lord
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Lord of Light: Κι αν ο Θεός της Melisandre είναι με τους White Walkers;

Αν ισχύει αυτό, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τους ανθρώπους.

Shit just GoT serious. Όχι, δεν μας αρέσει να χρησιμοποιούμε κακές λεξούλες, αλλά πρώτον, ας μην είμαστε πουριτανοί, και δεύτερον έπρεπε να γίνει αυτό το λογοπαίγνιο. Γιατί τα ζόρικα αφορούν το Game of Thrones. Και όταν τα πράγματα ζορίζουν, τότε κάνε τον σταυρό σου μπας και γλυτώσεις. Αυτό θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι αν ήξεραν το GoT τότε. Ή αν είχαν διαβάσει αυτή τη θεωρία που αφορά στον Lord of Light.

Όσο υπάρχει το reddit, δε θα σταματήσουν να βγαίνουν φρέσκα κουλούρια για τον τελευταίο κύκλο της σειράς του HBO. Πριν από κάμποσο καιρό, είχαμε μιλήσει για την Melisandre και τον ρόλο της στη σωτηρία του κόσμου. Η απουσία της στο μεγαλύτερο μέρος της 7ης σεζόν και τα λόγια που είπε στον Varys ανέπτυξαν μια ευοίωνη θεωρία. Η Melisandre φέρνει μαζί της έναν αρχαίο στρατό 1.000 εκπαιδευμένων στρατιωτών που υπηρετούν τον Θεό της. Τους λέει να πολεμήσουν για την Daenerys ή τον Jon και εμφανίζεται ένας κρυφός άσος.

Μόνο που ένας χρήστης του reddit δημιουργεί νέες αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Η Melisandre είναι υπηρέτρια του Lord of Light. Κάνει ό,τι της πει εκείνος. Έτσι ανέστησε τον Snow. Έτσι οδήγησε στον θάνατο τον Stannis. Ο Lord of Light ήταν που έφερε και την θυσία της Shireen Baratheon στο τέλος του 5ου κύκλου. Χάρη στην Melisandre πήγε η Daenerys στον Βορρά και χάθηκε ο Viserion.

Lord of Light: Κι αν ο Θεός της Melisandre είναι με τους White Walkers;

Ακόμα ακόμα, εκείνος έστειλε το όραμα στη φωτιά στον Hound, με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στο Βορρά περικυκλωμένοι από χιλιάδες Wights. Αυτός ανέστησε και τον Beric, άρα και την Αδερφότητα χωρίς Λάβαρα. Για μια στιγμή. Αν όλα αυτά τα άσχημα έχουν γίνει από τον Θεό που υποτίθεται θέλει το καλό των ανθρώπων, τότε ένας κακός θεός τι θα είχε κάνει; Μήπως τελικά η αντίληψη που έχουμε για την Melisandre και τον Θεό της είναι λάθος; Καμία σίγουρη απάντηση δεν μπορεί να έρθει τώρα, αλλά ορισμένες εικασίες δεν είναι τόσο μακριά από την αλήθεια. Μια αλήθεια που μπορεί να πάρει άλλες διαστάσεις αν θυμηθούμε τι συμβαίνει στην ιέρεια όταν αφαιρεί το κολιέ της. Η εμφάνιση της θα «ταίριαζε» πιο πολύ στον Night’s King φερ΄ειπείν. Δεν υπονοώ κάτι. Το αφήνω αυτό εδώ προς σκέψη και συμμόρφωση.

Όλα τα παραπάνω φυσικά οδηγούν στην υπόθεση εργασίας ότι ο Άρχοντας του Φωτός δεν είναι με τους καλούς. Αλλά λειτουργεί για χάρη των Walkers. Σε αυτή την υπόθεση προστίθεται και μια άλλη θεωρία που λέει ότι ο Night’s King είναι ένας Θεός. Άμα είναι Θεός, τότε σίγουρα θα ξέρει τον R’hllor. Κι αν είναι Θεός και τον ξέρει, πιο πιθανό είναι να ηγείται ο πρώτος του δεύτερου, παρά ο δεύτερος του πρώτου.