Απόλαυση να τον βλέπεις: 3 στοιχεία στο παιχνίδι του Κωνσταντέλια που δεν τα έχει άλλος στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Ο ΠΑΟΚ έκανε την Κυριακή “παρέλαση” στη Λεωφόρο, κερδίζοντας με 3-0 τον Παναθηναϊκό και έβαλε φωτιά στην κούρσα του τίτλου. Η θριαμβευτική επικράτηση του Δικεφάλου του Βορρά συνδυάστηκε με τη σπουδαία εμφάνιση του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος από χθες είναι πλέον και με τη βούλα το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό ακούγονται εδώ και πολύ καιρό εξαιρετικά λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα στις 20 Οκτωβρίου, στην ήττα από την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκτοτε ο μικρός έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του.

Την τρέχουσα σεζόν, ο Κωνσταντέλιας έχει αγωνιστεί συνολικά σε 17 επίσημους αγώνες με τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις και μέχρι χθες έψαχνε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ. Όλα έδειχναν πάντως ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό και το γεγονός ότι τελικά ήρθε σε ένα τόσο κομβικό ματς, ασφαλώς κάνει ακόμη πιο όμορφη την ιστορία του πιτσιρικά από τον Βόλο.

Άλλο να σκοράρεις το παρθενικό σου γκολ σε ένα οποιοδήποτε παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ κόντρα σε κάποια μικρομεσαία ομάδα και άλλο να υπογράψεις φαρδιά πλατιά ένα ντέρμπι, το οποίο μπορεί να αλλάξει όλη τη ροή του πρωταθλήματος.

Το εντυπωσιακό είναι πως το τέρμα του Κωνσταντέλια, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 επί του Παναθηναϊκού ήταν μόνο το κερασάκι σε μία εμφάνιση δήλωση ενός ανερχόμενου σταρ. Ο “Ντέλιας”, όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, είχε επίσης συμμετοχή στο 1-0, αφού από δικό του πλασέ προέκυψε η καραμπόλα στον Μπρινιόλι και τον Πέρεθ για το αυτογκόλ του Ισπανού, ενώ έβγαλε την ασίστ και στο 2-0 του Ζίβκοβιτς.

Πέρα όμως από τα γκολ, ο Κωνσταντέλιας εντυπωσίασε με την απλότητα των κινήσεων του. Τη γρήγορη σκέψη του. Τη δυνατότητά του να παίζει ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου και να δημιουργεί συνέχεια ρήγματα. Στοιχεία που δύσκολα βρίσκεις σε άλλον ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα.

Εκπληκτική ήταν εξάλλου, η κάθετη κούρσα μισού γηπέδου που έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Είχε γύρω του πέντε πράσινες φανέλες όμως κανένας δεν μπορούσε να τον προφτάσει, μέχρι που ξάπλωσε τον Πούγγουρα στο έδαφος με τις προσποιήσεις του και τελικά εκτέλεσε πάνω στον Μπρινιόλι.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ έχει χαρακτηριστικά που σπάνια συναντάς σε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κακά τα ψέματα, η παραγωγική μας διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια έχει ως επίκεντρο τους γκολκίπερ και τους στόπερ. Πάνε πάνω από δέκα χρόνια και ακόμη μιλάμε για τον Φορτούνα και τον Μάνταλο. Να όμως, που τώρα σκάει μύτη και το δεκάρι της επόμενης ημέρας. Καλώς τον κι ας άργησε!

Εξαιρετική τεχνική, έκρηξη στα πρώτα μέτρα, δυνατή κλειστή ντρίμπλα, σίγουρα αγγίγματα, διορατικότητα, φαντασία, ομαδικότητα. Αν αρχίσει να βελτιώνει και τις εκτελέσεις του, τότε το πακέτο θα είναι ολοκληρωμένο. Η ουσία είναι όμως ότι βρίσκεται μέσα στις φάσεις, πατάει την αντίπαλη περιοχή και δημιουργεί συνέχεια πονοκέφαλο στις αντίπαλες άμυνες.

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι ο ΠΑΟΚ έχει “χρυσάφι” στα χέρια του και πολύ σύντομα η διοίκηση του Δικεφάλου αναμένεται να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιο του “Ντέλια”. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ήδη χτύπησε την πόρτα η Σεβίλλη και φέρεται να κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του παίκτη, ωστόσο ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη στιγμή δεν συζητάει την παραχώρησή του.

Το θετικό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως ο Κωνσταντέλιας δείχνει εξαιρετικά ώριμος για την ηλικία του και παραμένει προσγειωμένος. Ο παίκτης έχει συνειδητοποιήσει ότι για να ανοίξει τα φτερά του προς το εξωτερικό και να εκτοξεύσει την καριέρα του, πρέπει πρώτα να πρωταγωνιστήσει στον ΠΑΟΚ.

Πρέπει να ψηθεί σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, μίας ομάδας που χτίζεται για να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι δεδομένο πως θα έρθουν και στραβές και οφείλει να μάθει να τις διαχειρίζεται. Ο ΠΑΟΚ είναι αν μη τι άλλο μία πολύ δύσκολη πίστα, όπου θα τεσταριστεί η αντοχή του. Στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι ήρθε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να μείνει και να αφήσει εποχή.