night
Βρείτε μας στο

Μια βασική πληροφορία που πρέπει να έχεις κάθε φορά που βλέπεις μια σειρά είναι ότι απ όσα ερωτηματικά δημιουργούνται, λιγότερα θα απαντώνται. Κι όσα βρίσκουν απάντηση οδηγούν σε άλλα ερωτηματικά. Ένας φαύλος κύκλος δίχως τέλος. Οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι οι δημιουργοί. Αλλά κι αυτοί πήραν εξ αρχής την απόφαση να αφήσουν κενά. Να χτίσουν τον μύθο της αφήγησης τους πάνω σε τέτοια αναπάντητα ερωτήματα. Το Night Of για παράδειγμα, αν και ξεκάθαρο από την αρχή για το τι επιζητά, απέκτησε κάθε σταγόνα της αίγλης του χάρη στο βασικότερο ερωτηματικό.

Night Of

Ποιος σκότωσε την κοπέλα στο Night Of; Τα μεγάλα ερωτηματικά 7 σειρών

Το Night Of είναι μια από τις καλύτερες μίνι σειρές που έχουμε δει γιατί μας άφησε με το μεγάλο ερώτημα: ποιος σκότωσε την κοπέλα; Ο Naz ξεκάθαρα δεν το έκανε. Το ενδιαφέρον του Night Of δεν ήταν βέβαια να ακολουθήσει μια πλοκή αστυνομικού μυθιστορήματος. Δεν νοιάστηκε καθόλου για το whodunnit. Ήθελε να δείξει πως ένας άκακος νεαρός που κατηγορείται για ένα τόσο σκαιό έγκλημα, μπαίνει φυλακή κι εκεί υποτάσσεται τόσο εύκολα στο modus operandi τους. Μπήκε αθώος και βγήκε τέρμα εγκληματίας. Για τον πιθανό δολοφόνο της κοπέλας στο Night Of, η αίσθηση που καλλιεργείται είναι για τον πατριό της. Άλλη αίσθηση τοποθετεί τον παλαβό Calvin στο κάδρο. Τελική απάντηση πάντως για τον δολοφόνο στο Night Of δεν παίρνουμε.

Πού είναι ο Saul Goodman;

Το Better Call Saul έρχεται να μας ξετυλίξει όλη την πορεία του Jimmy McGill μέχρι να γίνει ο Saul Goodman και να διασταυρώσει τα μονοπάτια του με τον White. Αυτό που ακόμα αναρωτιόμαστε είναι τι απέγινε ο δικηγόρος. Υποτίθεται ότι στο spin off τον βλέπουμε να είναι πωλητής στα Cinnabon και αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτό το παρόν είναι αφού έχει τελειώσει η περιπέτεια του Walter White. Δεν είναι και ξεκάθαρο βέβαια. Στο τελευταίο επεισόδιο του Breaking Bad δεν εμφανίζεται καθόλου. Η έσχατη ατάκα του στο προτελευταίο επεισόδιο είναι το «It’s over», οπότε προοιωνίζεται ότι απομακρύνεται από τα όσα έκαναν με τον White και πάει να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στη Νεμπράσκα.

Doctor Who – Doctor Daughter

Ποιος σκότωσε την κοπέλα στο Night Of; Τα μεγάλα ερωτηματικά 7 σειρών

Είναι η μοναδική σειρά από τη λίστα που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο της. Και δεν προβλέπεται να συμβεί για μερικά χρόνια ακόμα. Ήδη περιμένουμε να δούμε την πρώτη σεζόν Doctor Who με γυναίκα στον ρόλο. Αυτό που δεν περιμένουμε να συμβεί είναι η αποκάλυψη του κανονικού ονόματος. Who is doctor; Η σιγουριά πηγάζει από το γεγονός ότι η κρυψίνοια είναι βασική για τον μύθο του. Η φαγωμάρα μια φορά είναι έντονη. Ακόμα πιο παράλογο είναι που είδαμε την κόρη του Doctor Who σε ένα επεισόδιο κι από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Παιδί σου είναι ρε γιατρέ, γιατί δεν το δείχνεις στην τηλεόραση;

