Έλαμψε στο Κατάρ: Ο παίκτης που εκτόξευσε την αξία του στο Μουντιάλ κι είναι πλέον περιζήτητος
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Έλαμψε στο Κατάρ: Ο παίκτης που εκτόξευσε την αξία του στο Μουντιάλ κι είναι πλέον περιζήτητος

Ο «κοκαλιάρης» χαφ του Μαρόκου για τον οποίο ενδιαφέρεται πλέον μέχρι και η Μπαρτσελόνα!

Το Μαρόκο αποτελεί αδιαμφισβήτητα την ευχάριστη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά του Μουντιάλ, ενώ στην αρχή της διοργάνωσης ήταν αουτσάιντερ ακόμη και για να προκριθεί από τον όμιλο.

Στην ομάδα του Ουαλίντ Ρεγκραγκί υπάρχουν ουκ ολίγοι προβεβλημένοι αστέρες, όπως ο Ασχράφ Χακίμι της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Χακίμ Ζίγες της Τσέλσι, οι Γιουσέφ Εν-Νεσίρι και Μπουνού της Σεβίλλης, ο Νουσαΐρ Μαζραουί της Μπάγερν, ακόμη και ο Σοφιάν Αμπραματ της Φιορεντίνα.

Ο παίκτης πάντως που έχει κάνει τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους με τις εμφανίσεις του στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο Αζεντίν Ουναχί. Ο 22χρονος κεντρικός χαφ της Ανζέ είναι η μεγάλη αποκάλυψη στο τουρνουά.

Η αντίδραση του Λουίς Ενρίκε μετά τη συγκλονιστική πρόκριση του Μαρόκου επί της Ισπανίας, στα πέναλτι, τα λέει όλα. «Παναγία μου! Από πού ήρθε αυτό το παιδί. Συγγνώμη που δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά του, αλλά με εξέπληξε. Δεν σταμάτησε να τρέχει», σχολίασε αποσβολωμένος ο Ισπανός ομοσπονδιακός.

Ο Ουναχί διένυσε 14,7 χιλιόμετρα (!) στα 119 λεπτά, που αγωνίστηκε κόντρα στην Ισπανία, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στο συγκεκριμένο αγώνα.

 

Ο νεαρός Μαροκινός χαφ έχει ανεξάντλητες αντοχές και βρίσκεται πραγματικά παντού στο γήπεδο. Όποιος δει τα heat map του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει σημείο που δεν έχει οργώσει, παρότι θεωρητικά αγωνίζεται ως δεξιός εσωτερικός χαφ στο 4-3-3 του Ρεγκραγκί.

Έλαμψε στο Κατάρ: Ο παίκτης που εκτόξευσε την αξία του στο Μουντιάλ κι είναι πλέον περιζήτητος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ακόμη πιο εντυπωσιακά όμως, είναι αυτά που κάνει όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Η ικανότητά του να τρέχει κάθετα μαζί της είναι εντυπωσιακή. Επίσης, ντριμπλάρει εξαιρετικά και δημιουργεί ανισορροπία στο αμυντικό μπλοκ με την άρτια τεχνική του. Υπήρχαν στιγμές στα παιχνίδια με την Ισπανία και την Πορτογαλία, που η μπάλα έμοιαζε κολλημένη στα πόδια του και ο ίδιος ήταν σαν να χόρευε ανάμεσα στις γραμμές άμυνας των αντιπάλων.

Ο Ουναχί μέχρι το καλοκαίρι του 2021 έπαιζε στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας με τη φανέλα της Αβράνς. Αρκετές μεγάλες ομάδες τον είχαν τσεκάρει, καμία όμως δεν τόλμησε να του δώσει την ευκαιρία να τεσταριστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Οι περισσότεροι σκάουτερ τον χαρακτήριζαν «κοκαλιάρη» και έτρεφαν επιφυλάξεις για τη φυσική του κατάσταση.

Τελικά, αυτή που έκανε το βήμα να τον αποκτήσει ήταν η Ανζέ, που φέτος βρίσκεται στην τελευταία θέση του γαλλικού πρωταθλήματος και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ανεξάρτητα από το αν καταφέρει να σωθεί, στην Ανζέ πέτυχαν διάνα με τον Ουναχί και έχουν πλέον στις τάξεις τους τον πιο περιζήτητο παίκτη του Μουντιάλ.

Πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο η αξία του σύμφωνα με το transfermarkt ανερχόταν στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο το ερχόμενο καλοκαίρι η Ανζέ αναμένεται να τον μοσχοπουλήσει με διψήφια τιμή. Άλλωστε, μιλάμε για τον παίκτη με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες (37) στη Ligue 1 την τρέχουσα σεζόν μετά τον Λιονέλ Μέσι (47)! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι με τα παιχνίδια που κάνει στο Κατάρ, έχει πλέον προσελκύσει τα βλέμματα κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως η Μπαρτσελόνα!