cobra
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Karate Kid: Το Cobra Kai φέρνει τον Daniel LaRusso ξανά στις επάλξεις

Reboot σε μορφή σειράς και δεν ξέρουμε αν πρέπει να νιώσουμε χαρούμενοι.

Η φάση με τα reboot, τα sequel και γενικώς κάθε μορφή αναβίωσης ενός brand έχει ξεχειλωθεί όσο δεν πάει. Το σινεμά, η τηλεόραση, η μόδα, τα πάντα μοιάζουν να ψάχνουν τρόπο επιστροφής στο παρελθόν. Είτε αυτό βρίσκεται στα 90’s είτε βρίσκεται στα 80’s. Τουλάχιστον εδώ μιλάμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, για μια λογική χρονική απόσταση ώστε κάτι να έχει λόγο να επιστρέψει. Άλλωστε από το 1984 και το πρώτο Karate Kid έχουν περάσει 34 χρόνια. Υπάρχουν άπειροι ενήλικες που το έμαθαν μέσα από τις επαναλήψεις του MEGA. Τώρα είναι η ευκαιρία τους-μας να δούμε αν μπορεί να αποκτήσει συνέχεια μέσα από τη σημερινή εποχή.

Πολλά δίκτυα πάλεψαν για να το αγοράσουν. Μέχρι και η Amazon θέλησε να το βάλει στην ατζέντα της. Τελικά κέρδισε το Youtube Red. Η νέα σειρά που φέρνει στις επάλξεις τους πρωταγωνιστές του Karate Kid θα αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια τέτοιου βεληνεκούς για να γίνει η εγκαθίδρυση του Youtube Red ως δίκτυο παραγωγής τηλεοπτικοειδούς περιεχομένου. Το Cobra Kai, το όνομα της σχολής του Johnny Lawrence, δίνει τον τίτλο της σειράς και εννοείται πως ο Daniel LaRusso θα σταθεί αντίπαλος του Lawrence ξανά.

Στο Cobra Kai βλέπουμε την προσπάθεια του Lawrence (William Zabka ) να σταθεί ξανά στα πόδια του και να κάνει τη σχολή του αυτό που ήταν κάποτε. Και μπορεί να μην μοιάζει σε τίποτα στον δάσκαλο του, αλλά κι εκείνος θέλει να εμφυσήσει μια πολύ αυταρχική αντίληψη στους μαθητές του.

«Το έλεος είναι για τους αδύναμους» λέει ο Lawrence σε ένα από τα τσιτάτα που κάποτε είχαν μια πρωτοτυπία, αλλά πλέον είναι τόσο κλισέ που δεν σου δημιουργούν κάποια ιδιαίτερη αίσθηση. Την ίδια στιγμή που ο Lawrence μαζεύει τα κομμάτια του, ο LaRusso είναι απόλυτα πετυχημένος. Έχει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, μια ευτυχισμένη οικογένεια και γενικώς δεν του λείπει κάτι.

Η κόντρα των δύο μπορεί να μην αναζωπυρωθεί στον μέγιστο βαθμό, αλλά έχουμε και πάλι μια αντίστοιχη ιστορία. Τώρα είναι ένας μαθητής γυμνασίου, ο Miguel Diaz, ο οποίος δέχεται bullying. Απέναντι του θα σταθεί ο Robby Keene, γιος του Johnny. Ο Robby δεν κοιτάζει τον πατέρα του με θαυμασμό. Θέλει να τον ξεπεράσει και θέλει να του δείξει ότι αυτός μπορεί να πετύχει. Σε αντίθεση με εκείνον.

Στο πρώτο teaser trailer βλέπουμε Lawrence και LaRusso να στέκονται αντικρυστά. Μεσήλικες πλέον, χωρίς την ευλυγισία της νεότητας, μα με την ικανότητα να μεταδώσουν τα όσα έμαθαν.

Karate Kid: Το Cobra Kai φέρνει τον Daniel LaRusso ξανά στις επάλξεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