10 εύκολες ασκήσεις για να πείτε «αντίο» στα περιττά κιλά του Πάσχα (vids)
Βρείτε μας στο
Άντρας

10 εύκολες ασκήσεις για να πείτε «αντίο» στα περιττά κιλά του Πάσχα (vids)

Μετά το τραπέζι του Πάσχα, έρχονται οι τύψεις, οι ενοχές και το...σωσίβιο!
Menshouse Team

Το έκανα εγώ, το έκανες εσύ, αυτός, αυτή, εμείς, εσείς, αυτοί- όλοι μας: αυτό το Πάσχα φάγαμε σα να μην υπάρχει αύριο. Μόνο που, δυστυχώς, τελικά υπήρχε. Και αυτό θα ξημερώσει μ’ εμάς ν’ ανεβαίνουμε στη ζυγαριά και να κάνουμε νέο ατομικό ρεκόρ. Θα ακολουθήσει, φυσικά, περισσή σκέψη για την… απερισκεψία μας και το ρητορικής φύσεως ερώτημα «Και τώρα τι;».

Η απάντηση είναι «Και τώρα απευθυνόμαστε στους ειδικούς»: το menshouse.gr, γεμάτο τύψεις για τα όσα έπραξε από το Μεγάλο Σάββατο και μετά, απευθύνθηκε στον πιστοποιημένο personal trainer (ACSM) Δαμιανό Αθανασιάδη*- ο οποίος είναι δημιουργός του υπέροχου UFit project– και του έκανε τις δύο ερωτήσεις που απασχολήσουν την πλειονότητα των Ελλήνων από την Κυριακή και μετά.

10 εύκολες ασκήσεις για να πείτε «αντίο» στα περιττά κιλά του Πάσχα (vids)

Δείτε παρακάτω τι μας απάντησε ο Δαμιανός καθώς και τις ασκήσεις που μας πρότεινε για να διατηρηθούμε σε φόρμα:

1) Πώς μπορώ ν’ απαλλαγώ από το σωσίβιο που έχω για κοιλιά μετά το Πάσχα;

«Σίγουρα η υπερκατανάλωση τροφών πλούσιες σε λιπαρά και σάκχαρα θα ανέβασαν το νούμερο της ζυγαριάς μέσα στις γιορτές. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε για να ξαναρυθμίσετε το βάρος σας είναι η άμεση υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διατροφικού πλάνου σε θερμίδες ανάλογες του φύλου, της ηλικίας, του ύψους, του βάρους, καθώς και της ημερήσιας δραστηριότητάς σας (για το σχεδιασμό του διατροφικού πλάνου συνιστάται διατροφολόγος).

Φυσικά μαζί με τη διατροφή θα πρέπει να εντάξετε και την άσκηση στην καθημερινότητα σας, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο ασκήσεις ενδυνάμωσης όσο και αντοχής (για τον ασφαλή σχεδιασμό ενός προγράμματος άσκησης απευθυνθείτε σ’ έναν επαγγελματία).

«Ήταν μεγάλο ταλέντο»: Ο ζεν πρεμιέ που άφησε τον Παναθηναϊκό για μια καριέρα στον κινηματογράφο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ήταν μεγάλο ταλέντο»: Ο ζεν πρεμιέ που άφησε τον Παναθηναϊκό για μια καριέρα στον κινηματογράφο

Η υγιής απώλεια βάρους σύμφωνα τους παγκόσμιους φορείς υγείας κυμαίνεται από 0,5kg-1kg την εβδομάδα. Όποτε αν η αύξηση του βάρους σας είναι της τάξης του 1-2kg, ο χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθετε στα προηγούμενα επίπεδα είναι 1-4 εβδομάδες.

Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στη ρύθμιση του βάρους είναι η διατήρηση. Γι’ αυτό προτείνεται η υιοθέτηση της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής ως τρόπος ζωής και όχι μόνο παροδικά».

2) Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα μου αποφέρει ταχύτερα αποτελέσματα;

«Για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης συνιστώνται 8-10 ασκήσεις κυρίως πολυαρθρικές, 15-20 επαναλήψεις και 1′-2′ διάλειμμα ανάμεσα στα σετ.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συνδυασμοί και τα πρωτόκολλα άσκησης ποικίλουν. Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή τους είναι η αρχή της ατομικότητας».

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματος .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανάλογα με τον επίπεδο φυσικής κατάστασης του καθενός μπορείτε να παραλλάξετε τις ασκήσεις, γι’ αυτό συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας.

*Ο Δαμιανός είναι personal trainer στη Θεσσαλονίκη και μπορείτε να δείτε περισσότερα γι’ αυτόν και το U-fit στις παρακάτω διευθύνσεις:

-Στο Facebook 

-Στο Instagram

-Στην επίσημη σελίδα του U-fit

-Στο twitter

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944475217