billboard
Βρείτε μας στο

Δεν ξέρω αν το ‘χεις αντιληφθεί, αλλά έχουμε μπει για τα καλά στον Σεπτέμβρη. Κι αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι είμαστε στο τελευταίο τρίτο του 2017. Δεύτερον, είμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία τα κινηματογραφικά φεστιβάλ διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι ουσιαστικά μια προ-οσκαρική περίοδος. Και κάθε τέτοια περίοδος βγάζει στην επιφάνεια μια ταινία-ορόσημο. Αυτή είναι το Three Billboards Outside Ebbing Missouri.

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα, σκηνοθέτης του Seven Psychopaths και του Brugges, ίσως είναι ο φετινός Κένεθ Λόνεργκαν. Η ταινία του ίσως είναι το φετινό Manchester By The Sea. Στο Φεστιβάλ της Βενετίας που έχει ξεκινήσει από την περασμένη βδομάδα και κάνει την αρχή στην φεστιβαλική περίοδο, το Three Billboards Outside Ebbing Missouri δέχτηκε ένα τεράστιο χειροκρότημα και αφθονία στα υπερθετικά σχόλια. Από αυτή την ταινία βγαίνουν και δύο πιθανές υποψηφιότητες σε Χρυσές Σφαίρες, Όσκαρ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρξει.

Three Billboards Outside Ebbing Missouri: Το φετινό Manchester By The Sea;

Ο σκηνοθέτης Μάρτιν ΜακΝτόνα

Στο Three Billboards Outside Ebbing Missouri παρακολουθούμε την αντίδραση της Μίλντρεντ (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ), ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της κόρης της. Η Μίλντρεντ είναι στα 50 της και το μίσος υποκινεί κάθε της συμπεριφορά. Η προσπάθεια της να θέσει προ των ευθυνών τους τους αστυνομικούς ηγέτες της πόλης Έμπινγκ στο Μιζούρι, θα την βρει απέναντι σε όλη την πόλη.

Η Μίλντρεντ έχει κρεμάσει τρεις μεγάλες αφίσες στα bilboard της επαρχιακής οδού που οδηγεί τουρίστες στο Έμπινγκ. Με αυτές κατακρίνει με πολύ σκληρό τρόπο την δράση της αστυνομίας. Κυρίως το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη. Μόνο που ο αστυφύλακας Γουιλαφμπάι (Γούντι Χάρελσον) είναι αξιαγάπητος σε όλη την κοινότητα. Επίσης, πάσχει από καρκίνο. Επομένως παίρνει το συναίσθημα με το μέρος του. Έτσι, όλη η πόλη αντιδράει έντονα προς την Μίλντρεντ. Ένας απ΄αυτούς, ο αστυνόμος Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ψάχνει τρόπο να την συλλάβει.

Ο ΜακΝτόνα δεν επιχειρεί απλώς να περιγράψει μια δραματική ιστορία. Δεν θέλει να δείξει μια άλλη περίπτωση «Σπάρτακου». Του ατόμου που πάει κόντρα σε όλη την πόλη. Ούτε νοιάζεται για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Θέλει απλώς να φωτίσει το δίκτυο των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων σε μια τόσο μικρή κοινότητα. Ανθρώπων που παρακινούνται εύκολα από τα πάθη τους. Που όμως, πάνω απ΄όλα, έμαθαν να συνεννοούνται με αυτού του είδους την ένταση. Ήξεραν πως να λύσουν τις διαφορές τους. Τα νέα ήθη που ευαγγελίζονται οι επόμενοι κάτοχοι των καίριων πόστων πάνε να διασαλεύσουν αυτή την άρρητη συμφωνία.

Όπως αναφέρει το guardian.com, το Three Billboards Outside Ebbing Missouri είναι ένα βίαιο καρναβάλι σχέσεων.

Και μάλιστα, ο τόπος είναι για άλλη μια φορά το Μιζούρι. Οι μεσοπολιτείες των ΗΠΑ αρχίζουν να παίρνουν ένα μεγάλο credit στο χολιγουντιανό σινεμά, αλλά και στην τηλεόραση. Κάτι το Ozark, κάτι το επερχόμενο True Detective, το Μιζούρι γίνεται ο μεγάλος αστέρας. Για την ιστορία, να πούμε ότι οι ερμηνείες των ΜακΝτόρμαντ και Ρόκγουελ αποτελούν το talk of the town, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο Toronto Film Festival, αλλά και σε κάθε κουβέντα γύρω από βραβεία που θα ακολουθήσει.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Οπότε ξαναγυρνάμε στην αρχική υπόθεση: μήπως πρόκειται για το επόμενο Manchester By The Sea;