jumanji
Βρείτε μας στο

Από τη μία έχουμε το The Post. Μια ταινία με τρία από τα πιο βαριά ονόματα της υποκριτικής. Με πρωταγωνιστές δύο ηθοποιούς που κανείς δεν θα βρεθεί να σου πει κακό για την ερμηνευτική, αλλά και προσωπική τους ικανότητα. Από την άλλη έχουμε ένα από τα πιο αγαπημένα brands της δεκαετίας του ’90. Το Jumanji κερδίζει τη μάχη για την καλύτερη ταινία της εβδομάδας. Και όχι μόνο.

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά (The Post)

2017/ Βιογραφικό Δράμα/ 115′

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με τους: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Μπομπ Όντενκιρκ, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ

Με το The Post ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και το ντουέτο του θέλησαν να συνεχίσουν την καλή παράδοση που έχει το σινεμά σε βιογραφικές ταινίες που αφορούν δημοσιογραφική δουλειά. Στα είχαμε ξαναπεί κι από δω. Με τελευταίο δείγμα να είναι αυτό του Spotlight, θα λέγαμε ότι το The Post απέχει αρκετά απ΄αυτόν τον πήχη.

Πως γίνεται αυτό όταν έχουμε τόσο μεγάλα ονόματα στο καστ (εκτός από Στριπ και Χανκς έχουμε την Σάρα Πόλσον, την Κάρι Κουν και τον Μπομπ Όντενκερκ) δεν είναι κάτι που εξηγείται εύκολα. Όσους πύρρειους λόγους κι αν βγάλει η Στριπ για το ότι στο Spotlight ήταν μια αντρική υπόθεση, ενώ εδώ έχουμε την γυναικεία ικανότητα. Αυτή η διαλεκτική για τις ταινίες έχει κουράσει πριν καν αρχίσει. Κάτι που ίσως ισχύει και για το The Post.

Η ταινία καταπιάνεται με τον αγώνα που έδωσε η εκδότρια της Washington Post μαζί με τον αρχισυντάκτη Ben Bradlee, για να βγάλουν στη δημοσιότητα κρυμμένα και ένοχα μυστικά των κυβερνήσεων των ΗΠΑ για τις τελευταίες 3 δεκαετίες. Σε αυτόν τον αγώνα δεν τρέχουν μόνοι. Πρέπει να κοντράρουν τους New York Times.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Κυρίως πρέπει να αψηφίσουν τον φόβο για απώλεια της ελευθερίας τους, μιας και διακυβεύονται πολλές προσωπικές απώλειες.

Jumanji: Welcome to the Jungle

2017/ Περιπέτεια/ 119′

Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν

Με τους: Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, Κάρεν Γκίλιαν, Μίσι Πάιλ

Βρισκόμαστε 22 χρόνια μετά τις κατ΄οίκον περιπέτειες του Άλαν Πάρις που έστειλε τον αδερφό του να χαθεί στο Jumanji. Τώρα είναι η σειρά των νέων παιχτών, των παιδιών του ψηφιακού κόσμου, να ζήσουν τα μυστικά του Jumanji που απλώνονται μπροστά τους. Αυτή τη φορά δεν μεταφέρεται η ζούγκλα στην πόλη. Αλλά πάει η πόλη στη ζούγκλα. Κατά την διάρκεια μιας vr εμπειρίας παιχνιδιού, τέσσερις φίλοι απορροφούνται κυριολεκτικά από το Jumanji και μάλιστα αλλάζουν εξωτερικά. Άλλοι μεγαλώνουν, άλλοι ομορφαίνουν και άλλοι αλλάζουν φύλο.

Για να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν και να επιστρέψουν στις ζωές τους θα πρέπει να κάνουν το απλό: να τερματίσουν το παιχνίδι. Περιπλανώμενοι στη ζούγκλα, θα πρέπει να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται αλλιώς τους εαυτούς τους και τις ικανότητες τους. Ειδάλλως δεν πρόκειται να επιβιώσουν.

