6 κανάλια γυμναστικής για να ακολουθήσεις στο Youtube με tips για γυμναστική στο σπίτι και όχι μόνο
Βρείτε μας στο
Άντρας

6 κανάλια γυμναστικής για να ακολουθήσεις στο Youtube με tips για γυμναστική στο σπίτι και όχι μόνο

Είτε είσαι στο ξεκίνημα είτε έχεις στόχο να κάνεις six pack ή ένα πολύ δυνατό στήθος, θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε εξειδικευμένους trainers.

Αγάπη τι δύσκολο πράγμα και σωματικός ιντεαλισμός τι δύσκολο πράγμα. Τι σημαίνει ideal body όμως για τον καθένα; Ιδανικό σώμα ως γενική παραδοχή είναι ένα σώμα με τέσσερις κοιλιακούς να φαίνονται, με μπράτσα, με στήθος, με ανοιχτή πλάτη κτλ κτλ.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι πρέπει να γίνουμε έτσι κι ούτε πως όλοι θα θέλαμε να έχουμε την ίδια σωματοδομή. Ο καθένας ορίζει τους δικούς του στόχους, συμβουλεύεται τους ανθρώπους που μπορούν να τον οδηγήσουν στον προορισμό του και το προσπαθεί.

Γι΄αυτό κι εμείς δεν επιχειρούμε να το παίξουμε ειδικοί, ούτε να σου πλασάρουμε μια συγκεκριμένη εικόνα σώματος. Μπορούμε όμως να σου επικοινωνήσουμε κάποια πράγματα που μάθαμε κι εσύ να τα φιλτράρεις και να δεις αν μπορούν να σου χρησιμεύσουν.

Γι΄αυτό φτιάξαμε μια λίστα με κανάλια στο Youtube που μπορείς να ακολουθήσεις, να ερευνήσεις το υλικό τους και να πάρεις όσα ταιριάζουν στην αντοχή και στα θέλω σου.

Fitness Blender

Σε αυτο το κανάλι θα βρεις μια ποικιλία με συνδυασμούς για να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που με ορισμένες προσαρμογές μπορεί να βρει εφαρμογή και σε οικιακή εξάσκηση.

HASfit

Αυτό το κανάλι καλύπτει τις ανάγκες και στα δύο φύλα κι έχει προγράμματα για κάθε ομάδα μυών στο σώμα. Μπορείς να βρεις ασκήσεις για να ενσωματώσεις στο πρόγραμμα για δικέφαλους, τρικέφαλους, για κοιλιακούς, για ωμοπλάτη, για γάμπες, για οτιδήποτε.

Scott Herman

Ο Herman είναι από τους πιο σκληροπυρηνικούς, αφού δεν διστάζει να τα βάλει με άλλους youtubers όταν θεωρεί πως οι προτάσεις τους είναι ως και επικίνδυνες. Είναι αρκετά αξιόπιστος και γι΄αυτό αξίζει να τον ακολουθήσεις. Όχι τόσο για το τι να κάνεις, αλλά κυρίως για το τι να αποφύγεις και να μην βρεθείς σε θέση ενός άσχημου τραυματισμού κάποιου μυ.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

MattDoesFitness

Ο Matt σίγουρα δεν είναι πρόταση για αρχάριους κι αν έχεις μπει σχετικά πρόσφατα στη διαδικασία του να μεγαλώσεις τους μύες σου, ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή για να ακολουθήσεις. Ο γυμναστής κι ο διατροφολόγος σου θα σου πουν ως εξειδικευμένοι. Εμείς τον βάζουμε στις προτάσεις γιατί ακολουθεί κάποια ωραία challenges, όχι μόνο σε επίπεδο ασκήσεων, αλλά και σε επίπεδο διατροφής. Εκεί θα σου προτείναμε να επικεντρωθείς και να δεις τι ιδέες μπορείς να πάρεις, πάντοτε ανάλογα με τους στόχους σου και με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού.

Nate Bowers

Ο Bowers είναι από τον Καναδά και οι συμβουλές του επικεντρώνονται περισσότερο σε boxing ασκήσεις , αλλά κατά καιρούς δίνει και extra tips πέραν αυτού. Σίγουρα μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες είτε γυμνάζεσαι στο γυμναστήριο είτε είσαι home workout τύπος.

OfficialThenx

Ο Chris Heria είναι από τους πιο συμβατούς για όσους θέλουν να εξαντλήσουν τη γυμναστική στο σπίτι τους χωρίς να πρέπει να πάνε στο γυμναστήριο. Αν διαθέτεις κάποια βασικά, όπως στρώμα, βαράκια και μερικά ακόμα μικρά εργαλεία, τότε είναι ο go to guy σου.

Bonus: Το Men’s Health έχει δύο πολύ ωραία sections στο περιεχόμενό του. Το ένα είναι το Gym & Fridge όπου ζητάει από διάσημους να μοιραστούν το πρόγραμμα γυμναστικής τους, αλλά και την συνηθισμένη τους διατροφή. Το έτερο είναι με ηθοποιούς και το ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούν για να προσαρμοστούν σε έναν ρόλο. Όπως ο Cavill για το Witcher.