warner bros
Βρείτε μας στο

Βρισκόμαστε στο 2005. Ο Christopher Nolan κυκλοφορεί την πρώτη ταινία της τριλογίας του Dark Knight. Το δεύτερο μέρος της όμως που βγήκε το 2008 θα είναι αυτό που θα αλλάξει πολλές αντιλήψεις της εποχής εκείνης. Μιλάμε εξάλλου για μια δεκαετία πίσω. Εκείνος ο Batman, εκείνος ο Joker ξέμειναν πολύ γρήγορα πίσω. Η Warner Bros προαλείφεται της επανόδου τους όμως, έχοντας ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Θα περίμενε κανείς να υπάρξει ένα ρεύμα μετά τα όσα εγκαθίδρυσε ο Nolan. Μάλλον δεν ήταν ακόμα το κατάλληλο timing. Δεν ξέρω αν ήρθε τώρα αυτό το timing, αλλά η Warner Bros δείχνει μια δειλή τάση να οδηγήσει τα πράγματα των super heroes προς τον δρόμο του Nolan και σε όσα πιθανώς έμειναν ημιτελή. Από το 2011 και μετά βρισκόμαστε στην καθολική κατάληψη του cinema storytelling από τα κόμικς και τους ήρωες. Batman, Iron Man, Captain America, Wonder Woman. Μιλάμε για ταινίες που αποφέρουν τεράστια κέρδη και πατάνε πάνω στο CGI. Ταινίες οι οποίες τυγχάνουν καθολικής αποδοχής. Από το κοινό. Γιατί στα μεγάλα βραβεία δεν υπάρχουν παρά μόνο σε τεχνικές κατηγορίες.

Αυτό ακριβώς θέλει να αλλάξει η Warner Bros. Καλά είναι τα τόσα πολλά κέρδη, καλές οι ωραίες κριτικές, αλλά πρέπει κάποια στιγμή αυτό να πιστοποιηθεί με κάποια Χρυσή Σφαίρα ή περισσότερο με κάποιο Oscar. Ο Heath Ledger το κατέκτησε το 2008. Ο Jared Leto προσπάθησε να χτίσει τον ίδιο μύθο γύρω από το δικό του portrayal στο Suicide Squad. Δεν τα κατάφερε. Δεν έφταιγε αυτός. Έφταιγε το σύνολο context της ταινίας.

Warner Bros: Έτοιμη να φέρει τους villains σε οσκαρικές προδιαγραφές

Τι θα συνέβαινε αν φτιαχνόταν μια ταινία από το σύμπαν της DC ή της Marvel και άφηνε παντελώς στην άκρη την δράση; Αν γινόταν ένα ψυχολογικό θρίλερ για παράδειγμα; Αν οι καλοί της υπόθεσης ήταν το περίγραμμα και ένας villain ήταν το γέμισμα του. Φυσικά ο Joker είναι η πρώτη σκέψη στο μυαλό όλων μας. Γι΄αυτό όταν ακούστηκε ότι ο Martin Scorcese ετοιμάζει νέα ταινία Joker, πάλι ο συνειρμός και η πρώτη λογική σκέψη-κατεύθυνση πήγε προς τον Leonardo DiCaprio. Έναν DiCaprio που δείχνει πλήρως αφοσιωμένος στο περιβαλλοντικό του έργο τρία χρόνια μετά το Oscar και δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να ψηθεί για κάτι τέτοιο.

Πηγές λένε ότι έγινε μια διερευνητική επαφή της Warner Bros με τον ηθοποιό, αλλά σε τόσο επιδερμικό επίπεδο, που περισσότερο με ατελέσφορη συζήτηση φίλων έμοιαζε. Ακόμα κι αν δε γίνει βέβαια, δείχνει μια κατεύθυνση. Αυτή φάνηκε λίγο στο Guardians of the Galaxy και στην τροπή που θέλει να τους δώσει ο James Gunn, ιδίως με την μυστήρια φιγούρα που υποδύεται ο Stallone. Ο Matt Reeves επίσης, σκηνοθέτης του War for the Planet of the Apes, αφουγκράζεται μια εσωτερική τάση της βιομηχανίας και επεξεργάζεται μια άλλη ταινία Batman, όπου δεν θα παίξει ο Ben Affleck. Κι ας έρθει στιγμή που θα έχουμε δύο ταινίες γύρω από τον ήρωα. Ο Reeves θέλει κι αυτός με τη σειρά του να «σβήσει» το action και να εστιάσει στις δια-στροφές του πνεύματος και τις ψυχολογικές διαταραχές. Dark με όλη την σημασία της λέξης.

Είναι πολύ σημαντικό πως αυτή η σκέψη της Warner Bros γεννιέται και διαμορφώνεται σε αυτά τα χρόνια. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να σπάσει μια κυριαρχία τόσων ετών. Αρκεί όμως μόνο μια επιτυχία για να αναδομήσει τα πρότυπα!

Warner Bros: Έτοιμη να φέρει τους villains σε οσκαρικές προδιαγραφές
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