jurassic world
Βρείτε μας στο

Το παρόν άρθρο θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως τρόπος αποπροσανατολισμού. Γιατί είναι βέβαιο ότι με τόσες ταινιάρες που θα έρθουν το 2018 θα χάσεις λίγο την κατεύθυνση σου. Θα θες να τις δεις όλες. Και σκέψου ότι τώρα θα δεις μόνο όσες θα κυκλοφορήσουν ως τον Ιούνιο. Για τις μετά δεν είναι ακόμα ο καιρός. Μόνο να σκεφτείς ότι θα δούμε το Infinity War και το δεύτερο Jurassic World αρκεί για να τα χάσεις. Κρατήσου όμως. Έχει και συνέχεια.

Τα της Marvel…

Infinity War – 26 Απριλίου

Είναι ο λόγος που θέλουμε να μεταφερθούμε στον Απρίλιο και να ξαναγυρίσουμε. Η τρίτη ταινία Avengers έρχεται ως συνέχεια όχι του Age of Ultron, αλλά του Civil War και του Ragnarok. Και του δεύτερου Guardians of Galaxy. Αναφέρομαι στο επίπεδο στησίματος, σεναρίου και όλων των κομματιών που αφορούν την εμπειρία του θεατή. Θα είναι – το λιγότερο – έπος.

Black Panther – 15 Φεβρουαρίου

Χρονικά έρχεται πριν το Infinity. Αλλά είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για έναν προπομπό. Να υπάρξουν δηλαδή easter eggs για όσα θα ακολουθήσουν. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να δούμε την εξέλιξη ενός ακόμα ήρωα της Marvel.

Deadpool 2 – 31 Μαΐου

Παρά το γεγονός ότι στην promo αφίσα τον βλέπουμε να κρατάει μια γαλοπούλα και να έχει στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο Deadpool θα μας επισκεφτεί ξανά την τελευταία μέρα του Μαΐου. Τότε είναι που θα πρέπει να πολεμήσει ολόκληρη τη Γιακούζα, να σώσει ζωάκια από τα δέντρα και να μας κάνει να βρέξουμε τα εσώρουχα μας από τα γέλια.

Οι επιστροφές…

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Cloverfield: God Particle- 2 Φεβρουαρίου

Το 10 Cloverfield Lane με τον John Goodman ήταν από τις ταινίες της χρονιάς για το 2015. Το God Particle, αν και δεν είναι ένα per se sequel, έχει πολλές κοινές συνισταμένες. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο τίτλος θα παραμείνει ως έχει. Επίσης είναι πιθανό η ημερομηνία κυκλοφορίας να μετατεθεί για ένα τρίμηνο αργότερα. Τα έκανε λίγο μαντάρα εδώ ο J. J. Abrams.

Pacific Rim: Uprising – 22 Μαρτίου

Ο Jake Pentecost είναι ένας από τους καλύτερους πιλότους Jaegers. Μαζί με την αδερφή του θα πρέπει να ηγηθούν των ανθρώπων που έχουν απομείνει απέναντι στα Kaiju.

Ocean’s 8 – 21 Ιουνίου

Το trailer που κυκλοφόρησε πριν 2 βδομάδες περίπου τα λέει όλα.

Jurassic World: Fallen Kingdom – 7 Ιουνίου

Το πρώτο κατάφερε να εκπλήξει ευχάριστα. Είχε πάνω από ένα δισεκατομμύριο έσοδα και πιστοποίησε την θέση του Chris Pratt ως ένα από τα 2-3 πιο εμπορικά ονόματα του Hollywood αυτή την περίοδο. Στο Fallen Kingdom έχουμε την επάνοδο του Owen και της Claire στο νησί. Εκεί όπου έχουν απομείνει μερικοί δεινόσαυροι και ένα ηφαίστειο απειλεί να τους αφανίσει. Αυτή τη φορά δεν είναι κάποιος D’ Onofrio στη θέση του κακού. Αλλά η ίδια η φύση. Ή μήπως όχι;

Τα «Οσκαρικά»…

Three Billboards Outisde Ebing Missouri – 18 Ιανουαρίου

Γι΄αυτή την ταινία έχουμε ήδη μιλήσει από τον Σεπτέμβριο και όπως πάει θα ξεκινήσει το συμμάζεμα βραβείων από τις Χρυσές Σφαίρες. Η Frances McDormand και ο Sam Rockwell ήδη φιγουράρουν για τα μεγάλα βραβεία, όπως και ο Martin McDonagh, ο σκηνοθέτης. Δες περί τίνος πρόκειται εδώ.

