Φιλαράκια: 6 εναλλακτικά σενάρια για την πορεία των 6 φίλων
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Φιλαράκια: 6 εναλλακτικά σενάρια για την πορεία των 6 φίλων

Η ωραιότερη παρέα που έβγαλε η τηλεόραση έκλεισε τον κύκλο της με ιδανικές καταλήξεις. Ή μήπως όχι; Γιατί υπάρχουν 6 plot twists που θα έφερναν τα πάνω κάτω στα Φιλαράκια.

Κάθε ζωή έχει τα δικά της «Αν», τα σημεία όπου πάντοτε τα κοιτάς γυρνώντας το βλέμμα πίσω και εικονοποιείς το τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν η επιλογή σου ή η απόφαση της ίδιας της ζωής ήταν διαφορετική. Στα Φιλαράκια, τα «αν» που γεννήθηκαν σε 10 σεζόν είναι άπειρα. Υπήρξαν κάποια που φάνηκαν πιο κοσμογονικά στην διασύνδεση των 6 πρωταγωνιστών. Τα βάλαμε στον μεγεθυντικό φακό και τα είδαμε κάπως έτσι:

1. Αν ο Ρος και η Ρέιτσελ δεν ήταν σε διάλειμμα: Αρχικά, αν αυτό είχε συμβεί δεν θα είχαμε μία από τις 2-3 καλύτερες ατάκες της σειράς (Joey doesn’t share food και How you doin οι άλλες δύο). Τι θα συνέβαινε αν εκείνο το βράδυ της επετείου ενός χρόνου ο Ρος δεν πήγαινε με την Κλόε από το κατάστημα Xerox και γυρνούσε σπίτι του; Το πιο πιθανό είναι ότι οι δύο «αστακοί» δεν θα χώριζαν καθόλου ως το τέλος της σειράς, ο Ρος δεν θα είχε 3 αποτυχημένους γάμους και ισάριθμα διαζύγια, αλλά μόνο έναν και θα είχαν βάλει μπρος για να κάνουν την Έμμα και άλλα κουτσούβελα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ρος δεν θα είχε γνωρίσει ποτέ την Έμιλι, οπότε το Λονδίνο δεν θα έδινε την ευκαιρία στη Μόνικα και τον Τσάντλερ να αφήσουν πίσω την φιλία τους και να γίνουν ζευγάρι. Ο Τσάντλερ θα κατέληγε να τηλεφωνεί διαρκώς στη Τζάνις, δεν θα ξεπερνούσε ποτέ τον φόβο του για περαιτέρω δέσμευση και θα γινόταν αυτό που είχε σκεφτεί στην 2η σεζόν: ο κύριος Φρεκλς. Σε αυτό το σενάριο ο Τζόι δεν θα είχε ερωτευτεί ποτέ την Ρέιτσελ και θα έκαναν αυτό που ήθελε περισσότερο από όλα ο φανατικός τηλεθεατής: θα ερωτευόταν την Φοίβη, γεγονός που θα στερούσε από τη σειρά τον Μάικ. Τέλος, η Μόνικα θα γκρίνιαζε κάθε μέρα γιατί δεν θα είχε παντρευτεί, ώσπου μια τυχαία συνάντηση με τον Ρίτσαρντ θα τα άλλαζε όλα.

2. Ο Τσάντλερ και η Κάθι : Γνωρίστηκαν μέσω του Τζόι, αφού αυτή ήταν κοπέλα του Ιταλού επιβήτορα και ερωτεύτηκαν. Χώρισαν σχετικά γρήγορα λόγω της ζήλιας του Chan Man. Πώς θα εξελισσόταν η σχέση τους αν την είχε πάρει αμέσως τηλέφωνο για να ζητήσει συγγνώμη; Η Κάθι δεν θα έπεφτε στην αγκαλιά του συμπρωταγωνιστή της με τις «τεράστιες αντρικές θηλές» και η σχέση τους θα επανερχόταν σε μια κανονικότητα, μέχρι την επόμενη στροφή. Η στροφή αυτή θα ήταν το σημείο που η Κάθι θα πέταγε σπόντες για γάμο και ο Τσάντλερ θα φρίκαρε τόσο άγρια που θα χώριζαν. Γιατί μόνο δύο είναι οι γυναίκες που μπορούν να του σπάσουν τις φοβίες. Η Τζάνις και η Μόνικα.

