Αγνώριστη: Η καλοκαιρινή Αθήνα των ‘60s ήταν βγαλμένη απ’ τα παραμύθια (Pics)

Αγνώριστη: Η καλοκαιρινή Αθήνα των ‘60s ήταν βγαλμένη απ' τα παραμύθια (Pics)
Η πρωτεύουσα όπως δεν χορταίνουμε να την βλέπουμε…
Κέλλυ Θάνου

Γράφει η Κέλλυ Θάνου

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το Menshouse.gr μπαίνει στη χρονομηχανή του και σας ταξιδεύει σε μια άλλη πόλη και σε μια άλλη εποχή. Στην Αθήνα των 60’s.

Ακόμα και εσείς που μένετε στην Αθήνα για χρόνια βλέποντας τα φωτογραφικά ντοκουμέντα θα παραδεχτείτε ότι είναι σαν να παρατηρείτε μια εντελώς διαφορετική πόλη. Μια πόλη που μοιάζει πιο ανέμελη, πιο φωτεινή και πιο αφτιασίδωτη.

Σε αντίθεση με σήμερα, την εποχή εκείνη όλα έμοιαζαν πιο καθαρά και όμορφα (δεν ήταν, αλλά πάντα μας αρέσει να διαγράφουμε τα άσχημα απ’ το παρελθόν και να θυμόμαστε με νοσταλγία μόνο τα όμορφα).

Γι’ αυτό γυρίσαμε τον χρόνο πίσω. Ταξιδέψαμε στην Ομόνοια, την Ακρόπολη, το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι και το Σύνταγμα των ‘60s.

Περάσαμε από την Πύλη του Αδριανού, την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τη Σταδίου, την Αιόλου και τη Βουκουρεστίου.

Περιπλανηθήκαμε στη Γλυφάδα, οδηγήσαμε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και κολυμπήσαμε στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Και όλα αυτά μέσα από επιλεγμένες φωτογραφίες της πιο νοσταλγικής σελίδας του Facebook.

Το όνομα αυτής; «Konserva – Vintage Culture».

Πώς ήταν αλήθεια η καλοκαιρινή Αθήνα μιας άλλης εποχής; Θυμίζει σε κάτι την σημερινή εικόνα της; Η απάντηση στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί…

Απολαύστε την πιο όμορφη συλλογή της παλιάς Αθήνας…