shelby
Βρείτε μας στο

Όσο κι αν δεν ζήσαμε ποτέ εποχές που δεν ανταποκρίνονται στο κοινωνικό συμβόλαιο του Locke ή την σμιθιανή αντίληψη της κοινωνίας, όλοι μας θα θέλαμε να ζήσουμε ένα 24ώρο ως ηγετικά κεφάλια συμμοριών. Συμμοριών που κυριαρχούσαν σε μια πόλη. Όπως οι Peaky Fokin Blinders. Όπως η οικογένεια Shelby. Κι από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρονομηχανή να μας πάει εκεί που θέλουμε, βολευόμαστε με τα μιμητικά παιχνίδια.

Παίρνουμε μαθήματα από τον Tommy και τη φαμίλια του. Αν και τα περισσότερα είναι ακραία για τη σημερινή εποχή, από παντού μπορείς να βγάλεις το στοιχείο εκείνο που ταιριάζει. Το μοχλεύεις και το εφαρμόζεις σε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας.

Τα Χριστούγεννα

Το ελληνικό έθιμο λέει να βάλεις έναν κουραμπιέ και ένα ποτήρι γάλα στο τραπέζι. Αυτά είναι φλωριές. Πέρα από το γεγονός πως για τον κουραμπιέ έχουμε ήδη μοιραστεί τις απόψεις μας, ο Άη Βασίλης, μπορεί να μην είναι λέρα, αλλά είναι άνθρωπος. Μεγάλος άνθρωπος. Τρέχει μια επιχείρηση με εκατομμύρια υπαλλήλους. Ταξιδεύει συνεχώς και όταν γυρίζει έχει τη μουρμούρα της γυναίκας του. Αφήστε δε που πρέπει να μαζεύει και τις ακαθαρσίες των ταράνδων. Βάλε πάνω στο τραπέζι ένα ποτήρι ουίσκι ή έστω ένα μπράντι βρε αδερφέ. Κι αντί για κουραμπιέ άφησε ένα κομμάτι από κρέας χήνας. Medium rare στο ψήσιμο.

Στη δουλειά

Εδώ έχουμε το πιο τρανό παράδειγμα. Ο τύπος που επί 4 συναπτά έτη εκσπερμάτωνε μέσα στον καφέ του αφεντικού του έχει σίγουρα dna από τους Peaky Blinders. Δεν ξέρω πως, δεν ξέρω με ποιον τρόπο, αλλά έχει. Επειδή όμως ένας Peaky Blinder έχει πάντα τον δικό του τρόπο και δεν μιμείται, δε θα κάνεις προφανώς το ίδιο. Αν για παράδειγμα αρνείται να σου δώσει την αύξηση που σου είχε τάξει 3 μήνες πριν ή δεν σου δίνει 4 μέρες άδεια, άκου τι μπορείς να κάνεις. Τι θα έκανε δηλαδή ο John Shelby. Πας δηλαδή στο γραφείο του και ξεσπάς κάπως έτσι.

Ή μπορείς κάλλιστα να πας στο ντουλαπάκι του και να αφήσεις ένα ξεκάθαρο σημείωμα: Τα λεφτά των Shelby, είναι λεφτά των Shelby. Κι όταν δεν τους τα δίνεις, οι Shelby δεν φημίζονται για το ότι συγκρατούν τον θυμό τους…

Αν βέβαια είσαι ο εργοδότης στην προκειμένη περίπτωση, τότε το πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου έχει τις απαντήσεις.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Στην εφορία

Σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία με ουρά βασικά. Πρώτα έχεις να αντιμετωπίσεις αυτούς που περνάνε δήθεν για να κάνουν μια ερώτηση. Και παρακωλύουν την διαδικασία. Σε αυτούς βάζεις μια τρικλοποδιά καθώς κατευθύνονται στο γκισέ. Ή τους δείχνεις με λιτές και σαφείς κινήσεις που τελειώνει η ουρά για να πάρουν τη θέση τους. Μετά έχουμε τους πάντοτε ευγενικούς και καθόλα εξελιγμένους υπαλλήλους. Στέκεσαι μπροστά στο γκισέ και δεν υπάρχει ψυχή. Βλέπεις στο βάθος δύο υπαλλήλους να τρώνε κουλούρια και λουκανικόπιτες γιατί «κάνουμε το διάλειμμα μας τώρα». Δίπλα από το γκισέ έχει μια πόρτα. Την ανοίγεις χωρίς περιστροφές, μπαίνεις μέσα, στέκεσαι μπροστά τους και περιμένεις. Αν αντιδράσουν, τους πετάς τη λουκανικόπιτα στο πάτωμα. «Εξυπηρέτησε όσους περιμένουμε και μετά θα σου φέρω εγώ 3 λουκανικόπιτες. Οι Shelby ξέρουν να πληρώνουν τα χρέη τους. Καλύτερα από τους Lannister» λες και παίρνεις ξανά τη θέση σου.

Όταν είναι Κυριακή και η μάνα σου μαγείρεψε σκέτες μπάμιες

Θα μπορούσε να τις κάνει με κοτόπουλο για να μετριάσει την αηδία από τις μπάμιες. Ή για να έχεις την επιλογή να φας σκέτο το κοτόπουλο. Όχι όμως. Θέλησε να παίξει με τη φωτιά. Οπότε πώς αντιδράς; Παίρνεις το πιρούνι και αρχίζεις να τρίζεις επίτηδες το καλό σερβίτσιο που σου έβαλε να φας. Το τρίζεις επίμονα, την κοιτάς στα μάτια της και της λες «την επόμενη φορά δεν θα είμαι τόσο επιεικής μαζί σου μάνα».

Όταν παίρνεις τους βαθμούς του γιου σου

Εδώ χρειάζεται τακτική Polly Gray. Βάζεις ρούχα που δεν είναι ούτε κάζουαλ ούτε πολύ επίσημα. Βάζεις ένα πουκάμισο με σακάκι, ένα παντελόνι τζιν και μποτάκια για να δείχνει ότι υπερέχεις, ότι σου ανήκει ο χώρος. Πας στο σχολείο, μπαίνεις στην αίθουσα και ακούς τη δασκάλα ή τον δάσκαλο να σου λέει πως το παιδί σου είναι άτακτο. Ένας νορμάλ γονιός θα έκανε επίπληξη στο παιδί. Εσύ θα έκανες επίπληξη στην δασκάλα και θα της έλεγες με στόμφο: «Από κει που προερχόμαστε αν είσαι ήρεμος είσαι χαμένος». Και αποχωρείς.