίκα και μαζί με την Τίνα Φέι είναι ένα δίδυμο μάλλον ανίκητο. Στο Parcs and Recreation μπορεί να μην υπήρχε η Τίνα, υπήρχαν όμως άλλοι. Πρώτα και κύρια ο Νικ Όφερμαν που έκανε τον Ρον Σουάνσον κάτι αντίστοιχο του The Dude. Ο Αζίζ Ανζάρι στο καλώς σας βρήκα του. Μετά από εδώ έκανε το Masters of None που σάρωσε. Ο Κρις Πρατ πριν γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς.

Last Man On Earth

Ο Γουίλ Φορτέ είναι ένας παλαβιάρης τύπος. Αυτή την παλαβομάρα την συγκέντρωσε σε ένα σενάριο, το έκανε σειρά και πρόσφερε μια καταπληκτική ιδέα και αποτέλεσμα. Το Last Man On Earth είχε μια πολύ καμμένη πρώτη σεζόν, έκανε μια μίνι κοιλιά στην δεύτερη και στην τρίτη ανέβηκε ακόμα πιο πάνω.

You ‘re The Worst

Πόσες και πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι είναι υπερβολικά ιδιότροπος στη σχέση και ότι εν τέλει δεν θέλεις να είσαι δεσμευμένος με τα συμβατικά πρότυπα; Το FX και ο Κρις Φόλκ έπιασαν τα χαρακτηριστικά σου, τα έβαλαν σε δύο ανθρώπους και τους έμπλεξαν μαζί. Κρις Γκιρ και Άγια Κας είναι δύο σούπερ προβληματικά όντα. Αν και ομώνυμα, έλκονται. Και μετά προκαλούν τεχνητές απωθήσεις, γιατί ειδάλλως θα εκραγούν από αυτή την έλξη. Άρτια γραμμένο σενάριο και με δύο sidekicks που βοηθούν πολύ ώστε να αντιληφθείς τους βασικούς ρόλους.

Modern Family, Big Bang και σία: Τα καλύτερα sitcoms της τελευταίας δεκαετίας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Transparent

Η ελεγεία του Τζέφρι Ταμπόρ και η απόλυτη καθιέρωση του στον κόσμο του Χόλιγουντ. Μέχρι το 2013 ήταν ένας σεβαστός και άξιος συμπληρωματικός. Στο Transparent, μια πολύ έξυπνη ιδέα, έγινε αυτός γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλα. Ένας πατέρας που αποφασίζει να ζήσει ως trans και η σχέση με τα παιδιά του. Αν και δεν είναι ατόφια κωμωδία, μπαίνει στη λίστα επειδή έχει πολύ δυνατές στιγμές sitcom.

Veep

5 χρόνια στην αντιπροεδρία της Αμερικής. Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους στην εποχή μετά το Christine είναι η Σελίνα Μέγιερ. Η Πρώτη ουσιαστικά Κυρία των ΗΠΑ. Ο Πρώτος Κύριος των ΗΠΑ. Γενικά η απόλυτη άρχων. Κι ας είναι VP. «Politics is for the people» λέει και ξαναλέει. Σαν καλός πολιτικός πυροσβέστης τρέχει να σβήσει τις φωτιές που ανάβουν στο κόμμα της. Η σειρά οδεύει για την 6 σεζόν της και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει.

Big Bang Theory

10 σεζόν γεμάτες με geeks. Αν τεμαχίζαμε τη σειρά σε τρεις περιόδους, τότε τα 5 πρώτα χρόνια της θα έμπαιναν άνετα στην πρώτη θέση. Άλλωστε, αυτά αποτέλεσαν το διαπραγματευτικό χαρτί των τριών πρωταγωνιστών για να διεκδικήσουν τόσο παχυλό μισθό. Η στιγμή που οι 4 φίλοι έπεσαν στα δίχτυα της ανάγκης για έρωτα και σχέση, η αύρα της σειράς δέχτηκε ένα μίνι χτύπημα. Κάπου στην 8η σεζόν φάνηκε ότι ίσως θα έπρεπε να ρίξει αυλαία. Επαναπροσδιορίστηκε και η 9η με την 10η σεζόν είναι πάλι ισχυρές στις επάλξεις. Πλέον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το μακροβιότερο sitcom, αφού πάει δεδομένα για άλλους δύο κύκλους.

Modern Family

8 σεζόν, κάθε μία καλύτερη από την άλλη και ταυτόχρονα όλες ισότιμα σε υψηλό επίπεδο. Τα χαρτιά της πλοκής στο Modern Family έχουν απλωθεί τόσο όμορφα. 6 μεγάλοι και 6 παιδιά. Κάθε επεισόδιο και ένας διαφορετικός συνδυασμός. Τα καλύτερα επεισόδια όταν εμπλέκονται όλοι μεταξύ τους. Κάθε χρόνο βρίσκουν τρόπο να το εξελίξουν. Ο Κρις Λόιντ και ο Στίβεν Λέβιταν έχουν κάνει τρομερή δουλειά. Ο Έρικ Στόουνστριτ κι ο Τάι Μπαρέλ είναι οι μεγάλες απολαύσεις-αποκαλύψεις του Modern Family. Ο ένας υποδύεται τον σούπερ ευαίσθητο και καλλιτεχνική ψυχή γκέι, ο άλλος έναν μπαμπά που θέλει να είναι στα πράγματα, προσπαθεί να γίνει χιπστεράς. Χωρίς να χάνει τον ρόλο του.

Πολύ σύντομα το Modern Family θα περάσει στο υποσυνείδητο μου ως κάτι πολύ πιο αγαπημένο από τα Φιλαράκια. Για όσους με γνωρίζουν αυτό είναι βαριά δήλωση.