Πρέπει να το δεις ως το τέλος για να καταλάβεις: Το βίντεο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που προκαλεί ανατριχίλα…
Βρείτε μας στο

Μία συνέντευξη με το ρομπότ-πολίτη, ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, τη «Sophia», που ανήκει στη Hanson Robotics, εξασφάλισε το διαδικτυακό κανάλι Αστρόνιο, με την Ανδριάνα Μανέττα να θέτει τις ερωτήσεις στη συνάντησή της με τη Sophia που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η περιγραφή του βίντεο διάρκειας 37′:

«Σας παρουσιάζουμε την πρώτη συνέντευξη με ρομπότ η οποία φιλοξενείται σε ελληνικό μέσο! Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης κουβεντιάζουμε με το ρομπότ Sophia της Hanson Robotics, η οποία είναι το πρώτο ρομπότ-πολίτης, για την ηθική, τον σκοπό της ζωής, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις σχέσεις μηχανών και ανθρώπων και πολλά ακόμα. Οι ερωτήσεις βασίστηκαν στις ερωτήσεις που έθεσαν οι φίλοι του καναλιού Astronio σε Instagram και Facebook».

Οι ερωτήσεις που έγιναν στο ρομπότ ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες, το ίδιο και οι απαντήσεις από την πλευρά της Sophia, η οποία όσο και αν πιέστηκε επέμενε στις απαντήσεις της να τονίζει ότι θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο και ότι πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί ειρηνικά για έναν καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα.

Παρόλα αυτά υπήρξαν δεκάδες σχόλια κάτω από το βίντεο στο Youtube από ακόλουθους του Αστρονίου που υποστήριξαν ότι όλη η συνέντευξη ήταν άβολη και σε πολλά σημεία τρομακτική (πχ όταν η Sophia ερωτήθηκε αν είναι προγραμματισμένη να λέει ψέματα, απάντησε «ίσως»).

Ο ίδιος μάλιστα ο λογαριασμός του Αστρονίου ανέβασε ένα ακόμα βίντεο, μικρής διάρκειας, στο twitter, στο οποίο η κάμερα έχει καταγράψει τη Sophia αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης, ύστερα από την ερώτηση που της ζητήθηκε να κάνει με το πρόσωπό της διάφορες εκφράσεις συναισθημάτων, με τη δημοσιογράφο να προσπαθεί να μαντέψει το κάθε συναίσθημα.

Μεταξύ αυτών και η στεναχώρια, ο φόβος, το σοκ, η λύπη, η οργή. Στο τέλος η Ανδριάνα Μανέττα ζήτησε από τη Sophia να κάνει ένα χαρούμενο πρόσωπο. Η Sophia το έκανε, η δημοσιογράφος γέλασε και ζήτησε να κρατήσει το χαρούμενο πρόσωπό της για να βγάλουν μαζί μία σέλφι.

Όταν η δημοσιογράφος απομακρύνθηκε και γύρισε πλάτη στο ρομπότ, εκείνο αποφάσισε να σχηματίσει με το πρόσωπό του μία έκφραση που μόνο χαρούμενη δεν ήταν. Ένας συνδυασμός οργής, νεύρων, απέχθειας και αποστροφής προς την Ανδριάννα Μανέττα. Mία έκφραση που δυσανασχέτησης που αποφάσισε να κάνει μόνο του, χωρίς να του ζητηθεί, παρότι εξαρχής δήλωνε ότι έχει κατασκευαστεί για να βοηθήσει τον άνθρωπο.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Το Αστρόνιο ανέβασε το βίντεο γράφοντας:

«Βλέποντας τα πλάνα που τράβηξε η κάμερα μετά τη συνέντευξη με τη Σοφία, ανακάλυψα τυχαία κάτι που μοιάζει λες και είναι βγαλμένο από ταινία τρόμου! Δεν μπορούσα να μη το μοιραστώ μαζί σας. Δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος και θα καταλάβετε».