Cobra Kai
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Cobra Kai: Η ιστορία του Karate Kid όπως θα έπρεπε να ειπωθεί εξ αρχής

Καλός, χρυσός ο μίστερ Μιγιάγκι, αλλά ο Λαρούσο την έπεσε σε γκόμενα άλλου.

Είναι ένα σημείο στο 2ο επεισόδιο όπου μπαίνει στο ντότζο του Τζόνι ένας ελεγκτής του δήμου, για να τσεκάρει αν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Καθώς βγαίνει από το ντότζο, βλέπει την αφίσα με το λόγκο της Cobra Kai. Στην αρχή δεν αναγνωρίζει ότι είναι κόμπρα. Μετά αντί να πει Κόμπρα Κάι, λέει Κόμπρα Κέι. Σε αυτή τη μικρή σκηνή απεικονίζεται η αλήθεια που μας επέβαλε ο φλώρος ο Λαρούσο. Ο άνθρωπος που όταν ήμασταν μικρά δεν ξέραμε τι κουμάσι είναι. Μας τύφλωνε η γλυκιά μορφή του μίστερ Μιγιάγκι και ταχθήκαμε με τον Λαρούσο. Ήταν κι ο επικίνδυνος ο Τζον Κριζ, ο σενσέι του, οπότε παρασυρθήκαμε.

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο 1984 που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία και μετά στις αρχές του 2000 που βλέπαμε τις επαναλήψεις του Mega τα μεσημέρια του Σαββάτου. Από τότε πέρασαν αιώνες. Ο Λαρούσο και ο Τζόνι είναι στην 6η δεκαετία της ζωής τους. Η επάνοδος τους ήταν ένα νέο με περίεργα συναισθήματα. Η σειρά Cobra Kai, όταν ανακοινώθηκε, ήταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα νοσταλγίας δίχως περαιτέρω ουσία. Αυτή ήταν η αίσθηση μέχρι και την κυκλοφορία της στο Youtube.

Cobra Kai: Η ιστορία του Karate Kid όπως θα έπρεπε να ειπωθεί εξ αρχής

Γιατί από το πρώτο κιόλας επεισόδιο του Cobra Kai φάνηκε ότι θέλει να πάει πέρα από αυτή τη στενωπό. Θέλει να πει την ιστορία από μια άλλη μεριά, κι ας είναι 35 χρόνια αργότερα. Θέλει να δώσει την ευκαιρία σε εμάς που τότε ταχθήκαμε αναφανδόν με τον Λαρούσο, να δούμε και τον Τζόνι.

Έναν Τζόνι που, ναι μεν έπαιξε βρώμικα τότε με το χτύπημα στο πόδι, αλλά αναγνώρισε τον Λαρούσο. Αλλά για μια στιγμή. Ο Λαρούσο δεν έκανε αντικανονικό χτύπημα και πήρε τον τίτλο; Άρα εδώ έχουμε την παραχάραξη μιας ιστορίας. Το Cobra Kai έρχεται να την στρώσει. Έστω και καθυστερημένα.

Ο Τζόνι έχει δυσκολευτεί αφάνταστα να προχωρήσει στη ζωή του. Ο Λαρούσο από την άλλη έχει χτίσει μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ζει ζωάρα. Δεν κοιτάζει πλέον το παρελθόν. Ο Τζόνι προσπάθησε να το απαρνηθεί και όχι να μάθει απ΄αυτό. Γι΄αυτό το παρελθόν τον τιμώρησε. Τώρα είναι η ευκαιρία του να διορθώσει τη λάθος επιλογή του.

Το Strike First, Strike Hard, No Mercy παίρνει χάρη στον Τζόνι την όμορφη εκδοχή του. Όχι την άσχημη, της πονηριάς που επέβαλλε ο σενσέι Κριζ. Με τον αντίστοιχο Λαρούσο να βρίσκεται αυτή τη φορά στην δική του διδασκαλία. Και το αντίστοιχο βάψιμο τοίχου να είναι το καθάρισμα στρωμάτων και το ξεβούλωμα τουαλέτας.

Cobra Kai: Η ιστορία του Karate Kid όπως θα έπρεπε να ειπωθεί εξ αρχής

Το Cobra Kai έχει πάνω σε αυτό το δίπολο και την αίγλη του στις σκηνές μάχης. Το εξελίσσει ξανά και σταδιακά αυτό. Χωρίς να επιχειρεί να υποδυθεί κάτι άλλο απ΄αυτό που είναι. Μικρές λεπτομέρειες μόνο καλυτερεύει σε σχέση με τις ταινίες. Αποτέλεσμα είναι να γίνεται μια από εκείνες τις περιπτώσεις όπου ένα τηλεοπτικό reboot ξεπερνά τον μπαμπά κινηματογράφο.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Φυσικά, απ΄αυτό δεν λείπει και η διαμάχη των δύο. Ο Λαρούσο και ο Τζόνι στέκονται και πάλι αντιμέτωποι. Αυτή τη φορά με διαφορετικά ιδανικά και στόχους. Αυτή τη φορά ο Λαρούσο επωάζει εκείνους που τους πρέπουν οι επώδυνες ήττες και ο Τζόνι χαλυβδώνει αυτούς που τους αξίζουν οι νίκες.