gifted
Βρείτε μας στο

Έχοντας φτάσει στην αρχή μιας εποχής όπου το σινεμά και η τηλεόραση θα αγγίξουν νέα όρια παραγωγής ταινιών και σειρών, το πιο πιθανό είναι να συμβούν δύο πράγματα. Να χαθεί πρώτα η αίσθηση του ωραίου. Και δεύτερον να μην υπάρχει χρόνος και χρήμα για να μπορέσεις να δεις όλα τα καλά. Το 2017 είναι το πρώτο τρανό παράδειγμα και είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις δει τις ταινίες που λέμε αδικημένα διαμαντάκια. Όπως το Gifted.

Gifted

Ο Chris Evans είναι απόλυτα συνυφασμένος με τον Captain America. Σε τέτοιο βαθμό που είναι δύσκολο να τον ξεχωρίσεις σε άλλες ταινίες. Ακόμα περισσότερο όταν έχεις την εντύπωση ότι τέτοιο στυλ σινεμά του ταιριάζει. Δεν έχει δείξει πουθενά στην καριέρα του ότι μπορεί να σταθεί σε κάτι βαθιά δραματικό, σε κάτι που θέλει τεράστια κατάδυση μέσα σου. Το Gifted του έδωσε τη δυνατότητα να απλώσει σε όλη της την έκταση την υποκριτική του ικανότητα. Μπορεί να φταίει το ότι έπρεπε να συμπρωταγωνιστήσει με ένα μικρό παιδί, την McKenna Grace. Όπως και να ‘χει, ο Evans συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την ταινία. Το Gifted είναι άνετα στην δεκάδα των καλύτερων ταινιών του 2017. Τόσο δυνατή η ιστορία που αφηγείται, τόσα πολλά ζητήματα να εστιάσεις, που σε απορροφά πριν το πάρεις χαμπάρι. Μια όντως gifted ταινία.

Okja

Η παραγωγή του Netflix ήταν μια μεγάλη εξτραβαγκάντσα. Με τον Jake Gylenhaal και την Tilda Swinton σε ρόλους με δόσεις καρικατούρας. Μαύρη κωμωδία θα την έλεγες την ταινία αν έκρινες απ΄αυτούς τους δύο. Συγκινητικό dramedy αν το δεις συνολικά. Ένα κοριτσάκι σε ένα χωριό της Κορέας αναλαμβάνει να εκθρέψει με τον παππού της ένα περίεργο υβρίδιο ζώου. Ένα ζώο που γεννήθηκε σε εργαστήριο με στόχο να γίνει το ζώο του μέλλοντος. Αυτό και άλλα 4 απεστάλησαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου με έναν σκοπό πιο σκοτεινό απ΄αυτόν που νομίζουν οι εκτροφείς τους. Όταν το κοριτσάκι ανακαλύπτει τι θα συμβεί στην Okja, κάνε αγώνα δρόμου από τη Νότιο Κορέα μέχρι τις ΗΠΑ για να την σώσει. Κι όταν δει τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από το φωτεινό πρόσωπο μιας εταιρείας τεχνολογίας που μιλάει για το καλύτερο μέλλον, τότε θα επιχειρήσει να σώσει όλα τα ζώα που υπάρχουν σε αιχμαλωσία.

Shot Caller

Ποιος να το πίστευε ότι τα στοιχεία αυτής της ταινίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάτι τόσο καλό; Τώρα που το σκέφτομαι, λάθος το έθεσα. Το πίστευαν σίγουρα οι ίδιοι. Ο Ric Roman Waugh πρωτίστως. Με τον Nicolaj Coster-Waldau, τον John Bernthal, τον Benjamin Bratt σε ένα παιχνίδι συμμοριών μέσα στη φυλακή, και τη Lake Bell σε θέση συζύγου που βλέπει τον κάποτε οικογενειάρχη άντρα της να μετατρέπεται σε «εξολοθρευτή», το Shot Caller είναι από τις πολύ καλές ταινίες δράσης που έχουμε δει. Η φιλοσοφία των φυλακών και οι κανόνες αποτυπώνονται με άριστο τρόπο.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Loving Vincent

Αν δεν ήταν το Coco, θα μιλούσαμε για το καλύτερο κινούμενο της χρονιάς. Και πάλι θα μιλήσουμε, μιας και δεν είναι ακριβώς κινούμενο. Είναι η πρώτη ταινία που έγινε με ελαιογραφίες και αφορά τις τελευταίες μέρες του Vincent Van Gogh. Το τέλος του 2017 είχε πολλές δόσεις του. Στο Loving Vincent βλέπουμε την άφιξη ενός νεαρού θαυμαστή στην Οβέρ, στο τελευταίο σπίτι του Van Gogh. Εκεί ανακαλύπτει επιστολές του ζωγράφου που βγάζουν στη φόρα πράγματα που η Ιστορία είχε κατατάξει διαφορετικά. Η αλήθεια για τον θάνατο του αποκαλύπτεται.

On body and soul

Μπορεί το Square του Ostlund να κέρδισε τις Κάννες. Μπορεί ο Λάνθιμος να είναι με το Killing of A Sacred Deer σε αυτούς που άφησαν σημάδι στο φετινό ευρωπαϊκό σινεμά. Μπορεί η Sofia Copola να επευφημήθηκε για το Beguiled. Όμως η φετινή ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς είναι το On Body and Soul. Μια συνάντηση γεμάτη από ρομαντισμό και αρκετό μυστήριο οδηγεί δύο ανθρώπους στον εγκλωβισμό σε έναν δισυπόστατο κόσμο. Τα κοινά τους όνειρα και εφιάλτες τους κάνουν να θεωρήσουν πως μπορούν να διαφύγουν μαζί από αυτό που λέμε πραγματικότητα. Γιατί ποιος είναι σίγουρος ότι τούτη η ξυπνητή κατάσταση είναι η αλήθεια; Κι αν τώρα κοιμόμαστε; Ποιος λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε στην αλήθεια αυτή; Αν μας ικανοποιεί να ζούμε μαζί με αυτούς που θέλουμε στα όνειρα, ποιος μας το απαγορεύει; Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο εκθαμβωτικό αν συνυπολογίσουμε ότι η Ildikó Enyedi, η σκηνοθέτιδα, έχει 18 χρόνια να κάνει ταινία μεγάλου μήκους και 9 μικρού.