the rain
Βρείτε μας στο

Είναι η χρονιά που θα πιστοποιήσει ότι βρίσκεται σε επίπεδο κατάκτησης της κορυφής. Το Netflix επιβεβαίωσε πολλάκις το 2017 ότι πρέπει να είναι το όνομα που σκέφτονται όλοι και να το συνδέουν με τα σπουδαία πράγματα. Επιβεβαίωσε ότι είναι η φωλιά των συγγραφέων και σκηνοθετών. Όσων αναζητούν μια στέρεη οικονομική στέγη για να δημιουργήσουν δίχως να νοιάζονται για κάτι άλλο από την τέχνη τους. Κι αν στο κομμάτι των ταινιών το Netflix έχει χάσει κάθε ευκαιρία, δεν ισχύει το ίδιο στις σειρές. Το ακριβώς αντίθετο για την ακρίβεια. Ανακαλύπτει διαμάντια και δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα κάτι και δεν βρήκα σχοινιά να κρατηθώ. Το ίδιο θα γίνει και με το The Rain.

Το The Rain είναι ταυτόχρονα αυτό που θα καταλάβεις από την περιγραφή, αλλά κι αυτό που δεν θα πιάσεις με την πρώτη ανάγνωση. Είναι ένα συμπίλημα Walking Dead, Lost και Dawson’s Creek. Πρωταγωνιστές είναι δύο αδέρφια που έχουν βρει καταφύγιο σε στρατιωτικό παράπηγμα και προσπαθούν να αποφύγουν τη βροχή. Ο κόσμος είναι ένα αποκαλυπτικό σκηνικό. Ένας ιός έχει αποδεκατίσει την ανθρωπότητα και μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζομποειδή πλάσματα. Δεν είναι σαφές αν τους σκοτώνει κάποια στιγμή ή τους μεταφέρει σε μια νέα μορφή ζωής, της νεκροζωής.

Το μόνο που βλέπουμε είναι καραντίνες και έναν σκελετό δίχως ίχνος ιστού πλέον. Η Βροχή είναι το μόνο μέσο διάδοσης του ιού. Και σε αυτό τον κόσμο η βροχή είναι πιο συχνή από την ηλιοφάνεια. Το The Rain ποντάρει πολλά σε αυτό ακριβώς. Και διαφοροποιείται.

Δηλαδή σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε παλιότερες ταινίες η βροχή ήταν που καθάριζε τον κόσμο από τις επιδημίες. Εδώ είναι το όχημα. Και ποιος μπορεί να προπορευτεί της βροχής; Ποιος μπορεί να της ξεφύγει; Η βροχή δεν τρέχει. Η βροχή είναι μια τεράστια ομπρέλα που στέκεται πάνω από τον πλανήτη και ρίχνει τις σταγόνες της όπου την βολέψει. Το να μη βρεθείς στο στόχο της είναι καθαρά συμπτωματικό.

Σκοπός είναι ένας: Μείνε στεγνός, μείνε ζωντανός!

Παρά το γεγονός ότι η βάση της σειράς είναι science fiction δυστοπία, παρά το ότι αποτελεί την πρόκληση του Netflix στο Walking Dead, ο τρόπος της εξιστόρησης διαπνέεται από μια coming of age κατάσταση. Βλέπουμε δηλαδή να εστιάζει σε χαρακτηριστικά που αφορούν τις εφηβικές και προενήλικες ζωές, σαν να μην υπάρχει αυτή η καταστροφή στην ανθρωπότητα. Κάποια πράγματα δεν ανακόπτονται από τον όλεθρο. Ακούγεται κάπως αταίριαστο όλο αυτό, αλλά κρίνοντας από τα κριτήρια αισθητικής του Netflix, το πιο πιθανό είναι να προσδώσουν περισσότερη ποιότητα στο The Rain.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για σειρά από τη Δανία και η γλώσσα θα είναι δανέζικη, αρκεί. Είναι αυτή η αυστηρότητα και αψύτητα στην προφορά τους που συνδυάζει στοιχεία από Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη και την κάνει απόλυτα συμβατή με το γκρίζο μοτίβο.

Τα υπόλοιπα θα περιμένουμε να τα πούμε πιο αναλυτικά στις 4 Μαΐου που κυκλοφορεί η πρώτη σεζόν!

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;