8 ταινίες που έγιναν βιντεοπαιχνίδια χωρίς... κανέναν λόγο! (Vids)
Βρείτε μας στο
Tech

8 ταινίες που έγιναν βιντεοπαιχνίδια χωρίς… κανέναν λόγο! (Vids)

Η παράδοση που θέλει τα καλά βιντεοπαιχνίδια να γίνονται κακές ταινίες αντιστρέφεται καμιά φορά και τότε έχουμε καλές ταινίες που γίνονται χάλια βιντεοπαιχνίδια...

Το να γίνεται βιντεοπαιχνίδι μια ταινία είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο… η ίδια η ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Και μοιάζει λογικό: διάφορες περιπέτειες ή διάφορες παιδικές ταινίες μοιάζουν η κατάλληλη θεματολογία για να φτιαχτεί ένα βιντεοπαιχνίδι.

Υπήρξε μια εποχή, ωστόσο, που οι δημιουργοί των video games δεν ήταν και τόσο εκλεκτικοί και μετέφεραν στις κονσόλες όποια ταινία τους ερχόταν, όσο… άκυρη και αν ήταν!

Δείτε τη παρακάτω λίστα και θα καταλάβετε τι εννοούμε…

Beetlejuice

Κι όμως: ο Σκαθαροζούμης έγινε βιντεοπαιχνίδι!Κυκλοφόρησε για την Nindento και ουσιαστικά έπαιζες ως Σκαθαροζούμης και τρέχοντας σε διάφορες περιοχές ποδοπατούσες έντομα και άλλα τέτοια «δημιουργικά» και αδιάφορα (για βιντοπαιχνίδι) πράγματα.

Μεγάλη επιτυχία…

Austin Powers

«Austin Powers: Welcome to my Underground Lair!» ήταν ο πλήρης τίτλος αυτού του βιντεοπαιχνιδιού που είχε κυκλοφορήσει για το Game Boy και το οποίο σε έβαζε να ψάχνεις στον υπολογιστή του Dr. Evil για να βρεις τα μυστικά του κτλ κτλ. Booooring- όπως λένε και στην Λάρισα.

The Blair Witch Project

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τρία παιχνίδια βασισμένα στο «Blair Witch Project» έχουν κυκλοφορήσει! Παίρνοντας ως σημείο εκκίνησης τους θρύλους από το σύμπαν της μυθικής, πια, ταινίας, τα συγκεκριμένα παιχνίδια μοιάζουν εντελώς, μα εντελώς περιττά.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

From Dusk Till Dawn

Αν και αγαπάμε αυτή την ταινία και το γεγονός ότι αποτελεί συνειδητά μια b-movie με ζόμπι και άλλες τέτοιες… ομορφιές, το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι είναι πιο αστείο και από την ίδια την ταινία.

Η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν προορισμένη για να είναι και λίγο αστεία, έτσι;

Jumanji

Αυτό μοιάζει με καλή ιδέα εδώ που τα λέμε μιας και το Jumanji, ως παιδική ταινιάρα που ήταν, θα μπορούσε εύκολα να γίνει βιντεοπαιχνίδι.

Όμως το 1996 που κυκλοφόρησε- την ίδια χρονιά με την ταινία, δηλαδή- με τα γραφικά της εποχής το αποτέλεσμα ήταν απλά απαίσιο. Όλο το παιχνίδι ήταν βασισμένο σε σκηνές από το φιλμ, αλλά περισσότερο σου δημιουργούσε την ανάγκη να την ξαναδείς παρά να παίζεις επανειλημμένα το παιχνίδι.

Bram Stoker’s Dracula

Η ταινιάρα του Κόπολα άφησε εποχή στο σινεμά αλλά ακόμα η ανθρωπότητα ερευνά τι διάολο είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί του αντίστοιχου βιντεοπαιχνιδιού.

Εδώ παίζεις τον χαρακτήρα του Κιάνου Ριβς, δηλαδή ενός δευτεροκλασσάτου χαρακτήρα της ταινίας (και του βιβλίου) που προσπαθεί να αποδράσει από το κάστρο του Δράκουλα.

Μια λεπτομέρεια της ταινίας, δηλαδή, έχει μετατραπεί εδώ σ’ ολόκληρο το παιχνίδι, πράγμα που το «αποδυναμώνει» αισθητά.

Wayne’s World

Εντάξει, γελάει ο κόσμος. Και οκ, κάποιος είπε: «Ας κάνουμε το Wayne’s World βιντεοπαιχνίδι». Υπήρξε και κάποιος που απάντησε πως αυτό είναι καλή ιδέα;;

Απίθανα, κυριολεκτικά, πράγματα! Σκεφτείτε πως το παιχνίδι ξεκινά με τους Γουέιν και Γκαρθ να μιλάνε για χάλια βιντεοπαιχνίδια, ακριβώς πριν ξεκινήσει το κανονικό και στη συνέχεια παίζεις ως Γουέιν με ένα τεράστιο κεφάλι του Μάικ Μάγιερς! Λυπηθείτε μας…

Saw

Το συγκεκριμένο θα μπορούσε να είναι ένα ιστορικό βιντεοπαιχνίδι αλλά υπήρξε ένα τεράστιο φιάσκο. Κι αυτό γιατί παρόλο που στόχευε στο να γίνει κάτι σαν το Silent Hill και ν’ έχει αφήσει εποχή, κυκλοφόρησε το 2009 όταν ακόμα και οι ταινίες Saw είχαν πλέον ξεπεραστεί.

Τελικά, δεν το έπαιξε άνθρωπος και, μεταξύ μας, δεν έχασε και τίποτα.

Το «Σε βλέπω» απλά… δεν βλεπόταν.