Κουίζ Μετρό και ηλεκτρικού: Αν κάνεις κάτω από 10/14 τότε κυκλοφορείς μόνο με ταξί
Βρείτε μας στο

«Εμείς με τραμ πηγαίνουμε και άλλοι με ταξάρες, για μας τα ντόρτια κι οι διπλές και γιά άλλους οι εξάρες» λέει η Βίκυ Μοσχολιού στο Τραμ το Τελευταίο και ήρθε η ώρα να αποδείξεις αν πηγαίνεις με ταξάρες (ή κουρσάρες) ή προτιμάς τα τίμια μέσα μεταφοράς. Πολύ περισσότερο αν είσαι τύπος λεωφορείου ή τύπος σταθερής τροχιάς. Δηλαδή ο καλύτερος σου φίλος είναι το μετρό και ο ηλεκτρικός. Το τραμ το αφήσαμε για μιαν άλλη φορά, γιατί μιλάμε για τον Ρόμπερτ Γκούλιας των μέσων. Κοιλαράδικο, αργό, με τίμιο σουτάκι.

Τρεις γραμμές. Δύο για το μετρό, μία για τον ηλεκτρικό. Πράσινη, κόκκινη και μπλε. Τρία διαφορετικά είδη συρμών. Αυτά που έχουν βαγόνια, αυτά που είναι ένας ενιαίος συρμός και θυμίζουν νοσοκομείο και αυτά που έχουν ενιαίο συρμό και ηλεκτρικό σύστημα στον πίνακα στάσεων. Μετρό και ηλεκτρικός. Σαφώς το πρώτο κερδίζει με διαφορά τον δεύτερο. Πρώτον, λόγω των διάφορων οσμών που ποτίζουν τον ηλεκτρικό. Δεύτερον, λόγω νεότητας. Με τις νέες στάσεις και τις γραμμές 4 και 5 να ετοιμάζονται για να τεθούν σε κυκλοφορία σε δύο χρόνια, σου φτιάξαμε ένα σχετικά δύσκολο κουίζ. Λίγο πριν χάσεις εντελώς τ΄αυγά και τα πασχάλια, δες πόσο μετράς στο μετρό και λιγότερο στον ηλεκτρικό.

Γύρω στις 70 στάσεις, έξοδοι, παλιότεροι και νεότεροι σταθμοί στο μετρό, τερματικοί, στάσεις-μούφες, στάσεις-κόμβοι πολλών μέσων.