Αυτό που χρόνια ζητούσαν όλοι: Η πίτσα με τα δυο καλύτερα υλικά που τρελαίνει την Αθήνα (Pics)
Βρείτε μας στο

Ένα από τα πολύ ωραία συναισθήματα είναι να συνειδητοποιείς πως η γειτονιά σου αλλάζει και γίνεται πιο φιλόξενο μέρος. Ωραίο είναι επίσης να πέφτεις πάνω σε νέα και όμορφα μαγαζιά, εκεί που περπατάς καθημερινά. Έτσι έμαθα το Big Nick.

Περνάω κάθε μέρα από τη Βουλιαγμένης στο ύψος του μετρό Αγίου Ιωάννη. Ανεβαίνω και κατεβαίνω την Καφαντάρη μια φορά και μπορεί και δεύτερη. Για 12 χρόνια αυτό. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει κάτι που θα με κάνει να πάω για ποτό ή φαγητό εκεί.

Μέχρι που πριν από λίγους μήνες, όπως περνούσα το πεζοδρόμιο, έπεσε το βλέμμα μου σε κάτι νέο ροζ φώτα και σε μια αιώρα. Η ταμπέλα έγραφε «Big Nick». Στην αρχή σκέφτηκα ένα παρατσούκλι που είχα βάλει στάμπα σε μπλούζα στο γυμνάσιο με ένα d στη θέση του n, γιατί ήμουν και πανηλίθιος μικρός. Τώρα έφυγε το παν.

Μετά σκέφτηκα το Pick Nick και κάποιο λογοπαίγνιο με αυτό. Ίσως ένας Νίκος να είχε την ιδέα γι΄αυτό το μαγαζί που είναι μια όαση για την ευρύτερη περιοχή και για το συγκεκριμένο σημείο. Με τραπέζια που βλέπουν τη λεωφόρο, αλλά και στη στοά, για περισσότερη ησυχία, το Big Nick μου θύμισε κάτι χωμένα μαγαζιά που πέτυχα στη Μαδρίτη.

Αλλά όταν ήρθε η ώρα να δω το μενού, σκέφτηκα ότι ούτε στη Μαδρίτη, ούτε στην Αθήνα υπάρχει κάτι άλλο σαν κι αυτό.

Από τη μία βλέπεις τα μπέργκερ, που, αν και δεν είναι συνδυασμοί που δεν έχεις ξαναδεί, έχουν μια από τις πιο ζουμερές όψεις που θυμάσαι. Έχει όμως και τα δύο vegan που είναι πολύ ιδιαίτερα, όπως το Vida Vegan με μπιφτέκι quinoa, guacamole, μανιτάρια ψητά, ντομάτα, iceberg και vegan burger sauce ή το Anarvin Vegan με falafel, πίκλα, κρεμμύδι, ντομάτα, iceberg και vegan burger sauce.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Αυτό που χρόνια ζητούσαν όλοι: Η πίτσα με τα δυο καλύτερα υλικά που τρελαίνει την Αθήνα (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Big Nick (@bignick_ath)

Στο Big Nick θα φας πίτσα και θα σ΄αρέσει πολύ

Όλα όμως καταλήγουν στις πίτσες που είναι και thick crust, αλλά και με συνδυασμούς που είναι λιγωτικοί και γεμίζουν το στομάχι και φτάνουν την απόλαυση στο τέρμα.

Η Pepperoni and Fries που συνδυάζει αυτά τα δύο υλικά μαζί με τυρί, σάλτσα ντομάτας και μαγιονέζα πάπρικας, είναι αυτή που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία. Μετά έρχεται η Animal Style με mix τυριών Big Nick, σάλτσα ντομάτας, κοτόπουλο πανέ, cheddar κρέμα, καραμελωμένα κρεμμύδια, πατάτες τηγανιτές και μαγιονέζα πάπρικας.

Και τέλος, το καλύτερο που θα βρεις στο μενού, είναι η πίτσα Nuggets and Fries με mix τυριών Big Nick, σάλτσα ντομάτας, spicy chicken nuggets, κρεμμύδι φρέσκο, πατάτες τηγανητές και sour cream mayo. Είναι λες και κάποιος απ΄αυτούς τους τύπους στο Youtube που συνδυάζουν όλα τα street foods, ανέλαβε την κουζίνα του Big Nick.

Big Nick

Είναι λες και κάποιος μπήκε στο μυαλό μας, σε κάτι ξεχασμένες αναμνήσεις από λαιμαργίες και είπε «ψιτ, εσύ στο βάθος…σήκω πάνω κι έλα μαζί μου, ήρθε η ώρα να βγεις στη σκηνή».

Ναι, έχει και vegan pizza. Πρόκειται για την California Love με τυρί φυτικής προέλευσης, σάλτσα ντομάτας, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, κάσιους και vegan mayo.

Πιστεύεις ότι τελειώσαμε εδώ; Όχι. Δεν είμαστε ο Μαζωνάκης. Το Big Nick έχει ακόμα ένα λιγωτικό όπλο. Την γλυκιά καλτσόνε. Είναι ζύμη πίτσας γεμιστή με nutella, κρέμα Bueno και μπισκότο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Big Nick (@bignick_ath)


Με λίγα λόγια, μια φορά δε θα σου αρκεί για να δοκιμάσεις όσα πρέπει στο Big Nick. Πού θα το βρεις; Δίπλα στο μετρό Αγιού Ιωάννη. Προχωράς ευθεία μόλις βγεις, είσαι πάνω στη Βουλιαγμένης, περνάς απέναντι, κοιτάς δεξιά και σε περιμένει στο 145. Α, έχει και χώρο που βγάζει μια καλοκαιρινή χαλαρότητα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Big Nick (@bignick_ath)

Τσέκαρε και το σάιτ του εδώ για περισσότερες πληροφορίες.