Mr. Fox brunch
Βρείτε μας στο

Αν είσαι άνθρωπος που όλα σου τα συναισθήματα περνάνε από το στομάχι, δηλαδή απλά νορμάλ άνθρωπος, τότε αρκεί ένα tip για να σπεύσεις να δοκιμάσεις κάτι. Και το brunch του Mr. Fox δε θέλει παραπάνω συζήτηση. Αρκεί ένα επιτακτικότατο «πήγαινε» κι η δουλειά έγινε.

Το Mr. Fox είναι ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά. Για λόγους που δεν σχετίζονται σε πρώτο επίπεδο με τις γευστικές του υπηρεσίες. Το γουστάρω γιατί έχει ένα εσωτερικό μπαλκόνι που το προσεγγίζεις με μια σκάλα, η οποία είναι γεμάτη με μικρά κάδρα, με μικρούς πίνακες. Το ίδιο και οι τοίχοι στο πάνω μέρος.

Νιώθεις λες και βρίσκεται σε κάποια γκαλερί της Ευρώπης, σε κάποια έκθεση και προσπαθείς να ερμηνεύσεις κάποια απ΄αυτά που βλέπεις. Σε μια φάση της ζωής του καλλιτέχνη είναι το τάδε έργο, σε ποια το δείνα.

Σου δημιουργεί μια ψευδαίσθηση κι εγώ τα πάω πολύ καλά με τις ψευδαισθήσεις. Υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερη ψευδαίσθηση απ΄αυτήν που νιώθουμε όλοι κάθε πρωί Σαββάτου, που πιστεύουμε ότι κάτι θα συμβεί και αυτό το Σαββατοκύριακο θα κρατήσει παραπάνω από τα υπόλοιπα, παραπάνω κι από τις πέντε καθημερινές; Όχι.

Κι αν βρεθείς στον χώρο του Mr. Fox, τότε αυτή η ψευδαίσθηση θα γίνει ακόμα πιο πιστευτή. Όχι μόνο λόγω της αισθητικής του χώρου που φέρνει κάτι από Νότινγκ Χιλ στους καναπέδες και την διαρρύθμιση.

Έχεις το λοιπόν στρογγυλοκάτσει στους αναπαυτικούς καναπέδες ή στα ψηλά σκαμπό των ενδιάμεσων καταστάσεων, αυτά που δεν είναι αυστηρά σαν καρέκλες, αλλά ούτε και για να αφεθείς εντελώς, όπως αι καναπέδαι (δεν πα να είσαι αρσενικό, εγώ σε κάνω θηλυκό γιατί μ΄αρέσει η κατάληξη -αι).

Τσέκαρεστε με τα μάτια με την παρέα, ρίχνετε ματίσια σινιάλα για το πώς σας φαίνεται το μαγαζί, ρίχνετε approve ο ένας στον άλλον και μετά, αφού έχετε πάρει την ασφάλεια και την άνεση του feel yourself like home, παρατηρείτε στα γύρω τραπέζια να πηγαινοέρχονται κάτι φαγητά που σας κάνουν το στομάχι να κατεβάζει το δικό του μπλόκο σε διαδήλωση με βασικό αίτημα: ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΔΩ…ΤΩΡΑ!

Και τι να κάνεις, να πας αντίθετα στο στομάχι σου; Δεν το ρισκάρεις. Έχεις μπροστά στα μάτια σου το νέο brunch μενού του Mr. Fox που επιμελήθηκε ο Άνταμ Κοντοβάς, διαβάζεις τις περιγραφές και τα θες όλα. Και τα παίρνεις.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ξεκινάς με το καραμελωμένο ψητό τσουρέκι με λευκή σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και κρέμα βανίλια. Μετά πας στα pancakes με σφενδαμοσιρόπι και βούτυρο, που είναι τόσο αφράτα σαν το μαξιλάρι που ακουμπάς το κεφάλι σου μετά από ξυπνητήρι στις 8 το πρωί Σαββάτου, όταν συνειδητοποιείς ότι δεν δουλεύεις και πέφτεις με δύναμη να ξαναξεραθείς στον ύπνο.

