Big Friday: Το Τσάμπιονς Λιγκ των γριών της ενορίας!
Βρείτε μας στο
Θείος Λάρι

Big Friday: Το Τσάμπιονς Λιγκ των γριών της ενορίας!

Ο θείος Λάρι στα χειρότερα του κράζει τις λαθροαμερικανιές που έρχονται στην Ελλάδα για να μας πάρουν τα έθιμά μας...

Ο μεγάλος κίντυνος δεν έρχεται από ανατολάς αλλά από δυσμάς, δυστυχώς για μας. Έρχουνται τα αμερικάνικα έθιμα το ένα πίσω από το άλλο κι ευτά τα Χαλοουίν και τα μπλακ μάμπα κι έτσ’ προσβάλουν την αισθητική μας, απειλώντας πως θα μας πάρουνε τις δουλειές και τις γυναίκες μας. Όσο κι αν προσπαθούνε όμως τα ξένα κέντρα να μας διαβρώσουν, εμείς εκεί βράχοι, θα τα στείλουμε από κει που ‘ρθανε.

Η μέρα της μαρμότας

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου οι κάποιοι βλαχομερικάνοι που μιλούν μια παράξενη γερμανική διάλεχτο, μαζεύονται στο Πενσιλβάνια κι αμολάνε μια μαρμότα, η οποία βασικά είναι ένα ποντικοειδές αρούρι αλλά στο πιο συμπαθητικό. Με το που βγαίνει στον έξω κόσμο το ζωντανό άπαντες οι ευρισκόμενοι κρατούνε την ανάσα του για το αν θα δει τη σκιά του ή όχι. Αν τη δει κι επιστρέψει στη φωλιά του, αυτό σύμφωνα με τσου επιστήμονες σημαίνει ότι καταρχάς δεν είναι τυφλό και κατά δεύτερο ότι θα κάνει ψοφόκρυο για άλλες 6 βδομάδες.

tzak

Η ελληνική παραλλαγή

Ως γνωστό, όπως έχει και ο μεγάλος Έλλην ποιητής Λοκομόντος, δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα κρύο δεν έκαμε ποτέ. Οπότε βασικά μας είναι κομμάτι αχρείαστο το να βγάλουμε το αρούρι ή τον γλυκύτατο Τάσο Αρνιακό για μετεωρολογικές προβλέψεις. Η στήλη προτείνει την εξής παραλλαγή. Βάζεις τον Σάββα Θεοδωρίδη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Απέναντί του παίζει σε λούπα η φάση «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» στο Καραϊσκάκη. Άμα ο κυρ Σάββας πει πως δεν είναι οφσάιτ και πει «αυτό είναι το 50-50 που θέλουμε, αράουτ ήταν», ο Ολυμπιακός θα παίρνει άλλα 6 σερί πρωταθλήματα. Παρεμβαίνει η FIFA, στέρνει τον Κουτσοκούμνη στην Ελλάδα και αποφασίζουν την επ’ αόριστο αναβολή του αθλήματος, δηλαδή του εθίμου. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίρνει το πρωτάθλημα άνευ μαρμότας.

savvas1

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Η προεδρική χάρη στη γαλοπούλα

Ή αλλιώς θενκσγκίβινγκ ντέι. Λίγες μέρες πριν μαζευτεί όλη η αμέρικαν φάμιλι και γιορτάσει την ημέρα των Ευχαριστηρίων κατά τη διάρκεια τση οποίας ξεκληρίζουνται περισσότερα πουλιά κι από όσα έχει καταπιεί η Τζένα Τζέιμσον, η οποία μία αγάπη στις γαλοπούλες την έχει, αλλά μία από δαύτες παρουσιάζεται στον πρόεδρο στη Αμερικής. Εκειός μετατρέπει τη μποινή της από εις θάνατον σε ισόβια και τη στέρνει να περάσει την υπόλοιπη ζωή της στη φυλακή, δηλαδής σε ζωολογικό κήπο.

Η ελληνική παραλλαγή

Προσαρμόζουμε το έθιμο στα μέτρα μας και αντικαθιστούμε το ηλίθιο πουλί με αρνάκι γάλακτος κι εκεί κοντά στο Πάσχα το πηγαίνουμε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καλούνται να δείξουν έλεος και μεγαλοψυχία και το αφήσουν ήσυχο στο μαντρί. Ο Τσίπρας έτσι κι αλλιώς δεν παίρνει χαμπάρι και αρχίζει να απαγγέλει «αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι» και το «αρνίτσι μπίτσι άνοιξε», την ίδια στιγμή που ο Καμμένος είναι φοράει στολή τσοπάνη για να τιμήσει τα αρνιά που πέφτουν κάθε χρόνο θύματα της κτηνωδίας. Ενώ στέκεται σε στάση προσοχής, ακούει όχι την καρδιά του, αλλά το στομάχι του που γουργουρίζει στο γνώριμο γι’ αυτόν σκοπό «φα’ το, φα’ το, φα’ το». Το τρώει. Ζωντανό. Μαζί με την προβιά. Το έθιμο καταργείται.

kammenos-cobra-kai

Μπλακ Φράι ντέι

Μια Παρασκευή κοντά στο τέλος του χρόνου τα καταστήματα βγάζουν σε προσφορά ό,τι κατιμά διαθέτουν και ο λαός που εψήφισε για πρόεδρα τον Τραμπ συνωστίζεται μέχρι να ανοίξουν τσι πόρτες για να προλάβει να τσιμπήσει λεφτά. Το πρόβλημα είναι πως ευτές οι εκπτώσεις προκαλούν και πολλές πτώσεις, αλλά και άφθονο ξυλίκι μεταξύ γυναικώνε που θέλουν να προκάμουν το πιο ωραίο νυφικό και καταλήγουνε στα ΚΑΤ του Τσικάγκο και του Λος Άντζουλες, όπου ντύνονται κάτι σα μούμιες από τη πολύ γάζα και γύψο που απαιτεί η περίθαλψή τους.

Η ελληνική παραλλαγή

Οι γριές κουνάνε το εντόνι του Επιτάφιου γιατί ετοιμάζονται για το δικό τους Τζάμπιο Λιγκ, την Big Friday. Μαζεύονται όλες στο Σύνταγμα και πηγαίνουν πορεία στου Μπακάκου με καπνογόνα και φωτομπολίδες να αγοράσουν στη μισή τιμή κεριά και θυμιατά (φάρμακα για την αθεΐα). Μόλις ανοίγουν οι πόρτες του μαγαζιού τρέχουν όλες σαν τον Παυλακάκη λες και είδαν άδεια θέση στο Μετρό για να την πιάσουν πριν τις παίξει με πλάτη στο γκαλάθι ο νεαρός απέναντι. Όποια τα καταφέρει και μπαίξει το πικ εν ρολ με τον ιδιοκτήτη κερδίζει ένα αντίδωρο και δωρεάν κατήχηση (με σπα και τζακούζι) στο κονάκι του Αμβρόσιου.

amvrosios