Η καρδιά μας χωρίστηκε στα δύο: «Η μάχη του αιώνα» στο κατς που γέννησε εκατομμύρια νέους φαν (Vid)
Βρείτε μας στο
Retro

Η καρδιά μας χωρίστηκε στα δύο: «Η μάχη του αιώνα» στο κατς που γέννησε εκατομμύρια νέους φαν (Vid)

Την Πρωταπριλιά του 1990, δυο θρυλικοί παλαιστές βρέθηκαν στο ίδιο ρινγκ...

Κάτι σαν το Μαραντόνα εναντίον Πελέ, σαν το Ρόμπερτ Ντε Νίρο εναντίον Αλ Πατσίνο, σαν το Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν, σαν το πίτσα vs σουβλάκια, Κριστιάνο κόντρα στον Μέσι- τέλος πάντων, το πιάσατε το νοήμα- έτσι δεν είναι;

Το Hulk Hogan εναντίον Ultimate Warrior ήταν μια μεγάλη, μια επική μονομαχία. Ένας αγώνας που ο κόσμος θα βλέπει και θα ξαναβλέπει ανά τα χρόνια με τον ίδιο, αμείωτο ενθουσιασμό. Και όσο περνάει ο καιρός και η μονομαχία αυτή θα παλιώνει, όσο πιο μυθικά χαρακτηριστικά θα παίρνει μέσα από τις διηγήσεις των παλιότερων, τόσο πιο κλασικό θα γίνεται το μεγάλο αυτό παιχνίδι.

Ήταν Πρωταπριλιά του 1990 όταν η ιστορία γράφτηκε στα πλαίσιο του Wrestlemania 6. Ήταν ένας αγώνας που θα έμενε στην ιστορία των λατρεμένων μας «Γιγάντων του Κατς».

Σ’ αυτήν την τιτανομαχία ο ένας πρωταθλητής αναμετρήθηκε με έναν άλλο- και ήταν, αμφότεροι, θρύλοι: ο Hulk Hogan ήταν πρωταθλητής στο WWE, o Ultimate Warrior πρωταθλητής στο Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα του WWE.

Η καρδιά μας χωρίστηκε στα δύο: «Η μάχη του αιώνα» στο κατς που γέννησε εκατομμύρια νέους φαν (Vid)

Περίπου 70.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στο SkyDome, το εντυπωσιακό γήπεδο πολλών χρήσεων (από αγώνες πάλης μέχρι τένις και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους) του Τορόντο για να παρακολουθήσουν αυτή την επική μονομαχία.

Και φυσικά, το θέαμα όχι απλά δεν απογοήτευσε κανέναν, αλλά έκανε τους πάντες να παραληρούν στις εξέδρες και να φωνάζουν ενθουσιασμένοι.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε; Μιλάμε για τους δύο καλύτερους, ενδεχομένως, «Γίγαντες» ever. Ο ένας εξ αυτών, δυστυχώς, θα έχανε την ζωή του το 2014. Αυτή όμως, είναι μια τελείως διαφορετική και στενόχωρη ιστορία. 

Όσο για το ποιος κέρδισε τη μάχη και πήρε την ζώνη;

Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο…