Αλλάζει το σώμα σου άμεσα: 4 απλές ασκήσεις στο πάτωμα για να «πετρώσεις» ενόψει καλοκαιριού
Βρείτε μας στο

Η γυμναστική είναι μια έννοια τόσο ελαστική, τόσο ευρεία που μπορείς πραγματικά να θεωρήσεις οποιαδήποτε συνεχόμενη κίνηση που κάνεις ως τέτοια.  Προχωράς στο δρόμο και κάνεις άλματα πάνω σε παγκάκια; Κάτι γυμνάζεις εκείνη τη στιγμή. Ένας από τους καλούς φίλους του σώματος είναι και το πάτωμα.

Το πάτωμα μπορεί να αποτελέσει από μόνο του ένα όργανο για να κάνεις τις ασκήσεις σου. Ακόμα κι αν δεν είσαι στο γυμναστήριο. Ακόμα και σπίτι σου. Οι 4 ασκήσεις που θα δεις στη συνέχεια έχουν ως απαραίτητο το πάτωμα. Και ένα στρώμα για να μην προκαλέσεις κάποιο τραυματισμό. Και σχετικά καλή αντοχή γιατί είναι one-take κατάσταση. Σημαντική υποσημείωση: καθόλου ξεκούραση μεταξύ των ασκήσεων.

Walkout

Γονατίζεις στο έδαφος, έχεις τους γλουτούς σε εσωτερική θέση, δεν είσαι δηλαδή τουρλωμένος, και προχωράς με τα χέρια προς τα μπρος, δίχως να κουνήσεις κάτι πέρα από τον κορμό σου.

Swiss Ball Wipers

Βάζεις μια μπάλα γυμναστικής ανάμεσα στα πόδια σου και κουνάς δεξιά κι αριστερά, χωρίς να σηκωθούν από το έδαφος τα χέρια και ο πυρήνας σου. Η αντίσταση που κάνουν οι κοιλιακοί σου θα τους κάνει πολύ πιο σφιχτούς.

Frog Thrust

Κίνηση βατράχου. Τοποθετείς το σώμα σε θέση για κάμψεις και καθώς σηκώνεσαι κάνεις ένα μικρό άλμα, βάζοντας τα χέρια σου στην εσωτερική μεριά των ποδιών. Όπως τα βατράχια.

Mountain Climber

Τοποθετείς μια μπάλα στο έδαφος και βάζεις τα χέρια σου πάνω της σα να κάνεις κλειστές κάμψεις. Πιέζεις την μπάλα και ταυτόχρονα κινείς τα πόδια σου σα να σκαρφαλώνεις και να ψάχνεις να πατήσεις σε μια εσοχή του βράχου. Μπορείς να το κάνεις και χωρίς τη μπάλα.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Όλες οι ασκήσεις γίνονται με 10 επαναλήψεις, δίχως ξεκούραση μεταξύ τους. Μόλις τις τελειώσεις, έχεις ένα λεπτό για ανάσες και έφυγες για δεύτερο γύρο. Σταματάς στους 4 ή τους 6. Ανάλογα με την αντοχή και το πόσο αρχάριος ή όχι είσαι.

Εμείς το ξεκινήσαμε και…ήδη…φιου…νιώθουμε…καλύτερα…φιου!