Wynwood
Βρείτε μας στο

Αν θες να πας κάπου τον Αύγουστο αλλά δεν έχεις λεφτά ούτε για να πας μέχρι τα Λιόσια, μην τρελαίνεσαι. Υπάρχουν πάντα οι ψευδαισθήσεις. Κι υπάρχουν τα μαγαζιά που κάνουν τις ψευδαισθήσεις actual shit. Όπως το Wynwood – Eat Sip & Gather the Miami Style.

Θα το γράφω σκέτο Wynwood από δω και πέρα γιατί έχει μεγάλο όνομα. Και το όνομα είναι το μόνο που μπορώ να του κόψω. Δε μπορώ να κόψω τίποτα από την αναφορά στην υπέροχη διακόσμηση και στον πολύ μεγάλο χώρο του. Δε μπορώ να κόψω από την αποθέωση των cocktails του. Δε μπορώ να κόψω από τα καλά λόγια για τα σούπερ πιάτα του.

Ας ξεκινήσουμε με τον χώρο. Από τη στιγμή που θα σταθείς έξω, εκεί στην πλατεία Εσπερίδων, στη Φοίβης, αν αφαιρέσεις το τι συμβαίνει γύρω και κοιτάξεις μόνο το μαγαζί, θα νιώσεις όντως ένα άλλο vibe. Νησιώτικο με κάτι από Μαϊάμι. Θα μπορούσε να είναι κάποιο μαγαζί που αλλάζει τον χάρτη της εστίασης στην Τήνο ή την Αστυπάλαια.

Μπαίνεις μέσα, στον μέσα χώρο, κι ας είναι καλοκαίρι και θες να χαζεύεις τον κόσμο που περνάει από το σημείο, και κατακλύζεσαι από τις ζωγραφιές στους τοίχους που έχουν απίστευτη καλλιτεχνία, αισθητική, ατμόσφαιρα. Σε κάθε τραπέζι και κάτι το διαφορετικό. Κάθε τοίχος και ένα εξώφυλλο από κόμικ ή από κάποιο άλμπουμ των Beach Boys.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wynwood (@wynwoodgr)

Wynwood: Το μαγαζί που θυμίζει Μαϊάμι και θα επισκέπτεσαι όλο τον Αύγουστο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Στον πάνω χώρο η κατάσταση αγγίζει την αποθέωση, γιατί με το που ανέβεις την κόκκινη γυριστή σκάλα με τα κάγκελα, θα δεις πρώτα απ΄όλα τον τοίχο και τις πόρτες στις τουαλέτες που συνθέτουν ένα μίνι στόρι για κόμικ.

Μετά, θα δεις τις κουνιστές χαμηλές καρέκλες που σε προδιαθέτουν για cosiness και τσιλάρισμα. Και όταν θα γυρίσεις το βλέμμα δεξιά, να σου ένας Τζόκερ να ετοιμάζεται να σου χαμογελάσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wynwood (@wynwoodgr)

Ανεβαίνεις το σκαλάκι, βρίσκεσαι στον κύριο χώρο και συναντάς εικόνες όπως αυτή που είναι στην αρχή του άρθρου ή ένα φλαμίνγκο γεμάτο χρώματα που σε πάνε στο Miami Beach.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wynwood (@wynwoodgr)

Ακόμα και το απόλυτο τίποτα να μην είχε το μενού, πάλι θα ήθελες να κάτσεις εδώ. Μόνο που το μενού έχει το ακριβώς αντίθετο από το απόλυτο τίποτα. Έχει τρομερά μεγάλη λίστα cocktails, με κλασικά και signature, τόσα ώστε να ξέρεις πως θα πρέπει να δοκιμάσεις 3-4 ή να έρχεσαι κάθε μέρα.

Πέρα από τα Zombie, Mai Tai, Paloma και τα συναφή, θα σε εντυπωσιάσει το Boulevard και το Covid-19, ενώ έχει και δυνατά Frozen Daiquiris.

Στα του φαγητού, έχει 6 signature burgers, από τα οποία οι φίλοι που τρώνε κρέας που είπαν ότι το απογειώνουν το Bal Harbor και το South Beef, εγώ όμως ως βετζετεριανοβίγκαν θα σου προτείνω το Calle Ocho.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wynwood (@wynwoodgr)

Αν είσαι λάτρης του Philly Cheesesteak, θα βρεις μια άρτια εκδοχή εδώ, μαζί με δυο-τρία hot dogs, ενώ στα ορεκτικά θα βρεις και μια πικάντικη quesadilla. Στα υπ΄όψιν βάλε και την πολύ γευστική house salad που με χόρτασε για τα καλά.

Το μόνο που δε μπορώ να πω για το Wynwood, είναι ότι αποτελεί σούπερ επιλογή για βράδυ. Όχι γιατί δεν ισχύει, αλλά γιατί δεν έχω πάει βράδυ. Θα πάω, θα σιγουρευτώ και μετά θα έρθω να το συμπληρώσω στο κείμενο.

Κάτι επίσης θετικό με το Wynwood είναι πως δεν λειτουργεί με κρατήσεις. Ό,τι ώρα πας, αν βρεις τραπέζι βρήκες, κάτι που μου αρέσει, γιατί έχει παραγίνει η φάση με τα δεσμευτικά. Θες και το αυθόρμητο, το της στιγμής.

Άσε λοιπόν τους γνωστούς στα νησιά κι εσύ πόσταρε Wynwood να τους τρελάνεις. Και βάλε στην τοποθεσία «Μαϊάμι»!

Τσέκαρε περισσότερα για το Wynwood εδώ.