pitt
Βρείτε μας στο
Oscar 2018

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Και για την Amy Adams δεν το λες λογικό να μην έχει κατακτήσει ακόμα.

Ήταν πολλά τα χρόνια που λέγαμε για τον Leonardo DiCaprio ότι έχει γίνει μαϊντανός των Oscar, αφού πηγαίνει συχνά και φεύγει πάντα ηττημένος. Το 2016 έσπασε η κατάρα και δεν ασχολήθηκε ξανά. Η θέση του βέβαια δεν έχει μείνει κενή. Έχει αρκετούς να ερίζουν. Από τους άντρες είναι ο Brad Pitt κυρίως, παρόλο που έχει περισσότερη εμπλοκή σε επίπεδο παραγωγής τελευταία, παρά ως ηθοποιός. Σε γενικότερο πλαίσιο είναι μια γυναίκα αυτή που έχει πιάσει το αρνητικό του ρεκόρ και απειλεί κάθε χρόνο να το ξεπεράσει. Είναι η πρώτη κυρία που θα δεις στην ακόλουθη λίστα.

Amy Adams

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Από το 2014 η Amy Adams έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του DiCaprio. 5 σερί αποτυχίες είχε εκείνος, 5 σερί και αυτή. Πέρσι μάλιστα ήταν η χρονιά που θα μπορούσε να είναι υποψήφια για 2 ρόλους, αλλά δεν μπήκε καν στην κατηγορία. Από τους 5 ρόλους της, αν υπάρχει κάποιος που θα έπρεπε να τη δώσει το Oscar αυτός είναι το Doubt του 2009. Εκεί που η Penelope Cruz βγήκε νικήτρια στην κατηγορία Β΄Γυναικείου Ρόλου. Οι 4 από τις 5 ατυχείς υποψηφιότητες της Adams είναι σε αυτή την κατηγορία.

Brad Pitt

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι για το Fight Club ο Brad Pitt δεν ήταν καν υποψήφιος. Ούτε για το Assasination of Jesse James. Οι 12 Πίθηκοι και το Moneyball ήταν δύο περιπτώσεις που θα έπρεπε να του φέρουν τη νίκη. Και τις 2 φορές όμως βρέθηκε απέναντι σε αντιπάλους που το άξιζαν όσο δεν πάει. Ο λόγος για τον Kevin Spacey και τον Jean Dujardin. Γενικώς έχει σταθεί άτυχος ο Pitt. Ως ηθοποιός. Γιατί ως παραγωγός, ο Pitt είδε το 12 Χρόνια Σκλάβος να του φέρνει το Oscar για την κατηγορία Best Picture.

Annette Bening

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Από τις περιπτώσεις που μιλάμε για αδικία ολκής. Όχι γιατί το έχασε από κάποια λιγότερο ικανή. Αλλά γιατί μιλάμε για μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση της είναι ότι στις περιπτώσεις που ήταν πολύ πιο κοντά της εμφανίστηκε η Hilary Swank. Η μοναδική με 2 υποψηφιότητες και 2 κατακτήσεις. Και οι 2 απέναντι στην Bening. Τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας. Στις άλλες 2 η Bening ηττήθηκε από την Whoopi Goldberg και τη Natalie Portman. Το Ghost και το Black Swan ήταν ταινίες με τεράστιο hype. Έτσι την πάτησε η Annette.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Sigourney Weaver

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Το έτος 1989 πρέπει να είναι από τα καλύτερα και ταυτόχρονα χειρότερα για την Weaver.  Γιατί εκείνη τη χρονιά η 69χρονη ηθοποιός ήταν υποψήφια σε δύο κατηγορίες. Και Ά και Β΄Γυναικείο. Και στο τέλος δεν κράτησε τίποτα στα χέρια της. Μάζεψε την περηφάνια της και συνέχισε την πορεία της. Το 1987 είχε γίνει η αρχή γι΄αυτό το 0/3.

Johnny Depp

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Μπορεί ο ίδιος να έχει δηλώσει ότι δεν επιλέγει ρόλους με βάση το Oscar και να τον ενδιαφέρει μόνο να ικανοποιήσει το κοινό του, αλλά για εμάς θα είναι μια κάποια πλήρωση να βρεθεί με το χρυσό αγαλματάκι στο χέρι. Το Black Mass ήταν μια καλή περίπτωση, όμως δεν ήταν καν υποψήφιος. Όχι ότι εκεί που ήταν είδε μεγάλο χαΐρι. Σίγουρα ως Jack Sparrow δεν ήταν εύκολο να το πάρει. Ούτε με το Finding Neverland. Αλλά το Sweeney Todd ήταν μια χρυσή ευκαιρία.

Bradley Cooper

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Δε θέλω να ακουστώ κακός. Για την περίπτωση του Cooper μπορεί και να είναι καλό ότι δεν πήρε βραβείο σε καμία από τις 3 χρονιές που του παρουσιάστηκε αυτή η δυνατότητα. Να μην το έπαιρνε ο Daniel Day Lewis το 2013; Να μην το έπαιρνε ο Jared Leto το 2014; Ή να μην κέρδιζε ο Redmayne το 2015; Ο Cooper θα πρέπει να χαίρεται με τις 3 υποψηφιότητες. Τον λες και overachiever.

Mark Ruffalo

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Από τις τρεις φορές που βρέθηκε σε βραδιά απονομής ως υποψήφιος, μόνο η μία είναι πολύ ηχηρή. Το Kids Are Allright είναι μια άψογη ταινία, αλλά δεν προκάλεσε μεγάλη συζήτηση. Στο Foxcatcher το 2014 είδαμε μια ερμηνεία του ύψιστου επιπέδου, όμως και πάλι. Το Big Short το 2016 ήταν η ταινία που έμοιαζε να του ανοίγει τον μεγάλο ορίζοντα. Κι ας είχε να ανταγωνιστεί τον Sylvester Stallone που λίγες μέρες πριν έβλεπε το standing ovation στις Χρυσές Σφαίρες. Τελικά την πάτησε από τον Mark Ryllance. Κι αυτό είναι που προκαλεί το άδικο της υπόθεσης. Αν έπρεπε να ηττηθεί από κάπου ο Sly, αυτός έπρεπε να είναι ο Mark.

Matt Damon

Ποιος DiCaprio; Εδώ δεν έχει πάρει Oscar ο Brad Pitt!

Ο Matt είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Έχει μεν τρεις υποψηφιότητες ως ηθοποιός, αλλά το γυροφέρνει και με άλλες ιδιότητες. Για παράδειγμα στην πρώτη του εμφάνιση το 1998 το πήρε ως συγγραφέας. Ίσως η πολύ καλή αρχή να του γρουσούζεψε το μετά. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως δεν ήταν καν δεύτερος σε πιθανότητες.

* Η φετινή απονομή των Oscar θα μεταδοθεί στις 4 Μαρτίου από τα κανάλια της COSMOTE TV. Μέχρι τότε μπορείς να παρακολουθείς το αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, όπου θα βρεις 85 οσκαρικές ταινίες που ξεχώρισαν και έλαβαν υποψηφιότητα ή κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο.