Το τέρας της κατάθλιψης τον κατέτρωγε: Ο παίκτης που έλαμψε με την Μπάρτσα επειδή κατάφερε να «βγει από το τούνελ»
Βρείτε μας στο

Το βράδυ της Κυριακής, η Μπαρτσελόνα βρισκόταν από νωρίς μπροστά στο σκορ στο derbi catalan κόντρα στην Εσπανιόλ. O αγώνας όμως, κάθε άλλο παρά εύκολος θα ήταν. Με το ρολόι να σημαδεύει το 40’ ο Σέρχι Νταρντέρ πήρε την μπάλα μόλις έξω από την περιοχή και δοκίμασε το κλασικό φαλτσαριστό σουτ στην απέναντι γωνία. Η μπάλα πήρε φάλτσα και ύψος και παρότι ο Τερ Στέγκεν απογειώθηκε, την είδε να πέφτει στα πλαϊνά δίχτυα του.

Η Εσπανιόλ ισοφάρισε και η camera πήγε στον κεντρικό μέσο. Αφού φίλησε τον καρπό του, έτρεξε προς τον κόσμο των Pericos, τέντωσε τα χέρια προς τα πίσω και μιμήθηκε τον trademark πανηγυρισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Νταρντέρ είχε έναν πολύ καλό λόγο να φωνάξει ‘siuuu’ με όλη του την ψυχή. Και αυτός, δεν ήταν το γκολ που πέτυχε σε βάρος των Blaugrana.

Ο 28χρονος έπαιξε για πρώτη φορά στην La Liga με την Μάλαγα, πήρε μεταγραφή την Λιόν και από το 2017 επέστρεψε στην Ισπανία για την Εσπανιόλ. Το 2020, όταν η πανδημία και οι συνέπειες επηρέασαν τις ζωές σχεδόν όλων μας, ο άσος από τις Βαλεαρίδες Νήσους αντιμετώπισε προβλήματα με την πνευματική του υγεία. «Τα είχα όλα και δεν ήμουν ευτυχισμένος» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε και έπαιξε παντού στα ισπανικά Μέσα.

«Μια φορά δεν ήμουν καλός στην προπόνηση και δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν. Μου έλεγαν κάτι και τους φώναζα. Ήμουν άσχημα. Το ποδόσφαιρο με είχε κυριεύσει, με καταβρόχθιζε. Τότε ήταν που ζήτησα βοήθεια».

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

«Αποδέχθηκα ότι δεν ήμουν καλά. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη ‘κατάθλιψη’ γιατί υπάρχει κόσμος που περνά πραγματικά δύσκολα, που είναι άρρωστος, όμως εγώ χρειαζόμουν βοήθεια. Ήθελα να είμαι ποδοσφαιριστής, να έχω ένα σπίτι, αυτοκίνητο, οικογένεια, παιδιά. Τα είχα όλα, όμως δεν ήμουν ευτυχισμένος» συνέχισε ο Ισπανός, ο οποίος έδωσε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το τι βίωνε.

Το τέρας της κατάθλιψης τον κατέτρωγε: Ο παίκτης που έλαμψε με την Μπάρτσα επειδή κατάφερε να «βγει από το τούνελ»

«Έπρεπε να αλλάξω. Δεν ήταν δυνατόν να βρίσκομαι σε μια κατάσταση στην οποία έχω όλα όσα ονειρευόμουν πάντα και να μην είμαι ευτυχισμένος. Οι φίλοι μου δουλεύουν 8 ώρες την ημέρα σπάζοντας πέτρες, δεν έχουν λεφτά και είναι πιο χαρούμενοι από εμένα. Τι μου συμβαίνει;». Ο Σέρχι έθετε πολλά ερωτήματα στον εαυτό του. «Είναι δυνατόν να πάω σε ψυχολόγο;».

«Επί έναν χρόνο, η μητέρα μου, η γυναίκα μου, ο μάνατζέρ μου, μου έλεγαν ‘Δεν είσαι καλά, μην κλείνεσαι στο δωμάτιό σου, βγες και ζήτα βοήθεια’. Κι εγώ απαντούσα ‘Τι; Πώς θα πάω σε ψυχολόγο; Είμαι καλά’. Ήταν δύσκολο να το δεχθώ, όταν όμως το κατάφερα, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα κίνητρο να κάνω τίποτα. Όλος ο κόσμος ήταν καλύτερος από μένα, ένιωθα ότι δεν άξιζα τίποτα. Ήμουν 26 και έλεγα ‘έχω ακόμα 10 χρόνια ποδοσφαίρου, θέλω να τα απολαύσω, να τα εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν περισσότερο και όχι να υποφέρω’».

Το τέρας της κατάθλιψης τον κατέτρωγε: Ο παίκτης που έλαμψε με την Μπάρτσα επειδή κατάφερε να «βγει από το τούνελ»

«Πλέον μπορώ να πω ότι απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο, κάτι που δεν συνέβαινε για δύο χρόνια. Το πρώτο πράγμα που έκανα μετά τον ψυχολόγο ήταν να οργανώσω τη ζωή μου εκτός ποδοσφαίρου. Να έχω καλή σχέση με την σύζυγό μου, με τα παιδιά μου. Ήμουν πάντα θυμωμένος, αυτό είναι κάτι που σου κάνει μεγάλη ζημιά. Ήθελα να αποκτήσω ξανά τη χαρά του να ζεις».

Αφού ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε και έφτιαξε τη ζωή του με τον τρόπο που πάντα ήθελε, ο Νταρντέρ έφτιαξε και τους οπαδούς της Εσπανιόλ που είδαν την ομάδα τους να κόβει βαθμούς από τη συμπολίτισσα Μπαρτσελόνα.

Λίγο αφού μοιράστηκε με τον κόσμο το τι πέρασε, ήταν το ιδανικό timing και ο αντίπαλος για να σκοράρει εντός και εκτός γηπέδου και να τα αφήσει όλα πίσω…