Ο Dwayne Johnson έχει μάθει για τα καλά τον ρόλο του παραγωγού και ξέρει τι χρειάζεται για να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο. Μπορεί με το Baywatch να μην το κατάφερε ιδιαίτερα, αλλά με το Jumanji κάνει μια από τις καλύτερες δουλειές του. Κάνει ένα από τα καλύτερα reboot της δεκαετίας και το καλύτερο των τελευταίων 3-4 ετών. Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Τζέικ Κάσνταν και του σεναριογράφου Κρις ΜακΚένα φυσικά.

Ο Επιβάτης (The Commuter)

2018/ Δράση/ 105′

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ Σερά

Με τους: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ, Ελίζαμπεθ Μακγκόβερν

Ένα χρόνο μετά το ανοίκειο για Λίαμ Νίσον Silence, ο κορυφαίος τύπος για ταινίες δράσης επιστρέφει στο one man against all μοτίβο του. Ο Μάικλ είναι ένας ασφαλιστής με σταθερή διαδρομή κάθε μέρα από και προς το σπίτι του. Στο τέλος της ημέρας παίρνει ένα συγκεκριμένο τρένο. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα αλλάζουν. Η επαφή με μια άγνωστη γυναίκα τον φέρνει μπροστά σε μια αποστολή. Να βρει ένα συγκεκριμένο άτομο στο τρένο μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στην πορεία της αναζήτησης θα ανακαλύψει ότι αν δεν το κάνει όλοι οι επιβάτες κινδυνεύουν θανάσιμα. Το πρόβλημα είναι ότι το μισό τρένο φαίνεται ύποπτο. Τα εμπόδια που θα βρει πολλά. Αλλά όταν μπλέκεις με τον Λίαμ Νίσον πρέπει να περιμένεις μόνο την ήττα.

Του Θεού η Χώρα (God’s Own Country)

2017/ Δράση/ 105′

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λι

Με τους: Τζος Ο’Κόνορ, Άλεκ Σεκαρεάνου, Τζέμα Τζόουνς, Ίαν Χαρτ

Ο Φράνσις Λι θέλει να δώσει ένα μεγάλο αφήγημα στην queer κοινότητα και το καταφέρνει με το God’s Own Country. Ο Τζόνι Σάξμπι είναι ένας αγρότης στη Βόρεια Αγγλία και δουλεύει τη φάρμα των γονιών του. Η ζωή του μοιάζει φυλακισμένη σε αυτόν τον ρόλο και ο ίδιος επιλέγει να πνίγει τα όνειρα και τις ανησυχίες του στο ποτό και το ευκαιριακό σεξ. Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί στη φάρμα ένας Ρουμάνος. Η παρουσία του εκεί θα βάλει τον Τζόνι σε μια άλλη ζωή. Κυρίως ερωτική, αλλά και σε επίπεδο κοσμοθεωρίας.

Γουέστερν (Western)

2017/ Δράμα/ 119′

Σκηνοθεσία: Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ

Με τους: Μάινχαρντ Νόιμαν, Ράινχαρντ Βετρέκ, Σουλεϊμάν Αλίλοφ Λετίφοφ, Βενέτα Φράνκοβα

Μια ταινία που εξέπληξε πολλούς στις Κάννες τον Μάιο του 2017. Με την δημιουργό του σπουδαίου Toni Erdmann να βρίσκεται στην παραγωγή, βλέπουμε μια ομάδα Γερμανών εργατών σε κατασκευαστική να έχουν πάει για κάμποσο καιρό σε βουλγαρική επαρχία για δουλειά. Όλοι τους αναζητούν το χρήμα και δεν λένε όχι σε καμία πρόκληση. Μόνο που σε αυτή την περιοχή, σε αυτή την εποχή, θα πρέπει να δείξουν ακόμα μεγαλύτερο θράσος μπροστά στις προκλήσεις.