Δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες: Οι Θεσσαλονικείς με το «πειραγμένο» μελομακάρονο που έχει γίνει ανάρπαστο και σαρώνει
Βρείτε μας στο

Μία καλή και πρωτότυπη ιδέα, πολλή δουλειά, μεράκι, η βοήθεια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αγάπη του κόσμου για ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό φαίνεται πως είναι η συνταγή της απόλυτης επιτυχία για το «διπλό μελομακάρονο» που σαρώνει το Tik Tok και μελώνει με νταμπλ νοστιμιάς την αγορά των γλυκών στη Θεσσαλονίκη.

Η ευφάνταστη ζαχαροπλαστική του Αλέξανδρου Τοπαλίδη που είχε την ιδέα, ο οποίος σπούδασε αρτοποιοζαχαροπλαστική, του νταμπλ μελομακάρονου μέσα σε ντόνατς με λευκή σοκολάτα,και η βοήθεια των δίδυμων μεγαλύτερων αδερφών του, Κυριακής και η Μαριάνθης Τοπαλίδου, προκάλεσαν τον πανικό στον φούρνο τους που διατηρούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα ιδιοφυής. Πρόκειται για ένα στρόγγυλο κρουασάν/ντόνατ, μέσα στο οποίο τοποθέτησαν ένα λιωμένο μελομακάρονο και από πάνω του ένα ακόμη ολόκληρο και μεγαλύτερο γιατί σιγά μην αρκούσε μόνο ένα. Αυτό ήταν, η επιτυχία είχε ανοίξει την πόρτα του φούρνου.

Δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες: Οι Θεσσαλονικείς με το «πειραγμένο» μελομακάρονο που έχει γίνει ανάρπαστο και σαρώνει

Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό, κάτι που να απολαμβάνει ο κόσμος με ενθουσιασμό κι έτσι δημιουργήσαμε το διπλό μελομακάρονο. Είναι ένα στρόγγυλο κρουασάν, μέσα στο οποίο τοποθετήσαμε ένα λιωμένο μελομακάρονο και ένα ακόμη ολόκληρο και μεγαλύτερο από πάνω, γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!», αποκάλυψε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξανδρος Τοπαλίδης.

«Αρχικά κάναμε πειράματα. Αρκετές μέρες πριν, μέσα στο εργαστήριο κάναμε δοκιμές και είχαμε και τις αποτυχίες μας. Το σίγουρο ήταν ότι θέλαμε να έχουμε στο γλυκό μας το μελομακάρονο σε πρωταγωνιστικό ρόλο», λέει η Κυριακή, ενώ η Μαριάνθη συμπληρώνει: «Δεν σταματάμε εκεί! Το βουτάμε πριν το πάρει στα χέρια του ο πελάτης και σε σοκολάτα – λευκή κατά προτίμηση, που αφενός “δένει” με τη γεύση και αφετέρου παραπέμπει σε χιόνι που το έστρωσε».

Δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες: Οι Θεσσαλονικείς με το «πειραγμένο» μελομακάρονο που έχει γίνει ανάρπαστο και σαρώνει

Τεράστια διαφορά απ' τις υπόλοιπες: Η μοναδική ελληνική σειρά με streaming λογική που σώζει την παρτίδα φέτος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τεράστια διαφορά απ’ τις υπόλοιπες: Η μοναδική ελληνική σειρά με streaming λογική που σώζει την παρτίδα φέτος

«Άρχισαν να μας διαμαρτύρονται οι “κουραμπιεδάκηδες” που δεν είναι λίγοι και περιμένουν κι αυτοί το δικό τους “διπλό” για το οποίο έχουμε κάνει κάποιες πρώτες δοκιμές για να γίνει και ο κουραμπιές νταμπλούχος», δηλώνει ο Αλέξανδρος προμηνύοντας νέο γλυκό έπος.