3. I Ross take the Rachel : Η παρουσία της Ρέιτσελ στον γάμο του με την Έμιλι, μπέρδεψε το μυαλό του Ρος με αποτέλεσμα να πει το όνομα της. Αν η Ρέιτσελ δεν είχε ταξιδέψει και είχε προτιμήσει να κρατήσει τα συναισθήματα της για εκείνη, τότε ο Ρος και η Έμιλι θα περνούσαν αρκετά χρόνια μαζί, θα έκαναν ένα παιδί, αγοράκι κι αυτή τη φορά και δεν θα ερχόταν ποτέ η νύχτα που συνέλαβαν την Έμμα με τη Ρέιτσελ. Άρα το μεγάλο δέσιμο που έφερε η Έμμα, δεν θα υπήρχε όταν μετά από μερικά χρόνια ο Ρος θα έπαιρνε το διαζύγιο του και η Ρέιτσελ θα πήγαινε στο Παρίσι.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

4. Ο Τζόι και η Έριν/ Η Ρέιτσελ και ο Ταγκ : Η Έριν ήταν η πρώτη κοπέλα που ο Τζόι αποφάσισε όντως να της τηλεφωνήσει και να την δει πιο σοβαρά. Μόνο που εκείνη του έδωσε να γευτεί το δικό του πικρό ποτήρι. Αν όμως η Έριν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, θα αποτελούσε την μεγαλύτερη σχέση του Τριμπιάνι, ο οποίος δεν θα ερωτευόταν ποτέ την Ρέιτσελ και θα έφτανε μέχρι τον γάμο με την Έριν. Αυτή η εξέλιξη είναι που θα ξυπνούσε στην Φοίβη το συναίσθημα ότι ο Τζόι είναι για εκείνη και τούμπαλιν. Λίγο πριν το γάμο θα του έκανε την εξομολόγηση και θα μπέρδευε για τα καλά το μυαλό του.

Από την άλλη, η Ρέιτσελ χώρισε τον Ταγκ την ημέρα που έγινε 30 ετών, αφού ένιωσε ότι είχε έρθει η στιγμή για εκείνη να πάει σε πιο σοβαρές καταστάσεις. Στο εναλλακτικό σενάριο, ο Ταγκ της εξηγεί ότι πάντοτε ήθελε να γίνει μπαμπάς σε ηλικία κοντά στα 25 και την πείθει να συνεχίσουν μαζί. Όπερ και εγένετο, με την Ρέιτσελ να μένει έγκυος μετά από ένα χρόνο και την σειρά να δίνει στους θεατές το πιο απευκταίο σενάριο. Η Ρέιτς μετακομίζει με τον Ταγκ στα προάστια για τα σχολεία και το δίπολο Ρος-Ρέιτσελ μένει ανολοκλήρωτο στην ιστορία.

5. Η Έρικα και η υιοθεσία : Όταν φώναξαν τον Τσάντλερ και τη Μόνικα για να πάνε στο Οχάιο και να γνωρίσουν την Έρικα που εγκυμονούσε το παιδί που θα υιοθετούσαν, είχαν την εντύπωση ότι φώναζαν τον γιατρό Μπινγκ και την αιδεσιμότατη Γκέλερ. Υπό την σκέψη ότι αυτή η ευκαιρία δεν τους παρουσιάστηκε τυχαία, προσποιήθηκαν ότι όντως ήταν αυτοί που πίστευε η Έρικα. Όταν της αποκάλυψε ο Τσάντλερ την αλήθεια, εκείνη είχε ως αρχική αντίδραση να ακυρώσει τον φάκελο τους. Ο Τσάντλερ την έπεισε. Αν η προσπάθεια του είχε πέσει στο κενό, τότε οι δυο τους δεν θα μετακόμιζαν προς τα προάστια και θα περνούσαν ένα μεγάλο και μαραζωμένο διάστημα που θα τους έθετε το ερώτημα του χωρισμού, με πρωτοβουλία του Τσάντλερ που θεωρούσε εαυτόν υπαίτιο για όλο αυτό. Λίγες μέρες πριν εκδοθεί το διαζύγιο, θα έρθει ένα τηλεφώνημα για μια γυναίκα στη Νέα Υόρκη που άφησε το μωρό της στα σκαλιά του νοσοκομείου και θα τους ενώσει ξανά.

6. Αν η Ρέιτσελ δεν πήγαινε για συνέντευξη για τον Οίκο Gucci στο ίδιο εστιατόριο με τον κ. Ζέλνερ : Τότε δεν θα πετύχαινε ποτέ τον Μαρκ που την συνέστησε στη νέα της δουλειά στο Παρίσι, δεν θα χρειαζόταν να κάνει αποχαιρετιστήριο πάρτι για τους άλλους πέντε και δεν θα αναζωπύρωνε ο έρωτας της με τον Ρος. Αντιθέτως, θα συνέχιζαν την ζωή τους απλώς ως γονείς της Έμμα και θα καθυστερούσαν το αναπόφευκτο για λίγο ακόμα. Το τέλος τους όμως δεν θα άλλαζε. Η μοίρα τους τους είχε δέσει από καιρό.