Sopranos: Ρώσος μαφιόζος αγνοείται

Ποιος σκότωσε την κοπέλα στο Night Of; Τα μεγάλα ερωτηματικά 7 σειρών

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Είναι πολλά τα plot holes σε αυτή την σειρά. Αλλά κανένα δεν είναι κατά λάθος. Όλα έχουν το σκοπό τους. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει μια σειρά από απλά καλή σε μια από τις κορυφαίες. Όπως ο Valery, ο Ρώσος που είδαμε στην 3η σεζόν. Τον είχαμε για πεθαμένο, είδαμε ότι ζει, τον έβαλαν να σκάψει τον τάφο του, κατάφερε να ξεφύγει και…μετά χάθηκε. Θα περίμενε κανείς ότι ένας Ρώσος μαφιόζος θα εμφανιζόταν κάποια στιγμή στο μέλλον για να πάρει την εκδίκηση του από τους Chris και Paulie. Μη τον είδατε τον Παναγή.

Η αίρεση με τα λευκά ρούχα και τα τσιγάρα στο Leftovers

Ποιος σκότωσε την κοπέλα στο Night Of; Τα μεγάλα ερωτηματικά 7 σειρών

Για δύο ολόκληρες σεζόν μας έχουν φτάσει στο αμήν. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ρόλο βαράνε. Τι μπορεί να υπάρχει πίσω από τη σιωπή τους ή τη μανία τους να καπνίζουν. Βρίσκουμε απαντήσεις, αλλά όχι και τόσο βέβαιες. Εικοτολογίες. Ώσπου μπαίνουμε στην τρίτη σεζόν και πέρα από μια ελάχιστη αναφορά, δεν τους ξαναβλέπουμε. Η Liv Tyler έχει πάψει να ασχολείται με την αίρεση, η γυναίκα του Kevin Garvey το ίδιο. Θα έλεγε κανείς ότι ο θάνατος της πρώτης αρχηγού, της Patti, άρχισε την αντίστροφη μέτρηση τους. Μόνο που πέρασε ένας κύκλος για να γίνει αυτό. Να φταίει άραγε ότι το σκηνικό μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις και εν τέλει στην Αυστραλία; Μα υπήρχαν σκηνές κι από αμερικανικές περιοχές. Εκτός αυτού μόνο στις ΗΠΑ εμφανίστηκε αυτή η αίρεση μετά τις εξαφανίσεις;

CatDog

Ποιος σκότωσε την κοπέλα στο Night Of; Τα μεγάλα ερωτηματικά 7 σειρών

Τι συνταρακτικά ερωτήματα θα μπορούσε να γεννήσει μια σειρά κινουμένων σχεδίων; Ας ξεκινήσω απ΄αυτό που θέλω να πω χρόνια. Το γατόσκυλο είναι από τα πιο creepy και κάπως φοβιστικά κινούμενα που υπάρχουν. Η Nickelodeon πρέπει να ήθελε να τρομάξει πολλά πιτσιρίκια. 11 χρόνια μετά την πρώτη φορά που το είδα έσκασε το μπαρμπουνικό ερώτημα. Αφού το γατόσκυλο έχει κεφάλι και στις δύο πλευρές του, αφοδεύει; Κι αν η απάντηση είναι ναι, τότε ποιο στόμα βγάζει τα κόπρανα;

Two and A Half Men

Εδώ το ερώτημα δεν αφορά κάτι πάνω στην πλοκή. Δηλαδή το αφορά, αλλά δεν κεντράρει εκεί. Οκ, ο Charlie δεν πέθανε ποτέ πραγματικά και επέστρεψε ξαφνικά, αφού κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά της Rose. Για 4 ολόκληρες σεζόν αυτός ήταν εγκλωβισμένος εκεί και απλώς μια ωραία πρωΐα μπόρεσε να φύγει. Και έφυγε, όχι για να γλιτώσει, αλλά για να τιμωρήσει τον αδερφό του Alan και τον Walden. Οπότε το ερώτημα είναι: τόσο πολύ αφελής είναι ο σεναριογράφος Chuck Lorre που για να εκδικηθεί τον Sheen, κατασκεύασε ένα ντροπιαστικό για εκείνον τέλος; Το μόνο που κατάφερε ήταν να τελειώσει ατσούμπαλα ένα από τα καλύτερα sitcoms.