Η σοκολάτα βουλιάζει τα σουδάκια: Το καλύτερο και πιο λαχταριστό προφιτερόλ της Αθήνας εξαντλείται σε λίγες ώρες (Pics)
Βρείτε μας στο

Για να μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει κάτι ως το καλύτερο που υπάρχει, θα πρέπει σίγουρα να έχει δοκιμάσει διψήφιο αριθμό φορών αυτό το κάτι. Και δη σε πάνω από 20 επιλογές. Το προφιτερόλ είναι ένα από τα 2-3 top γλυκά στο μενού μου και δικαιούμαι, θαρρώ, να το πω.

Ποιο; Ότι το προφιτερόλ για το οποίο θα διαβάσεις από δω και κάτω, είναι κατ΄εμέ το κορυφαίο που έχω δοκιμάσει.

Πώς ορίζεται το σούπερ προφιτερόλ όμως; Δεν θα πρέπει να υπάρχουν κριτήρια; Θα πρέπει. Πάμε να τα ορίσουμε και να συμφωνήσουμε, έστω και τηλεπαθητικά, πως είναι τα σωστά κριτήρια.

Πάμε από τα γενικά στα ειδικά. Κάθε γλυκό θα πρέπει να έχει την καλύτερη ποιότητα υλικών. Από τη σοκολάτα μέχρι τη ζύμη.

Κάθε γλυκό θα πρέπει να φτιάχνεται από ανθρώπους που έχουν είτε τρομερή εμπειρία είτε ταλέντο και φαντασία, είτε όλα μαζί.

Κάθε γλυκό θα πρέπει να ψήνεται σωστά. Κάθε γλυκό θα πρέπει να έχει μια λογική τιμή για την παρεχόμενη ποσότητα και ποιότητα.

Το προφιτερόλ πιο συγκεκριμένα, κρίνεται για το πόσο αφράτα είναι τα σουδάκια. Κρίνεται για το πόσο αυτόνομη είναι η κρέμα πατισερί που έχουν ως γέμιση, δηλαδή πόσο λιώνει στο στόμα από μόνη της, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνεις κίνηση με τα σαγόνια σου.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Κρίνεται για το creaminess της κρέμας, αλλά και της σοκολάτας που επικαλύπτει τα σουδάκια. Κρίνεται τέλος από το πώς ο συνδυασμός της σοκολάτας με την πατισερί δεν δημιουργούν κάτι αφόρητα λιγωτικό. Η κρέμα πρέπει να εξισορροπεί με τη σοκολάτα και να της δίνει τα στοιχεία που δεν διαθέτει.

Έχοντας λοιπόν συνθηκολογήσει γι΄αυτά τα κριτήρια, τότε δε γίνεται παρά να γραφτεί ξανά: το προφιτερόλ που θα βρεις στο Μελίζυμο, στα δύο καταστήματα που έχει στο Νέο Κόσμο (ένα προς Δάφνη μεριά κι ένα προς Συγγρού) είναι το καλύτερο που θα δοκιμάσεις, είτε είσαι του κέντρου παιδί είτε κινείσαι στα νότια προάστια.

Έχει όλα τα παραπάνω στοιχεία και τα έχει στην πιο άρτια μορφή τους. Όπως βλέπεις και στα βίντεο, καθώς βάζεις το κουτάλι και σηκώνεις, είναι ξεκάθαρο το πόσο creamy είναι συνολικά.

Η σοκολάτα σαν καταιγίδα βουλιάζει τα σουδάκια μέσα της και τα βγάζεις από εκεί γεμάτα με κρέμα πατισερί και τη σαντιγί να δίνει bonus points.

Το προφιτερόλ δεν είναι το μόνο που θα σου πάρει τα μυαλά

Η Ζωή και ο Χριστόφορος που φτίαχνουν τα γλυκά στο Μελίζυμο, φροντίζουν σε κάθε τους δημιουργία να βάζουν μια πινελιά που απογειώνει γευστικά το γλυκό και το κάνει ταυτόχρονα μοναδικό. Όλα τα ζαχαροπλαστεία έχουν ένα κοινό έδαφος σε τόσο γνωστά γλυκά.

Η σοκολάτα βουλιάζει τα σουδάκια: Το καλύτερο και πιο λαχταριστό προφιτερόλ της Αθήνας εξαντλείται σε λίγες ώρες (Pics)

Ο Χριστόφορος και η Ζωή είναι οι άνθρωποι πίσω απ΄αυτά τα τόσο σέξι γλυκά

Όμως εδώ υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που μόνο αν γευτείς το προφιτερόλ, θα τις καταλάβεις. Δεν είναι κάτι που θα στο πω εγώ με λέξεις και θα πεις «ναι, το κατάλαβα τι εννοείς». Θα πας, θα το πάρεις, θα αφήσεις τα υλικά να ταξιδέψουν στον ουρανίσκο σου και τότε θα καταλάβεις.

Ακόμα κι αν το προφιτερόλ δεν είναι της φάσης σου, αυτό στο Μελίζυμο θα σου αλλάξει την άποψη. Αλλά δεν είναι το μόνο που θα βρεις εδώ.

Σου έχω ξαναγράψει στο παρελθόν για το επικό εκμέκ καταΐφι του και τη σοκολατόπιτα, τώρα θα σου αναφέρω επιγραμματικά το cheesecake New York με κεράσι που είναι σαν ένα δάσος ομορφιάς, το cheesecake brownies με πραλίνα, το red velvet cake του και την ποικιλία από κέικ (σοκολάτα, βανίλια, ανάμεικτο, με oreo) την οποία μπορείς να συνδυάσεις με τον εξαιρετικό του καφέ.

Σε όλα τα γλυκά που αναφέρονται, υπάρχει το οικογενειακό μέγεθος, αλλά και ατομικά κομμάτια, που θα τα δεις με το που μπεις στο Μελίζυμο.

Τα υπόλοιπα στ΄αφήνω να τα δεις και να τα φαντασιωθείς. Μόνο κάτι τελευταίο. Το Μελίζυμο είναι από εκείνα τα μέρη που σου αφήνουν όλο το χώρο να τα νιώσεις δικά σου. Μπορείς να τους κάνεις ειδικά αιτήματα για τα γλυκά, μπορείς να γίνεις φίλος κι όχι πελάτης. Είναι ζαχαροπλαστείο-στέκι κι αυτό οφείλεται στο ότι μιλάμε για μια οικογενειακή επιχείρηση.

Κι αυτό, νομίζω, είναι το όμορφο με τα μέρη που σου γεννούν γευστικούς έρωτες. Να ξέρεις πως γίνεσαι μέρος τους.

Διευθύνσεις: Καφαντάρη 14, Αθήνα (Νέος Κόσμος, πλησίον μετρό Άγιου Ιωάννη), τηλέφωνο 2109013770 & Πύρρας 19 και Σφιγγός, Αθήνα (Νέος Κόσμος, πίσω από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση), τηλέφωνο 2130993961

* Ακολούθησε το Μελίζυμο στο Instagram

** Επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση, κάνε ένα τηλέφωνο πριν πας για το προφιτερόλ σου, να τσεκάρεις ότι έχει περισσέψει, ειδάλλως μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου για την επόμενη ημέρα