Η «κατάρα της κουκουβάγιας»: Ο κροίσος ράπερ που απαγορεύτηκε από τη Ρόμα, «χτύπησε» και την Μπαρτσελόνα
Βρείτε μας στο

Κάποτε ήταν ο Άαρον Ράμσεϊ και αυτή η σύμπτωση των γκολ που σημείωνε και της πιθανότητας κάποιος διάσημος να φύγει από την ζωή. Η νέα «κατάρα» πάντως έρχεται με την μορφή… κουκουβάγιας, ευτυχώς δεν «ευθύνεται» για θανάτους, αλλά φαίνεται ότι φέρνει βαριές ήττες και σοκαριστικούς αποκλεισμούς σε ομάδες. Η Μπαρτσελόνα φαίνεται να είναι το τελευταίο θύμα της…

Πολλοί από αυτούς που προσέγγισαν με στοιχηματικούς όρους το πρόσφατο «clasico» μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θεώρησαν «δώρο» την απόδοση του «άσου». Μια σειρά από απλές εξηγήσεις που βασίζονται σε ποδοσφαιρικό ορθολογισμό θα μπορούσαν να περικλείουν την καλύτερη φόρμα της «βασίλισσας», την μέτρια απόδοση των «μπλαουγκράνα» και την εσωστρέφεια που έχει δημιουργήσει ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από την συνέχεια του Champions League… Ακόμη –σε τελική ανάλυση- και η έδρα, όπως και να το κάνουμε- ήταν παράγοντας που συνηγορούσε υπέρ της νίκης των γηπεδούχων «μερένχες».

Ωστόσο, τι να τις κάνεις τέτοιου τύπου ποδοσφαιρικές προσεγγίσεις όταν υπάρχουν οι παλιές καλές προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες; Άλλωστε, δεν υπάρχει τζογαδόρος (ακόμη κι αν αυτοπροσδιορίζεται ως περιστασιακός παίχτης του στοιχήματος ή –θεός φυλάξοι- «επενδυτής») που να μην έχει γούρια και «μαυρόγατες». Εδώ που τα λέμε, ακόμη και στην εποχή που ο άνθρωπος έχει προ πολλού πατήσει στο φεγγάρι και ετοιμάζει οσονούπω βαλίτσες για τον Άρη, μια ματιά στα ζώδια φήμες λένε ότι ακόμη και οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ την δίνουν… #not.

Η «κατάρα της κουκουβάγιας»: Ο κροίσος ράπερ που απαγορεύτηκε από τη Ρόμα, «χτύπησε» και την Μπαρτσελόνα

Anyway, που λένε και πέριξ του ακρωτηρίου Κανάβεραλ, οι γνήσιοι παίκται θα τον τιμούσαν τον «άσο» στο μεγάλο ντέρμπι της La Liga ακόμη κι αν οι μπουκ τον έδιναν στο… 1,10 (και όχι στο 2,30). Πενιχρός τόκος μεν, αλλά για ένα 90λεπτο μιλάμε. Δεν είναι άσχημο για μεροκάματο… Και η αιτία πίσω από αυτήν τη βεβαιότητα ακούει στο όνομα Drake, ο οποίος κυκλοφορεί στην πιάτσα πλέον με την ρετσινιά του μεγαλύτερου «μολυβιού» στην ιστορία του αθλητισμού.

Ο Καναδός ράπερ είναι ήδη ένας από τους πιο επιτυχημένους εκπρόσωπους στην ιστορία της hip-hop μουσικής. Ό,τι πιάνει γίνεται χρυσάφι. Το Μάρτιο του 2019 έγινε ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία του Billboard Music Awards, κατακτώντας 12. Τρεις μήνες αργότερα, βρέθηκε να έχει 35 τραγούδια στο Billboard Hot 100 Top 10, αφήνοντας πίσω του τους Beatles (34) και υπολειπόμενος πια μόνο της Μαντόνα.

Στα 35 χρόνια του η περιουσία του υπολογίζεται στα 250 εκατ. δολάρια, το «φτωχικό» του είναι μεγέθους 50.000 τετραγωνικών και προσφάτως ο πρώην άσπονδος «εχθρός» του Κάνιε Γουέστ τον χαρακτήρισε ως τον «καλύτερο ράπερ όλων των εποχών».

