3 νέα μπαρ στην Αθήνα
Βρείτε μας στο

Κάνε μια βόλτα στην Αθήνα για 3 μήνες συνεχόμενα. Μετά μην πας για ένα μήνα. Κάνε μετά ξανά μια βόλτα και θα νιώσεις ότι έχει αλλάξει στο 50%. Αυτό συμβαίνει στο κέντρο και τρανό παράδειγμα είναι αυτά τα 3 νέα μπαρ στην Αθήνα.

Νέα μπαρ στην Αθήνα: Bless Me Father

Άνοιξε κάπου στις αρχές Οκτωβρίου και μαζί με το wine bar Glug Glug και το ιταλικό εστιατόριο Gloria Gatti έκαναν ξανά την Πλατεία Καρύτση ένδοξη. Για μια δεκαετία κοντά η πλατεία είχε χάσει την αίγλη της και ήταν μια λύση ανάγκης κι όχι πρώτη επιλογή.

Το Bless Me Father έκανε γρήγορα όνομα και αναβάθμισε και τα μαγαζιά που άντεξαν από την προηγούμενη εποχή. Γιατί έτσι πάει συνήθως. Σε μια περιοχή που ένα μαγαζί γεμίζει, ο κόσμος που περισσεύει έξω, διαχέεται στα διπλανά μαγαζιά για να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο vibe.

Έχει προσεγμένο μενού και επιλογές σε φαγητό και cocktails, τα οποία είναι signature, εμένα μου αρέσουν πάντοτε αυτά με το ρούμι – έχει τρία τέτοια αν δεν κάνω λάθος. Είναι ωραίο και για κρασί με πλατό τυριών-αλλαντικών. Μπορείς να κάτσεις στα τραπέζια έξω, στην εξωτερική μεριά της μπάρας ή να μπεις μέσα. Για το μέσα φρόντισε να έχεις κράτηση.

Πολύ ωραίος χώρος, ούτε χαοτικά μεγάλος ούτε τρύπα. Παν μέτρον άριστον. Το ίδιο ισχύει και στη μουσική που ενώνει 80s, 90s, 00s, 10s, disco, pop, soft rock, beat, με διαφορετικά dj sets.

Κι όπως ισχύει πάντοτε, όλα καταλήγουν στην ανθρωπογεωγραφία, στους ανθρώπους. Ο μικρότερος που θα βρεις εκεί είναι 24-25 ετών, ο μεγαλύτερος 40. Δεν είναι περιοριστικό το Bless Me Father, απλά λέω τι έχω δει όσες φορές έχω πάει. Καθημερινές θα πετύχεις αρκετές παρέες φοιτητών ή παρέες από επιχειρήσεις για το after work drink.

 

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bless me father (@blessmefather_athens)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bless me father (@blessmefather_athens)

Νέα μπαρ στην Αθήνα: Wild Poppies

Ενδείκνυται για φαγητό, έχει μια απωανατολίτικη προσέγγιση, είναι fusion, asian tapas μαγαζί είναι,έχει και το πιο κυριλέ του, κάτι που το καταλαβαίνεις από την είσοδο κιόλας.

Όπου είσοδος=αρχή στοάς, καθώς βρίσκεται στη γνωστή στοά στη Σταδίου, όπου παλιότερα πέρασαν διάφορα εστιατόρια κατά το πλείστον, που δεν άντεξαν στον χρόνο. Άλλες όμως εποχές. Πια, στην Αθήνα σπάνια να μην πετύχει ένα μαγαζί.

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό στις υπηρεσίες που προσφέρονται εν γένει, στο Wild Poppies έτι περισσότερο. Όχι μόνο στο φαγητό, αλλά ακόμα και στην διάθεση, την αύρα που εκπέμπει. Φαίνεται αμελητέο ή μη απτό, αλλά δεν είναι. Για μένα, ακόμα και το ότι μπορώ να πάω με κοστούμι εκεί και να μη φαίνομαι παράταιρος, μετράει.

Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής έχει επιμεληθεί ένα μενού με ασιατικά finger foods που συνοδεύουν τα προσεγμένα κοκτέιλ. Θα βρεις σούσι, έχει υπέροχο thai fried chicken μου έχουν πει (εγώ δεν τρώω κρέας), έχει pak choi (πιάτο με λαχανικά, αυγά και κοτόπουλο), krapow κοτόπουλο (πικάντικη εκδοχή του κοτόπουλο) και συνολικά 24 αλμυρές και 3 γλυκές επιλογές.

Στα κοκτέιλ έχει 7 signature επιλογές, κι αυτές με απωανατολίτικο προσανατολισμό. Το Mango Lassi που έχει blend από ρούμι, μάνγκο, λάιμ, μέλι και γιαούρτι είναι αυτό που σου προτείνω ως πρώτη επιλογή και μετά το Horonigai (Tokinoka Japanese whiskey, Kurozato σιρόπι, Bitters).

Έχει και άψογες επιλογές στη μουσική που ταιριάζουν με την λογική του cocktails & finger foods. Πιστεύω πως θα σας γοητεύσει τρομερά και ο χώρος του.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wild Poppies (@wild.poppies.athens)

Νέα Μπαρ στην Αθήνα: Ham On Rye

Δε μπορώ να σου πω ότι ψοφάω για τον Μπουκόφσκι, με θάρρος θα τον αποκαλέσω έναν Αμερικάνο Κοέλιο με λίγο υψηλότερο class. Ίσως η παράδοσή του στα πάθη του να τον κάνει πιο γοητευτικό. Ο Κοέλιο είναι ατσαλάκωτος, ενοχλητικά ατσαλάκωτος.

Γιατί μιλάω όμως για τον Μπουκόφσκι; Μα γιατί το μαγαζί εμπνέεται από τον Τσάρλι, το όνομά είναι τίτλος βιβλίου του και στις αναρτήσεις που κάνει στο Insta αντλεί quotes από αυτό και την φιλοσοφία εν γένει του Μπουκόφσκι.

Σε αντίθεση όμως με τον Μπουκόφσκι, το Ham on Rye δεν το θεωρώ τον Κοέλιο των μπαρ, αλλά κάτι πολύ καλό.

Άνοιξε στην Κάννιγος, στην Κλεισόβης για την ακρίβεια, πριν ένα μήνα, ίσως λίγο παραπάνω, είναι πάντως η πρώτη νέα αύξηση του 2024 σε μια Αθήνα που για ένα δευτερόλεπτο να κλείσεις τα μάτια σου, μόλις τα ανοίξεις, θα έχει ανοίξει και κάτι καινούργιο.

Στο Ham On Rye το κάποτε go to ποτό μου, το ουίσκι, είναι αυτό που δεσπόζει, ο Μπουκόφσκι το τιμούσε πάνω απ’ όλα, έχει και κάτι ωραία γιαπωνέζικα που έχουν κυριαρχήσει στις πρωτιές και στα βραβεία παγκοσμίως.

Το μαγαζί είναι ποτάδικο, γι’ αυτό και από φαγητό θα βρεις κάποια αλλαντικά, μια σαλάτα και άντε κάτι επιπλέον που καθορίζεται ανάλογα την εποχή. Το μαγαζί είναι εξάλλου στη λογική του sustainable.

Επιφυλάσσομαι για να γράψω περισσότερα όταν πάω κι εγώ εκεί, γιατί προς το παρόν αντλώ περιγραφές φίλων που μου μίλησαν γι’ αυτό.