hathaway
Βρείτε μας στο

Με νωπές ακόμα τις θύμησες από τον λίβελο που γράψαμε για να υπερασπιστούμε το Shawshank Redemption, σας απευθύνομαι ξανά φίλοι αναγνώστες για να βγάλω από μέσα μου την οργή. Και για να ξεκινάω το κείμενο λες και είμαι ο Αντρέας Μικρούτσικος στο Από Καρδιάς, αντιλαμβάνεστε πόσο άσχημα είναι τα πράγματα. Αφού δεν ξέφυγα και δεν έγινα Τένια Μακρή, να λέμε κι ευχαριστώ. Το θέμα μας στη σημερινή εκπομπή είναι τα Oscar που κατέληξαν σε λάθος χέρια. Όχι με την έννοια ότι έπρεπε να τα πάρει κάποιος άλλος την εκάστοτε βραδιά. Αλλά με την έννοια ότι οι νικητές δεν έπρεπε να τα πάρουν σε καμία των περιπτώσεων. Ακόμα κι αν διαγωνίζονταν με τον εαυτό τους. Πιο τρανό παράδειγμα από την Anne Hathaway δεν υπάρχει.

Στη φετινή 90η απονομή που θα μεταδοθεί αποκλειστικά από την Cosmote TV, ευτυχώς δεν υπάρχει περίπτωση όπως η παραπάνω. Τουλάχιστον σε επίπεδο ηθοποιών. Γιατί σε επίπεδο ταινιών θα ήταν έγκλημα αν το The Post του Spielberg έπαιρνε κάτι παραπάνω από αδιαφορία. Μην ξεφεύγουμε όμως. Αντικειμενικός μας σκοπός εδώ είναι να βγάλουμε τα σώψυχα μας για την κυρία Hathaway.

Anne Hathaway

Από τις περιπτώσεις που θα δεις στην πεντάδα, η Anne Hathaway είναι η λιγότερο προκλητική. Δεν τη γλυτώνει μια φορά. Δεν γίνεται να κατανοήσω ότι της έδωσαν το βραβείο το 2012 για τον ρόλο της στους Άθλιους. Ο μόνος λόγος να το δικαιολογήσω είναι να αποδεχτώ ότι τα Oscar δεν δίδονται μόνο σε τρομερές ερμηνείες, αλλά σε ερμηνείες που ο ηθοποιός ξεπερνά τον εαυτό του. Αν το δούμε έτσι, τότε ναι. Η Hathaway πήγε από το μέτριο στο πιο υποφερτό. Και μάλιστα δεν της άρεσε κιόλας. Υποκρίθηκε ότι χαιρόταν. Ας μην επεκταθούμε.

Αρκεί να δεις την παρουσίαση που είχε κάνει ένα χρόνο πριν με τον James Franco. Η Hathaway κατάφερε να φέρει στα μέτρα της μέχρι και τον υπερταλαντούχο James.

Nicolas Cage

Κάθε φορά που θα σκέφτεσαι ότι η ζωή σου είναι χάλια ή ότι έχεις αποτύχει, τότε να φέρνεις στη μνήμη σου τούτο. Ο Nicolas Cage έχει Oscar. Για το Leaving Las Vegas. Και μια υποψηφιότητα ακόμα. Τι πρόβλημα είχε το Χόλιγουντ εκείνη τη χρονιά; Τι ανομβρία πρέπει να έπεσε; Δηλαδή μέχρι το 2015 θα μπορούσε να βρεθεί σε μια παρέα με τον DiCaprio και τον Brad Pitt και να τους κοροϊδεύει. Φέρε αυτό στο μυαλό σου κι άμα δεν γίνεις ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος του πλανήτη, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να βοηθήσει.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Cuba Gooding Jr.

Αν μπορέσεις να μου βρεις κάτι αξιόλογο που έχει κάνει στην καριέρα του ο Cuba Gooding Jr. (μη μου πεις τον O. J. Simpson) εκτός από το Tropic Thunder, σου βγάζω το καπέλο. Ξέρω, δεν είναι πολύ ελκυστική η προσφορά, αλλά μην περιμένεις περισσότερα. Το Jerry Maguire ήταν ο κεραυνός του Cuba. Ένας κεραυνός που σκάει μια φορά και μετά δεν τον ξαναβλέπει ουρανός. Ας μας πει ο Edward Norton πως νιώθει που τον «γλέντησε» ο άνθρωπος που αν ήταν cocktail θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία.

Jennifer Connelly

Κάπου εδώ σκίζουμε όλοι τα πτυχία μας. Τα σωρεύουμε και τα στοιβάζουμε στη φουφού του καστανά και στάχτη να γίνουν σατανά. Η Connelly είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα overachiever. Έχει βρεθεί στο πλάι ηθοποιών που πολλοί θα έκαναν κρα για να τους συμβεί στην ηλικία που συνέβη σε εκείνη. Το 2001 για παράδειγμα ήταν 30 χρονών. Το A Beautiful Mind ήταν η επόμενη μέρα για τον Μονομάχο Russell Crowe. Αυτή η χοάνη σκέπασε με χρυσόσκονη και την Connelly με αποτέλεσμα να της δώσει εκείνης το Oscar.

Halle Berry

Δεν θυμάμαι να έχω δει κάπου την Halle Berry και να είπα «μπράβο της ρε φίλε». Μόνο στη σκηνή στο Monster’s Ball που κάνει σεξ. Κι εκεί δεν ήταν το καλλιτεχνικό κίνητρο που με υποκίνησε. Γι΄αυτή την ερμηνεία η Halle πήρε Oscar. Ωραία η σημειολογία ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε το βραβείο για Ά Γυναικείο ρόλο, όμως η φάβα έχει λάκκο. Γιατί η Halle είναι χάλι και ναι, δεν κρατήθηκα να μην κάνω αυτό το λογοπαίγνιο. Εντάξει, ας μην είμαι σκληρός. Χάλι δεν τη λες. Ούτε και υποκριτικό κολοσσό την λες. Βασικά ούτε υποκριτικό λοφίσκο. Κι αν νομίζεις πως είμαι απλά εμπαθής ή άσχετος, θα αφήσω τα Χρυσά Βατόμουρα που της έχουν απονείμει σωρηδόν να μιλήσουν για μένα.

Η φετινή απονομή των Oscar θα μεταδοθεί στις 4 Μαρτίου από τα κανάλια της COSMOTE TV. Μέχρι τότε μπορείς να παρακολουθείς το αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, όπου θα βρεις 85 οσκαρικές ταινίες που ξεχώρισαν και έλαβαν υποψηφιότητα ή κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο.