«Καίγοντας» το μυαλό των θεατών: Το εκπληκτικό τρικ της κορυφαίας σειράς ever που θέλει ν' αντιγράψει το Game of Thrones
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

«Καίγοντας» το μυαλό των θεατών: Το εκπληκτικό τρικ της κορυφαίας σειράς ever που θέλει ν’ αντιγράψει το Game of Thrones

Στην εποχή της μεγάλης μάστιγας των σπόιλερ, οι σοφοί παίρνουν τις προφυλάξεις τους...

Είναι ένα αληθινό τηλεοπτικό φαινόμενο, η προμετωπίδα στην αντεπίθεση της τηλεόρασης στην προσπάθειά της να αγγίξει σε αίγλη τις κινηματογραφικές δημιουργίες.

Το «Game of Thrones» έχει για κάθε επεισόδιό του τον προϋπολογισμό που θα μπορούσε να έχει μια ολόκληρη ταινία: μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο πολύ πουλάει στο κοινό του.

Και πλέον, βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή καθώς σύντομα θα πέσουν οι τίτλοι τέλους στο ιστορικό «GoT».

Στην εποχή του internet και των ασύλληπτα μεγάλων διαρροών που προκύπτουν, βέβαια, διαρκώς, το πολυαναμενόμενο φινάλε του «GoT» βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Καίγοντας» το μυαλό των θεατών: Το εκπληκτικό τρικ της κορυφαίας σειράς ever που θέλει ν' αντιγράψει το Game of Thrones

Άλλωστε στο παρελθόν την έχει πατήσει όταν πριν καν κυκλοφορήσει μια σεζόν, είχε διαρρεύσει στο internet η υπόθεσή της με τρελά spoiler.

Όμως μπροστά στην ολοκλήρωση της σειράς, οι δημιουργοί έχουν πάρει ήδη τα μέτρα τους και πρόκειται να αντιγράψουν τη μεθοδολογία μιας άλλης ιστορικής σειράς, της -κατά πολλούς- καλύτερης σειράς ever: του «Sopranos».

Μπορεί το 2007 που το Sopranos ολοκληρώθηκε το internet να μην είχε την δυναμική που έχει σήμερα, αλλά μια και μόνο διαρροή για το πολυαναμενόμενο τέλος του σε κάποιο φόρουμ θα έφτανε και θα περίσσευε.

Έτσι, ο δημιουργός του «Sopranos», Ντέιβιντ Τσέιζ, φρόντισε να τρολάρει τους επίδοξους σποϊλεράδες.

«Καίγοντας» το μυαλό των θεατών: Το εκπληκτικό τρικ της κορυφαίας σειράς ever που θέλει ν' αντιγράψει το Game of Thrones
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Τι έκανε; Δημιούργησε ένα ψεύτικο τέλος για να λειτουργήσει ως «τυράκι» και ταυτόχρονα, γύρισε και το κανονικό τέλος.

«Είχαμε γυρίσει ένα ψεύτικο φινάλε αλλά δεν θυμάμαι καν πλέον τι έδειχνε. Νομίζω ότι το σίριαλ, σε αυτό το ψεύτικο τέλος, έκλεινε με τον Τόνι να έχει ένα μεγάλο και δραματικό καβγά με τον Σίλβιο. Αυτό βέβαια δεν μπορούσε να γίνει επειδή ο Σίλβιο βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Τέλος πάντων, δεν έχει και πολύ σημασία γιατί ήταν ένα ψεύτικο τέλος που γυρίσαμε ώστε αν είναι να διαρρεύσει κάτι να διαρρεύσει αυτό. Θέλαμε να κοροϊδέψουμε όλους εκείνους που ήθελαν να βρουν και να δημοσιοποιήσουν το τέλος πριν αυτό παιχτεί. Κάπως έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα σπόιλερ», είχε δηλώσει πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του «Sopranos» ο Τσέιζ.

Καταλαβαίνει κανείς πως αν αυτός ήταν ο τρόπος για να διαχειρίζεται μια σειρά του 2007 το τελευταίο της επεισόδιο, 11 χρόνια αργότερα και σε μια εξαιρετικά πιο γιγαντωμένη κατάσταση σε σχέση με το τότε, τα πράγματα θα αντιμετωπίζονται ακόμα πιο σοβαρά.

Το «Sopranos» έδειξε τον δρόμο. Το «Game of Thrones» θα το διαβεί. Αλλά ακριβώς επειδή η εποχή είναι πιο απαιτητική θα διαφοροποιήσει λίγο τη συνταγή του «Sopranos».

«Καίγοντας» το μυαλό των θεατών: Το εκπληκτικό τρικ της κορυφαίας σειράς ever που θέλει ν' αντιγράψει το Game of Thrones

Μπορεί η τελευταία σεζόν της πιο γνωστής σειράς παγκοσμίως ν’ αποτελείται από μόλις έξι επεισόδια, αλλά το τέλος ενδέχεται να έχει παραπάνω παραλλαγές.

Οι παραγωγοί είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν μπόλικα πιθανά φινάλε έτσι ώστε ό,τι και να διαρρεύσει από αυτά κανείς να μην το πάρει στα σοβαρά και άπαντες να περιμένουν το τέλος για να δουν ποιο από όλα ισχύει. Μάλιστα, για να μειωθούν όσο δεν πάει οι πιθανότητες των διαρροών, ούτε καν οι ίδιοι οι ηθοποιοί δεν θα γνωρίζουν ποιο από όλα θα είναι το αληθινό τέλος της σειράς!

Εντάξει, όποιοι θυμόμαστε το τέλος του «Sopranοs» γνωρίζουμε ότι τέτοιο τρολάρισμα δεν υπήρξε ποτέ ξανά από δημιουργούς σε θεατές.

Λογικά, δεν θα ακολουθήσει ΚΑΙ αυτό τον δρόμο το «Game of Thrones».

Άλλωστε, το ημερολόγιο θα δείχνει 2019 όταν θα προβληθεί το (όποιο) φινάλε του…