25 εκατοστά με ό,τι επιθυμεί η ψυχή σου μέσα: Το θηριώδες μπουρί Θεσσαλονίκης κάνει όλη την Ελλάδα να υποκλίνεται (Pics)
Βρείτε μας στο

Καλώς ή κακώς, ζούμε σε μια εποχή που κάποια πράγματα τα έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές. Και πάντοτε ψάχνουμε εκείνο το καινούργιο, το διαφορετικό που θα προκαλέσει τον ενθουσιασμό.

Σε μια χώρα όπου τα σουβλατζίδικα είναι τόσα όσα και τα «ασούμε» του Γιώργου Παράσχου, δεν είναι με τίποτα εύκολο να ξεχωρίσεις. Όλα μπορούν να κάνουν καλές πατάτες, όλα έχουν τυλιχτά με μπιφτέκια κλπ.

Αρκετά είναι επίσης εκείνα που έχουν βάλει στο μενού και τυλιχτά με πιο premium για σουβλατζίδικο κρέατα. Έτσι, συναντάς συχνά επιλογές όπως ψαρονέφρι ή μπριζόλα ή κοντοσούβλι. Όλα τα έχουν τερματίσει και αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά, είναι το περιτύλιγμα, το μέγεθος, το rebranding, το πλασάρισμα.

Το μπέργκερ πέρασε αυτή τη φάση πριν από 3-4 χρόνια με την τρομερή δημοφιλία του Μπαρ Μπεε Κιου με τα θηριώδη μπέργκερ ή του Butcher’s και του Juicy Grill.

Butcher’s: Το μπέργκερ που χορταίνεις για μια βδομάδα μόνο που το βλέπεις

Στο σουβλάκι, αυτή η εποχή είναι τώρα. Και τα σουβλατζίδικα αναγκάζονται να εξελιχθούν τάχιστα για να αντέξουν σε αυτή την πληθώρα εποχή. Άλλα θα μπερδέψουν το κοινό τους έχοντας στο ίδιο μενού και μπέργκερ και κρέπα ή πίτσα. Άλλα θα στραφούν στα μεγέθη τους.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Ένα από τα μαγαζιά που προπορεύονται σε αυτή την άτυπη κούρσα, είναι το Πιάτσα Καλαμάκι. Πρόκειται για μια αλυσίδα σουβλατζίδικων σε Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, που συμβαίνουν πράματα και θάματα.

Σου είχαμε μιλήσει και παλιότερα γι΄αυτό. Ήταν το θρυλικό του θρακόψωμο που βλέπεις στο ακόλουθο βίντεο, η αιτία.

Το θρακόψωμο σας είχε συναρπάσει όλους και μετά από 3 χρόνια, διαβάζεται ως και τα σήμερα. Ετοιμαστείτε για ανταγωνισμό όμως, καθώς το ίδιο μαγαζί έχει κι άλλα ευμεγέθη προϊόντα για να σε στείλουν στο e-food ή στο τηλέφωνο για παραγγελία.

Κοιτάς το μενού και παλεύεις να μην υποκύψεις στα special τυλιχτά όπου θα βρεις τυλιχτό με χοιρινό πανσετάκι με jack daniel’s σος, με μπιφτέκι γεμιστό με φέτα ή με παρμεζάνα, με κεφτεδάκια, με κοντοσούβλι, με γύρο χοιρινό και μπέικον.

Μετά πας στις πίτες σάντουιτς και πάλι γονατίζεις λιγάκι. Το θρακόψωμο το έχεις ξαναδεί, έχεις κρατήσει τα… αντισώματα. Ίσως χρειαστείς μια νέα δόση βέβαια.

Και φτάνεις στον πρωταγωνιστή του κειμένου, στο μπουρί Θεσσαλονίκης. Ο γίγαντας των τυλιχτών. Μια αραβική πίτα 25 εκατοστών, λιγότερο παχυντική από την πίτα ή το ψωμί, αλλά ικανή να κρατήσει μέσα της τα πάντα.

Μπορείς ασούμε – να τος πάλι ο κυρ Γιώργος – να βάλεις λουκάνικο, λάχανο, καρότο, μαρούλι, πατάτα, ντομάτα, τζατζίκι, σος τσένταρ μπέικον, σος φέτας, τριμμένη γκούντα και καραμελωμένο κρεμμύδι. Όχι ότι το έχουμε δοκιμάσει και νιώσαμε ότι θέλουμε να παντρευτούμε ένα τυλιχτό.

Εμείς που είμαστε vegetarian, βάλαμε έξτρα ένα meatless μπιφτέκι, που έχει και τέτοια επιλογή το Πιάτσα Καλαμάκι. Και μεταξύ μας είναι γευστικά σαν ένα μπιφτέκι κι ίσως πιο ποιοτικό και ζουμερό. Για να το καταφέρουμε, σκεφτήκαμε να φωνάξουμε παρέα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατανάλωσης.

Είμαστε άμπαλοι λες; Μπορεί. Για να σε δούμε όμως να το καταφέρνεις και μετά να μοιράζεσαι εντυπώσεις για το μπουρί Θεσσαλονίκης που θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με τους συμπρωτευουσιάνους…