Call Me By Your Name – 8 Φεβρουαρίου

Η coming of age ρομαντική ιστορία του Luca Guadagnino έχει κάνει ένα τεράστιο buzz και καταπιάνεται με όμορφο τρόπο με θέματα που ίσως να ενοχλούν. Ο Elio Perlman και η οικογένεια του ζουν σε μια βίλα του 17ου αιώνα στη Λομβαρδία. Είναι το έτος 1983. Εκεί ο πατέρας του έχει έναν φοιτητή ιατρικής για να τον βοηθάει. Ο Oliver είναι μυώδης, γοητευτικός, αρρενωπός, μοιραίος. Μαζί με τον Elio θα περάσουν ένα καλοκαίρι όπου θα ανακαλύψουν τους εαυτούς τους μαζί.

Lady Bird – 1 Μαρτίου

Μόλις στην πρώτη της ταινία, η Greta Gerwig γνωρίζει την αποθέωση όλων των κριτικών. Αφηγείται μια ιστορία που είναι γεμάτη από δικά της βιώματα και συναισθήματα και καταφέρνει να την αποδώσει τόσο άρτια επειδή έχει στα χέρια της και ένα διαμάντι. Ο λόγος για τη Saoirse Ronan που μετά το Brooklyn θα δει σίγουρα δεύτερη οσκαρική υποψηφιότητα και δεν ξέρω πως δεν θα το κατακτήσει κιόλας.

Shape of Water

Guillermo Del Toro. Έχουμε πει τα πάντα γι΄αυτό το έργο στο πρόσφατο παρελθόν και οι αναφορές μας για το πόσο καλό είναι δεν θα σταματήσουν. Θα συνεχιστούν μέχρι να το δούμε στις ελληνικές αίθουσες και να έχουμε αδιάσειστα στοιχεία. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά θα έχει κυκλοφορήσει σίγουρα ως τα τέλη Μαρτίου.

Οι newcomers…

Annihilation – 22 Φεβρουαρίου

Το όνομα Alex Garland μπορεί να μη σου λέει κάτι. Η ταινία Ex Machina όμως σου λέει. Σύνδεσε αυτά τα δύο και έχεις τον δημιουργό της ταινίας. Ο Garland, σε αυτή την δεύτερη ταινία του, δημιουργεί και πάλι έναν κόσμο με θριλερικά χαρακτηριστικά, με μπόλικη ζούγκλα και κόκαλα τεράτων. Έχει και πολύ καλό καστ. Natalie Portman, Oscar Isaacs, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson.

Red Sparrow – 2 Μαρτίου

Το Red Sparrow είναι άλλη μια ταινία όπου η Jennifer Lawrence δοκιμάζει τις ικανότητες της και το τι άλλο μπορεί να κάνει. Το Mother μας έπεισε ότι μπορεί να σταθεί σε ένα σκληρό ψυχολογικό θρίλερ. Το Red Sparrow θα δείξει αν δύναται να γίνει διπλή κατάσκοπος και να αποτελέσει τη γυναίκα που θα φέρει την «επανάσταση» στον κόσμο της κατασκοπίας.

Isle of Dogs – 23 Μαρτίου

4 χρόνια μετά το Grand Budapest Hotel, ο ευρηματικός καλλιτέχνης Wes Anderson επιστρέφει με ένα δραματικό και συνάμα μετα-αποκαλυπτικό αφήγημα. Μια επιδημία σκύλων πλήττει μια πόλη της Ιαπωνίας και ο δήμαρχος αποφασίζει να φτιάξει μια απομονωμένη χωματερή, όπου θα μεταφερθούν όλοι οι σκύλοι. Ανάμεσα στα σκουπίδια ζει και ο σκύλος ενός 12χρονου. Ο πιτσιρικάς όμως δεν έχει καμία διάθεση να ανεχτεί αυτή την κατάσταση. Θα αναζητήσει τον σκύλο του, θα βρεθεί στη χωματερή και θα κάνει το παν για να γυρίσουν μαζί.

Unsane – 23 Μαρτίου

Ο Steven Soderbergh φέρνει ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει πολλές ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Πρώτον, πρωταγωνιστεί η Claire Foy, η μεγάλη ανακάλυψη από την σειρά The Crown. Δεύτερον, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου από το iPhone του. Τρίτον, τα γυρίσματα έγιναν μέσα σε μια βδομάδα. Τέταρτον, επιχειρεί να αντικατοπτρίσει δικές του ψευδαισθήσεις και πιθανόν επιθυμίες.

Ready Player One – 29 Μαρτίου

Για την επερχόμενη ταινία του Steven Spielberg τα έχουμε πει όλα εδώ.