6 σκηνές
Βρείτε μας στο

Η λίστα που ακολουθεί θα σε παραξενέψει. Πώς γίνεται να απορούμε με πράγματα τόσο προφανή; Μιλάμε για ηθοποιούς που εισήγαγαν ένα μοτίβο. Το «μόνος μου και όλοι σας» δεν είναι πρωτόφαντο στο σινεμά. Υπάρχει όμως ένα όριο που από ένα σημείο και μετά ξεπερνιέται. Ένας μόνος του, περικυκλωμένος από 50 άτομα, με σπαθιά, με όπλα, με riffles και να καταφέρνει να βγει άφθαρτος σχεδόν; Ε όχι ρε παιδιά. Πείτε μας και μας το κόλπο που ούτε με τον ένα δεν την βγάζουμε καθαρή. Οι 6 σκηνές είναι απόλυτα μέσα στους κανόνες της επιβίωσης που μας στέλνει στο τρελάδικο.

Τζάκι Τσαν όπως Κέβιν Σόρμπο

Μπορεί να βλέπεις βίντεο με Σταλόνε, αλλά υπάρχει λόγος. Είναι ο μόνος που δεχόμαστε να την βγάζει καθαρή, αν και έχει αντιμετωπίσει γύρω στους 2.000 Βιετκόνγκ.

Ο Τζάκι Τσαν δεν έχει συνεργαστεί ακόμα με τον Sly, οπότε δεν παίζει να έχει πάρει την αύρα του. Άρα από αυτόν δεν δεχόμαστε τέτοιο σανό. Σε άλλες ταινίες του δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τόσο μειονεκτική θέση όσο εδώ. Κι όμως όλοι τον κοιτάνε σαν χάνοι. Μια κίνηση περιστροφική με το ξίφος τους στέλνει στα κυπαρίσσια. Ούτε ο Κέβιν Σόρμπο ως Ηρακλής δεν θα το έκανε αυτό.

Commandon’t

Το Commando είναι η ταινία μπαλαντέρ. Ακόμα και σε λίστα για τις καλύτερες romcom θα έμπαινε. Ο Big Arnie βρίσκεται σε ανοιχτό πεδίο, βλέπει καθαρά τους εχθρούς, αλλά τον βλέπουν κι αυτοί το ίδιο. Πυροβολεί κι όποιον πάρει ο χάρος. Το ίδιο και οι οχτροί. Στο τέλος του βίντεο δεν υπάρχει ούτε αμυχή πάνω του. Μέχρι και χειροβομβίδα σκάει ακριβώς δίπλα του, πηδάει μακριά της ταυτόχρονα με την στιγμή της έκρηξης, αλλά πάλι ο ήρωας δεν νιώθει. Ούτε πρόβλημα στην ακοή δεν έχει, ούτε ζαλίζεται, ούτε τίποτα. Στο τέλος κλείνεται σε ένα σπίτι που το κάνουν σουρωτήρι και δεν τον έχει βρει βλήμα για βλήμα.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

88 τηλεφωνήματα και μία νύφη

Θα μπορούσε να είναι βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά. Όπως και η εξωγήινη στο Total Recall με τα τρία βυζιά. (Σχωρέστε με γι΄αυτό)

Πάμε παρακάτω. Ο Κουέντιν Ταραντίνο το έχει στο αίμα του να φτιάχνει uneven καταστάσεις. Το έκανε στο Inglurious Basterds, το έκανε στο H8ful Eight. Η σκηνή με τον Ούμα Θέρμαν όμως στο Kill Bil  Vol.1 που στέκεται περικυκλωμένη σε τόσο μικρό χώρο και απόσταση από 88 σαμουράι ξεπερνάει την φαντασία. Όσο πρωταγωνίστρια κι αν είναι…

Ο ακροβάτης

Περπατάει άνετος πάνω στο τραπέζι. Αμολάει τις λεπίδες του, σκοτώνει όποιον κάθεται εκεί. Τι κι αν το κάνει σε slow mo κίνηση; Οι άλλοι είναι πιο αργοί κι από τον Ροντρίγκο Σόουζα. Η συνέχεια περιλαμβάνει κρέμασμα από τον πολυέλαιο και στριφογυριστό πιστολίδι σε όποιον μπαίνει μέσα. Ο Νεύτωνας θα είχε να πει ένα-δυο πράγματα για τις ικανότητες του Punisher.

Ο κώδικας τιμής των καρατέκα

Έχει γύρω του 40 άτομα 40 σούπερ εκπαιδευμένους καράτεκα. Καλείται να τα βάλει με όλους. Ταυτόχρονα. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Γιατί όλοι τον πάνε στο ένας με έναν και δεν του την πέφτουν με ντου. Και πάλι. Ο τρόπος που τους πιάνει και βαράει τις μπουνιές είναι για γέλια. Και κλάματα. Παρόλα αυτά καταφέρνει να τους κονιορτοποιήσει σχεδόν τα κρανία.

Fist of a…γελάει ο κόσμος

Μέγας είσαι Τζετ Λι και θαυμαστά τα έργα σου στην τελευταία από τις 6 σκηνές. Στο Fist of a Legend εκνευρίζει 30 έμπειρους στις καρατιές. Τους βγάζει νοκ άουτ είτε έναν προς έναν είτε χρησιμοποιώντας το ένα σώμα για να ρίξει τους άλλους. Μέχρι και hooking τους κάνει. Χωρίς καν να ιδρώσει. Οι άλλοι βγάζουν κραυγές, πετάνε στον αέρα κι εκείνος κουνάει απλώς τα άκρα του. Σχεδόν ούτε το πρόσωπο του δεν συσπάται. Ένας στο 2:23 χτυπιέται από τον αέρα, αφού φαίνεται χωρίς ριπλέι ότι το πόδι δεν τον αγγίζει στο ελάχιστο.