Αυτό το brunch είναι ο μόνος λόγος να αφήσεις το σπίτι σου τα μεσημέρια των φθινοπωρινών ΣΚ

Ακολούθως, το γυρίζεις σε αυγά καγιανά ή, ακόμα καλύτερα, σε breafkast egg truffle sando, που δεν είναι σαν το, αλλά είναι ακριβώς ομελέτα με ψητά μανιτάρια, λάτι τρούφας και παρμεζάνα.

Μέχρι εδώ είσαι σε καταστάσεις που θυμίζουν μια νίκη της ομάδας σου με 1-0 και 4-5 χαμένες ευκαιρίες, γιατί ο αντίπαλος τερματζής ήταν σε καλή βραδιά.

Από δω και πέρα αρχίζει το σφυροκόπημα, σαν το Παναθηναϊκός-Λα Κορούνια του 1999. Πάρε ένα Morning Benedict Bread, που είναι αφράτα toasts που έχουν πάνω τους αυγά ποσέ, αβοκάντο και σος hollandaise. Πάρε ένα αυθεντικό αμερικανοβρετανικό πιάτο, το Chicken and Waffles που δε νομίζω πως θα το βρεις αλλού στας Αθήνας.

Το σκορ έχει πάει στο 4-0 και καθώς η ομάδα κυνηγάει ένα 5ο γκολ στο 90, για να φύγει χαρούμενος ο φίλαθλος, έρχεται το Foxy Burger με τις υπερτραγανιστές πατάτες που έχουν κάτω από ένα πέπλο τραγανότητας, τη μαλακότητα μιας καλοτηγανισμένης πατάτας, για να πεις «είμαι πλήρης».

Αυτό το brunch είναι ο μόνος λόγος να αφήσεις το σπίτι σου τα μεσημέρια των φθινοπωρινών ΣΚ

Κι αν με ρωτάς, που δε με ρωτάς, απλά με ακούς, γιατί εδώ σε παρακινώ κι εσύ είσαι εδώ για να υπακούς, βρες λίγο χώρο για το avocado toast με φυτικό τριμμένο τυρί και δεν θα χάσεις.

Θρεπτικό; Πληθωρικό; Υπερχορταστικό; Αυτό είναι το σωστό το brunch και στο Mr. Fox ο σεφ το ξέρει καλά. Το ξέρει τόσο καλά, όπως και οι άνθρωποι του μαγαζιού, ώστε να έχουν και για συνοδεία Foxy Spritzes & Cocktails με βάση το Campari, μια καταπληκτική Foxy εκδοχή του αγαπημένου Bellini.

Στα big hits ανήκει το do-it-yourself Bloody Mary όπου ο επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει τη δική του custom εκδοχή επιλέγοντας τη βάση (ντομάτα ή πατζάρι), το αγαπημένο του ποτό (βότκα, τζιν ή τεκίλα), καθώς και το βαθμό spiciness (mild, real spicy).

18 sweet and savory επιλογές στο brunch, spritzes και cocktails, σαν κάτι να λείπει. Ε, η μουσική ντε. Ήρεμη τόσο όσο να κυκλώνουν οι παρέες και να σχολιάζουν τουγκέδα τα πιάτα, αλλά με επιλογές που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι στο Trainspotting.

Κι επειδή Γλυφάδα είσαι, θα τις δεις και τις ωραίες παρουσίες παντός φύλου. Το μόνο που δεν έχει το Mr. Fox είναι μια χρονομηχανή ή μια μαύρη τρύπα να σε ταξιδέψει. Αλλά έχω μεταφέρει το αίτημα και το επεξεργάζονται οι άνθρωποι.

Διεύθυνση: Λαοδίκης 38, Γλυφάδα

* Ακολουθήστε το MR.FOX στο Instagram: @mrfoxthebar

Περισσότερα για το MR.FOX: MrFoxBar.com

Τηλ. Κρατήσεις: 210-8981654