Die Hard
Βρείτε μας στο

Η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε είναι μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης και η καλύτερη… χριστουγεννιάτικη. Σχεδόν 30 χρόνια μετά το Die Hard είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του. Δεν πεθαίνει. Δεν χάνει καθόλου την αίγλη του. Βρισκόμαστε στο 2018 και με 5 ταινίες να έχουν προηγηθεί, βρισκόμαστε καθ΄οδόν για την έκτη συνέχεια ενός franchise που αναζητά την ανανέωση. Το 5ο μέρος ήταν πολύ κατώτερο, όχι μόνο των προσδοκιών, αλλά σε γενική κλίμακα. Το 4ο είχε ένα επίπεδο, όμως κι αυτό πέρασε αδιάφορα στη μνήμη των φανατικών. Δεν ξέρουμε αν αυτό που προανήγγειλε ο Willis είναι το μυστικό για την αναζωπύρωση, αλλά διαφαίνεται ότι κάτι τέτοιο επιδιώκει.

Το 2013 ήταν η προηγούμενη φορά που είδαμε τον John McClane. Από το 2015 ο Len Wiseman, παραγωγός της τέταρτης ταινίας, είχε υποσχεθεί πως το Die Hard δεν θα σταματήσει στον αριθμό 5. Μάλιστα, από τότε είχε δώσει τον τίτλο Year One, κάτι που μαρτυρούσε πως θα πάμε πίσω στα χρόνια της νιότης για τον σκληρό John. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο με τον Willis να βρίσκεται στις αρχές της 7 δεκαετίας της ζωής του; Όχι δα. Δεν ήταν εύκολο το 2007 που αναγκάστηκαν οι σεναριογράφοι να βάλουν στο σενάριο έναν υποψήφιο γαμπρό.

Από τα όσα δήλωσε ο Bruce στον Jimmy Fallon και από αυτά που έχουν γίνει γνωστά για το σενάριο, η 6η ταινία θα κάνει ένα μεγάλο flashback. Ο Willis θα είναι στην παραγωγή και θα εμφανιστεί σε μερικές σκηνές ως ένας μεσήλικας πλέον McClane. Μόνο που αυτή τη φορά το Die Hard δεν θα κινείται γύρω από τη φιγούρα του.

Ο χαρακτήρας θα υπάρχει, αλλά θα είναι πολύ νέος. Πρώτο έτος στο σώμα. Ένας άλλος θα πάρει μέρος από την ούγια του πολλά βαρύ Bruce. Το σενάριο μόλις έχει ξεκινήσει, το κάστινγκ για τον ηθοποιό που θα γεμίσει τα παπούτσια το ίδιο. Δεδομένου του ότι ο Ansel Elgort τα πήγε περίφημα σε ανάλογων απαιτήσεων ρόλο και είναι ήδη ένα αγαπητό πρόσωπο, δεν είναι απίθανο η παραγωγή να στραφεί πάνω του.

Προς το παρόν το μοναδικό σίγουρο είναι ότι η παρουσία του Bruce θα είναι πιο διακριτική και θα ανοίξει το δρόμο για τη μετάβαση σε μιαν άλλη εποχή. Το 6ο sequel είναι το τελευταίο που θα συμμετέχει. Αν θα ακολουθήσει το Die Hard έναν δρόμο σαν το Star Wars, με prequel δηλαδή, κανείς δεν το ξέρει. Ο 62χρονος ηθοποιός θέλει να ολοκληρώσει όλες τις κινηματογραφικές του εκκρεμότητες, ξεκινώντας από το Death Wish, συνεχίζοντας με το Unbreakable που θα ενώσει με crossover με το Split ο Shyamalan και φτάνοντας στη γραμμή του τερματισμού με το Die Hard. Άλλωστε, δεν προβλέπεται να είναι έτοιμο για wrap πριν τις αρχές του 2019.