Martin
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Martin: Φέρνει τα πάνω κάτω με την αποκάλυψη για Daenerys-Snow

Ο κύριος συγγραφεύς τράβηξε την περόνη και έσκασε η χειροβομβίδα.

Τον ακούσατε τον κρότο αδέλφια; Δε γίνεται να μην τον ακούσατε. Ήταν τέτοιος ο θόρυβος που απλώθηκε στα πέρατα της γης. Κι αν δεν απλώθηκε ως τώρα, θα γίνει σίγουρα μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση. Γιατί εκεί που πιστεύαμε ότι είχαν εξαντληθεί όλα τα ζητήματα του Game of Thrones, ήρθε ο άτακτος κύριος George R. R. Martin να απασφαλίσει τη βόμβα του για το ζεύγος Daenerys και Jon Snow.

Για την ακρίβεια, την απασφάλισε ο Alfie Allen, που αποκάλυψε τι του εκμυστηρεύτηκε ο Martin. Εμείς στο είχαμε πει από το review του τελευταίου επεισοδίου ότι ο Theon θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και δικαιωθήκαμε πριν καν περάσει ένας μήνας. Σε μια πρόσφατη συνάντηση τους, ο Allen θέλησε να εκμαιεύσει κάποια σημαντική πληροφορία γύρω από το love story Daenerys-Snow και αυτό που πήρε ήταν αναπάντεχα μεγαλύτερο απ΄αυτό που ήλπιζε. Μια ανατροπή που μειώνει την θεωρία για την Cersei και τον Mad King.

«Δεν μπορώ να σου πω πολλά. Μπορώ να σου πω όμως ότι θα υπάρξει μια αντίστοιχη περίπτωση Luke Skywalker και Princess Leia». Τάφε έφη George Martin. Δηλαδή σα να λέμε «δεν πρόκειται να σου πω κάτι, αλλά θα στο γράψω σε χαρτί». Τι συνέβη με το δίδυμο του Star Wars; Τίποτα το τρελό. Απλώς αποκαλύφθηκε ότι είναι αδέλφια και πως είχαν χωριστεί στη γέννα.

Martin: Φέρνει τα πάνω κάτω με την αποκάλυψη για Daenerys-Snow

Μάλιστα είχαν και μια σκηνή φιλιού. Ένα φιλί που έκαναν πως δεν υπήρξε όταν έμαθαν την αλήθεια. Ένα απλό φιλί, έστω και στο στόμα, μπορείς να το ξεπεράσεις. Άλλωστε, πολλά πιτσιρίκια δίνουν φιλιά στα χείλη. Ένα σεξ όμως δεν το ξεπερνάς. Και η Daenerys με τον Snow έχουν αρκετές ενοχές στο κεφάλι τους για να φτάσουν να προσθέσουν ακόμα μία. Μια βαρύτερη από αυτήν που θα αποκτήσουν όταν μάθουν ότι είναι θεία και ανηψιός. Αν είναι. Γιατί το σενάριο του να είναι αδέλφια υπάρχει. Ναι μεν δεν είχε ανακύψει μέχρι τώρα, αλλά τα βιβλία αφήνουν υπόνοιες. Σε ένα σημείο η Daenerys αναφέρει πως θυμάται μια λεμονιά στο Μπράαβος, όπου μεγάλωσε. Το Μπράαβος βέβαια δεν είναι το κατάλληλο κλίμα για να ανθίσει μια λεμονιά στη γειτονιά κύριε Μπιθικώτση Martin.

Ένα πιο πρόσφορο έδαφος και κλίμα είναι για παράδειγμα του Ντορν. Έτσι στην τύχη το λέμε. Όχι επειδή εκεί μεγάλωσε ο Jon Snow. Κάπου εδώ μπλέκεται ξανά η θεωρία για τον Azor Ahai. Γιατί να μη μπλεχτεί; Πλέον όποιος φταρνίζεται στο Game of Thrones είναι δυνητικά ένας Azor. Στις προφητείες ο Azor αναφέρεται ως The Prince That Was Promised. Μόνο που η Misandei είχε σπεύσει να πει στην Dany ότι στα βαλυριανά η λέξη δεν έχει φύλο. Οπότε μπορεί και να σημαίνει Princess. Αυτή η ερμηνεία είναι που δυσκολεύει την Melisandre, την ιέρεια του Θεού του Φωτός, για το ποιον να στηρίξει από τους δύο. Ο λόγος μάλλον είναι ότι φέρουν το ίδιο ακριβώς αίμα, έχουν την ίδια απαίτηση για το θρόνο και είναι αδέρφια.

Αν οδηγηθούν σε μια τέτοια επιλογή οι σεναριογράφοι και ο Martin, τότε αλλάζει αυτομάτως και η συνέχεια της σχέσης τους. Αν ήταν θεία και ανηψιός, τότε ο Snow θα είχε ξεκάθαρο προβάδισμα στο θρόνο. Στο σενάριο της «αδελφοσύνης», τότε η απόσταση τους μειώνεται και θα κάνει την όποια κόντρα ξεσπάσει ακόμα πιο επώδυνη. Επιπλέον, κάνει την Daenerys ένα ακόμα πιο πιστό καθρέφτισμα της Cersei, και φέρνει τις δύο κυρίαρχες γυναίκες των 7 Βασιλείων να ακολουθούν πανομοιότυπες πορείες!

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική