Ένα υπέροχο νησί που φημίζεται για τη γαστρονομία του, σαν η τύχη σε φέρει εκεί, θα περάσεις τέλεια και θα φας ακόμα… πιο τέλεια. Δεν είναι (μάλλον) τυχαίο ότι από εκεί καταγόταν ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ο άνθρωπος δηλαδή που συνέδεσε το όνομά του στη χώρα μας με τις συνταγές μαγειρικές, «άνοιξε τον Τσελεμεντέ να δούμε πώς θα φτιάξουμε το φαγητό» καταπώς το έλεγαν άλλοτε. Δεν είναι (καθόλου) τυχαίο πως εκεί βρίσκουμε ένα τοπ εστιατόριο. Ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, πιο σωστά. Cantina, Σίφνος…
Πρόκειται για μια ολιστική εμπειρία, από αυτές που μια φορά να βιώσεις, κουβαλάς μαζί σου για πάντα. Ατμοσφαιρικό και θαυμαστό στην κάθε του λεπτομέρεια – έτσι γίνεται η διαφορά. Άνοιξε το 2020, από τον σεφ Γιώργο Σαμοΐλη. Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του κυκλαδίτικου νησιού, στο Κάστρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Σεράλια σε έναν υπέροχο χώρο, στις εσοχές των βράχων και υπό τον αναζωογονητικό ήχο των κυμάτων.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το focus πέφτει στην ελληνική κουζίνα, μιξάροντας το σύγχρονο με την παράδοση. Στόχος ήταν εξ αρχής η ανάδειξη των προϊόντων της Σίφνου, όπως και η συνεχής δημιουργικότητα – το μενού εναλλάσσεται καθημερινά. Γι’ αυτό και δεν έχει τόσο νόημα να σταθούμε σε συγκεκριμένα πιάτα. Γιατί πολύ απλά μπορεί σαν φτάσει η μέρα να πας εκεί, τυχερέ αναγνώστη, να μην βρεις κάτι που θα σου πούμε στις επιλογές. Με εξαίρεση κάποια απόλυτα must, όπως το φανταστικό παγωτό από ψωμί που κλείνει γλυκά και αποθεωτικά αυτήν την μοναδική έξοδο για φαγητό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αλλά μια ή άλλη, θα περάσει καιρός μέχρι να περάσεις (ΑΝ περάσεις…) από το book table στην κατανάλωση. Οι κρατήσεις για κάθε θερινή σεζόν γίνονται από τον προηγούμενο… Ιανουάριο! Ναι, από τον πρώτο μήνα του έτους. Οι θέσεις άλλωστε δεν περισσεύουν, 45 πελάτες το μάξιμουμ μπορούν να εξυπηρετηθούν καθημερινά, σε δύο διαφορετικά seating (στις 19:00 και στις 22:00). Αυτό είναι το όριο (ασφαλείας) που έχει τεθεί από τους αρμόδιους του μαγαζιού, προκειμένου να λειτουργούν όλα στην εντέλεια και να μη γίνεται η παραμικρή έκπτωση στον ποιοτικό και αξιακό αδιαπραγμάτευτο χαρακτήρα της Cantina. Επιπλέον, 15 τυχεροί επισκέπτες έχουν καθημερινά τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα late lunch μεταξύ 16:00- 19:00.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ναι, πρέπει να το ξαναπούμε δυνατά. Μιλάμε για ένα εστιατόριο που πάει το κομμάτι «εστίαση» στο υψηλότερο επίπεδο. Γεύσεις, ιδέες, στιλ, εξυπηρέτηση. Από ανθρώπους που γνωρίζουν άρτια το αντικείμενό τους και έχουν πάθος με τη μαγειρική, αγάπη και αφοσίωση σε αυτό που κάνουν. Από τα κομψά μαρμάρινα τραπέζια της Cantina έχουν περάσει διασημότητες του Χόλιγουντ, επιχειρηματίες, πολιτικοί και πασίγνωστοι καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής μέχρι και ο άλλοτε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Για ένα concept που συγκινεί και εξιτάρει πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, αφού βασίζεται σε κάτι που μας ενώνει όλους: Στο εξαιρετικό φαγητό.