Στην ουρά ακόμα και τα πιο βαριά πορτοφόλια: Το θαύμα του μαγαζιού που γεμίζει ασφυκτικά όλες τις ώρες της ημέρας (Pics)
Βρείτε μας στο

Κοστουμάτοι κύριοι με χαρτοφύλακες και ρολόγια-status, «ταγεράτες» κυρίες με ισχύ και αέρα, άπαντες στημένοι υπομονετικά στην ουρά. Βρισκόμαστε στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, εδώ χτυπάει η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γραφειοκράτες, βαρετοί τύποι, είπατε; Λάθος, κάνατε. Τίποτα το βαρετό δεν υπάρχει σε αυτό που καρτερούν, λαχταρώντας να έρθει η σειρά τους να παραγγείλουν, να αγοράσουν. Μαζί με δεκάδες άλλους που έχουν έρθει από διάφορα μέρη της βελγικής πρωτεύουσας, είτε για να δουν αν αξίζει – που αξίζει – τον κόπο το hype, είτε επειδή ήδη έμαθαν και έγιναν «πιστοί». Καθότι, κυρίες και κύριοι, αυτό το μαγαζί έχει το μέλι, είναι To Meli!

Στην ουρά ακόμα και τα πιο βαριά πορτοφόλια: Το θαύμα του μαγαζιού που γεμίζει ασφυκτικά όλες τις ώρες της ημέρας (Pics)

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και «μαγαζί-φαινόμενο», αφού στις Βρυξέλλες δεν είναι συνηθισμένο πράγμα οι ουρές στην εστίαση. Και δεν είναι μόνο από Έλληνες που δουλεύουν στα γύρω κτήρια της Κομισιόν. Κάθε άλλο. Βέλγοι, αλλά και άλλες «φυλές» που ζουν και εργάζονται σε μια από τις πλέον πολυπολιτισμικές πόλεις του κόσμου, έχουν ανακαλύψει κάτι που τους αρέσει. Πολύ. Τα τραπέζια αυτού του all day cafe γεμίζουν ασφυκτικά σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Μέσα και αν έχει καλό καιρό – κάτι όχι και τόσο συχνό βέβαια εκεί πάνω – και έξω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To Meli (@to.meli.brussels)

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί


Μακριά από μας οι ιστορίες περί αθάνατου ελληνικού επιχειρηματικού δαιμονίου, κρίμα είναι αμφιλεγόμενα κλισέ να περιγράφουν μια τέτοια προσπάθεια. Δεν είναι, προφανώς, κάποιο είδους φυλετικής (μας) ανωτερότητας. Είναι η πίστη, ο επαγγελματισμός και το όραμα. Εν προκειμένω του Φίλιππου Ιωάννου και του Γιώργου Πάτκου.

Στην ουρά ακόμα και τα πιο βαριά πορτοφόλια: Το θαύμα του μαγαζιού που γεμίζει ασφυκτικά όλες τις ώρες της ημέρας (Pics)

Ο πρώτος, για την ιστορία, άφησε τα Γιάννενα για το Βέλγιο για έναν πολύ όμορφο λόγο: για να ζήσει με τη γυναίκα της καρδιάς του και να φτιάξουν μαζί οικογένεια. Λίγο καιρό μετά, γνώρισε τον Γιώργο, που είχε αφήσει τη Θεσσαλονίκη το 2013 για να ξενιτευτεί, και σταδιακά όρισαν μια πορεία επιχειρηματικών βημάτων που σφυρηλάτησαν μια σωστή επαγγελματική και φιλική σχέση. Είναι συνέταιροι σε ακόμη δύο μαγαζιά στις Βρυξέλλες, τα οποία επίσης «σκίζουν»: Το εστιατόριο-ψησταριά Meatropolis και το κοκτέιλ-μπαρ Kosmos.

Το Νοέμβριο του 2019 αποφάσισαν να ανοίξουν To Meli και πέτυχαν διάνα. Μπορεί λίγο μετά να «έσκασε» η πανδημία, όμως δεν πτοήθηκαν από τις πολλές δυσκολίες και κατάφεραν να ξεχωρίσουν, να γίνουν σημείο αναφοράς. Όπως συμβαίνει πάντα με το καλό, το ποιοτικό. Ο κατάλογος του μαγαζιού αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ελληνικά προϊόντα. Ολόφρεσκα και πεντανόστιμα σάντουιτς, γλυκά-κόλαση και λαχταριστές πίτες, σε μεγάλη ποικιλία. Και φυσικά, ο καφές. Υψηλής ποιότητας, γευστικός, αρωματικός, ειδικά ο freddo έχει ξετρελάνει τους ξένους – αυτό είναι το best seller, μαζί με τις σφολιάτες.

Στην ουρά ακόμα και τα πιο βαριά πορτοφόλια: Το θαύμα του μαγαζιού που γεμίζει ασφυκτικά όλες τις ώρες της ημέρας (Pics)

Άπαντες επίσης εκτιμούν το χαμόγελο και τη φιλική διάθεση όσων δουλεύουν στο μαγαζί. Οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Έλληνες, βολεύει περισσότερο για να ξέρουν επακριβώς τι πουλάνε και να κατευθύνουν σωστά τους πελάτες. Είναι η γνώση που έχεις αυθόρμητα και εύκολα, όταν έχεις μεγαλώσει δίπλα σε τέτοιες γεύσεις και μυρωδιές. Στα συν του μαγαζιού η όμορφη διακόσμηση, αλλά και οι προσιτές τιμές – αυτό το εκτιμούν όλοι, πλούσιοι και φτωχοί. Πωλούνται και τυποποιημένα προϊόντα, όπως ελληνικές σοκοφρέτες. Για να το κάνεις αυτό στο Βέλγιο, στη χώρα της σοκολάτας, θέλει κότσια. Και για να πετύχει, όπως συμβαίνει, δείχνει πως κάτι σκαμπάζουμε κι εμείς περί του αντικειμένου!