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Ωστόσο ο Drake θεωρείται σεσημασμένη «μαυρόγατα» στους ποδοσφαιρικούς κύκλους. Σε τέτοιο βαθμό ώστε η Ρόμα -μεταξύ σοβαρού και αστείου- απαγόρευσε στους ποδοσφαιριστές της να εμφανίζονται σε φωτογραφίες μαζί του γνωρίζοντας τι είχε συμβεί τις προηγούμενες φορές που ορισμένοι «που δεν πιστεύουν σε αυτά» αγνόησαν τους νόμους της συμπαντικής γκίνιας.

Η «κατάρα της κουκουβάγιας»: Ο κροίσος ράπερ που απαγορεύτηκε από τη Ρόμα, «χτύπησε» και την Μπαρτσελόνα

Η «κατάρα» εμφάνισε ραγδαία έξαρση μέσα στο 2019 όταν θύματά του έπεσαν ομάδες όπως η Άρσεναλ (ήττα από την Έβερτον μετά από σέλφι με τον Ομπαμεγιάνγκ), η Παρί Σεν Ζερμέν (σοκαριστική ήττα από την Λιλ), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αποκλείστηκε από το Κύπελλο από την Γουλβς, μετά από ακόμη μία άστοχη ενέργεια του Πολ Πογκμπά. Με τη μόνη διαφορά ότι αυτή την φορά ο Γάλλος μέσος δεν την έκανε στο γήπεδο, αλλά στα social media, όπου πόσταρε selfie με τον Drake.

Εκείνο πάντως που έκανε μέχρι και τα ζώα (που κάποτε δεν πίστευαν) να πιστέψουν ήταν το περιστατικό με τον Κουν Αγουέρο. Ο παλαίμαχος πλέον Αργεντινός παιχταράς ονειρευόταν Champions League και τέτοια με την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά τόλμησε και αυτός να αψηφήσει την μοίρα. Ανέβασε όχι μία, αλλά δύο φωτογραφίες με τον Ντρέικ και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Χαμένο πέναλτι στο ματς με την Τότεναμ και τελικά αντίο ζωή

Η «κατάρα της κουκουβάγιας»: Ο κροίσος ράπερ που απαγορεύτηκε από τη Ρόμα, «χτύπησε» και την Μπαρτσελόνα

Η σχετική λίστα θα μπορούσε να είναι μακροσκελέστατη, αλλά έτσι δεν θα φτάναμε ποτέ στο θέμα μας που –μην ξεχνάμε- είναι η Μπαρτσελόνα. Την οποία ο Ντρέικ συμπεριέλαβε σε ένα παρολάκι πάνω στο οποίο έριξε 500 ψωροχιλιάδες λίρες, ποντάροντας σε νίκες της Άρσεναλ κόντρα στη Λιντς και των Καταλανών στο «clasico» με την Ρεάλ Μαδρίτης. Κι ενώ οι εκπληκτικοί φέτος «κανονιέρηδες» πέρασαν ξώφαλτσα από την «μαυρόγατα» επικρατώντας με 1-0, οι παίκτες του Τσάβι τα είδαν όλα κι έχασαν με κάτω τα χέρια με 3-1 στο «Μπερναμπέου».

Βέβαια, σε αντίθεση με την Άρσεναλ, η Μπαρτσελόνα έπαιξε περισσότερο με την φωτιά αφού τιμώντας την χορηγική συμφωνία της με το Spotify, αγωνίστηκε φέροντας στις φανέλες της το λογότυπο μιας κουκουβάγιας, του συμβόλου δηλαδή του Ντρέικ. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Καναδός ράπερ έγινε ο πρώτος στην ιστορία που ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια streams (!) στην δημοφιλή διαδικτυακή μουσική πλατφόρμα.

Η «κατάρα της κουκουβάγιας»: Ο κροίσος ράπερ που απαγορεύτηκε από τη Ρόμα, «χτύπησε» και την Μπαρτσελόνα

Κι όλα αυτά στην Μπαρτσελόνα – αυτή καλέ που είναι «μες κε ουν κλαμπ» και τέτοια- και μέχρι πριν καν κάποια χρόνια δεν είχε διανοηθεί καν να βάλει οποιαδήποτε χορηγία στις φανέλες της. Όταν έριξε λίγο νερό στο κρασί της και προμόταρε την Unicef, ελάχιστοι στράβωσαν αντιλαμβανόμενοι ότι επρόκειτο για μια υποχώρηση που γινόταν για ιερό σκοπό. Πλέον, μετά και από αυτό με τον Ντρέικ, είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο οργανισμός στο σύνολό του βαδίζει σε λάθος δρόμο μακριά από τα ήθη και την φιλοσοφία του και τα αποτελέσματα στο γήπεδο μαρτυρούν ότι αυτή είναι η πραγματική κατάρα για ολόκληρη την Καταλονία…