Harry
Βρείτε μας στο

Η μαγεία του Harry Potter δεν τελειώνει ποτέ. Ευτυχώς. Εκτός από το νέο Fantastic Beasts που περιμένουμε το Νοέμβριο του 2018, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα πιο συναρπαστικά νέα. Διαβλέποντας ότι θα υπάρξει ένα κενό που θα αφήσει σε ανομβρία τους θαυμαστές του σύμπαντος, η Βρετανική Βιβλιοθήκη θα κάνει μια έκθεση για τα 20 χρόνια ζωής του μικρού μάγου και για χάριν της εκδήλωσης θα κυκλοφορήσουν δύο νέα βιβλία.

Η εκθεση A History of Magic που θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει ως τον Φεβρουάριο, θα φέρει τα βιβλία Harry Potter: A History of Magic – the Book of the Exhibition και Harry Potter – a Journey Through a History of Magic. Το πρώτο βιβλίο θα εμβαθύνει στα μαθήματα που έκαναν οι μαθητευόμενοι μάγοι στο Χόγκουαρτς. Βοτανολογία, φίλτρα, φροντίδα μαγικών πλασμάτων και σκοτεινές τέχνες μεταξύ άλλων. Το δεύτερο θα επικεντρώνεται σε μυστικιστικές πλευρές της μυθολογίας του Potter, όπως τους μονόκερους, τα αρχαία μάγια, ρίζες μανδραγόρα, δράκους και τον αλχημιστή

Η έκδοση των δύο βιβλίων θα γίνει από τον Οίκο Bloomsbury και σε πρώτη φάση θα βγει ένας αριθμός βιβλίων που θα αφορά τους επισκέπτες της έκθεσης. Όταν ολοκληρωθεί σκοπός είναι να κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες που έχουν αγκαλιάσει τα προηγούμενα βιβλία Harry Potter και να μεταφραστεί.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ βρίσκεται σε συνεργασία με την ομάδα της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, αλλά δεν θα γραφτούν από εκείνη τα βιβλία. Τουλάχιστον προς το παρόν. Η ομάδα επιμελητών της βιβλιοθήκης θα λάβει τα credits για τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο.

Όλα αυτά έρχονται ως προπομπός της δεύτερης ταινίας Fantastic Beasts. Εκεί θα δούμε τον Τζόνι Ντεπ να αντικαθιστά τον Κόλιν Φάρελ και να δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του Γκρίντεβαλντ. Σε αυτή τη δεύτερη ταινία ο τόπος της δράσης θα είναι το Παρίσι του 1927. Ο Γκρίντεβαλντ συγκεντρώνει στρατό για να επιτύχει τα σχέδια του. Ο Νιουτ Σκαμάντερ θα ενωθεί με τον πρώην καθηγητή του και πρώην φίλο του Γκίντεβαλντ, τον Άλμπους Ντάμπλντορ. Μάλιστα, τη νεότερη εκδοχή του διευθυντή του Χόγκουαρτς θα υποδυθεί ο Τζουντ Λο. Στο δεύτερο μέρος θα εμφανιστεί και η Ζόε Κράβιτς ως Λέτα Λεστρέιντζ, η παλιά αγαπημένη του Νιουτ που είδαμε σε μια φωτογραφία στο πρώτο μέρος.