Κρίμα που δεν τον είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ: Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θ' αφήσει εποχή την επόμενη 5ετία
Βρείτε μας στο

Τα έχουμε εξηγήσει κάμποσες φορές εδώ πέρα. Οι μεταγραφές και οι φήμες για την απόκτηση wonderkids μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από έναν αγώνα. Πόσω μάλλον τώρα, που η διακοπή για τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων για το Euro 2024 κλόνισε ξανά το νευρικό σύστημα αυτών που είναι πραγματικά άρρωστοι με την μπάλα. Μέσα λοιπόν στην νηνεμία του 15μερου που πέρασε, κάτι ξεχώρισε. «Η Τότεναμ τα βρήκε με τον Λούκα Βούσκοβιτς» έγραψε ο Fabrizio Romano, ο καλός (αλλά όχι κορυφαίος) expert στις μεταγραφές.

Σε κάποιους αυτό ίσως να μην έκανε μεγάλη εντύπωση, αλλά εκείνοι που κρύβουν μέσα τους έναν μικρό scout, ένα ‘oh my lord…’ θα το είπαν. Ταλεντάρα, 16 ετών, πιο ψηλός γίνεσαι μπασκετμπολίστας, ένας παίκτης που προφανώς βρίσκεται ήδη στις ατζέντες των περισσότερων top-club της Ευρώπης. Έτοιμη να τον πάρει είναι η ομάδα που προπονεί ο Άγγελος Ποστέκογλου σύμφωνα με την πηγή και το πιο απίστευτο απ’ όλα είναι ότι και ο παίκτης θέλει μόνο Τότεναμ [αν δεν επιβεβαιωθεί, απλά θα απαξιώσουμε και πάλι τον Romano].

Με επιφύλαξη, αφού κάποτε ο Γουίλιαν ήταν στα γραφεία για να υπογράψει και άφησε την Τότεναμ με το στυλό στο χέρι, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στον νεαρό Κροάτη που φαίνεται πως παίρνει η Τότεναμ.

Κρίμα που δεν τον είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ: Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θ' αφήσει εποχή την επόμενη 5ετία

Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από τη μέρα που ένας άλλος Κροάτης σέντερ-μπακ έκανε το μεγάλο βήμα. Ο Μπόσκο Γκβάρντιολ έγινε η μεταγραφή των 100 εκατ. ευρώ σε μια διαδρομή που ξεκίνησε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έφτασε στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γκβαρντιόλ είχε ενδιάμεσο σταθμό την Λειψία, ενώ ο Βούσκοβιτς θα πάει άμεσα από την Χάιντουκ Σπλιτ στην Premier League.

Όμως όχι τώρα, αλλά όταν κλείσει τα 18 του γιατί μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορούν να παίρνουν από το εξωτερικό παίκτες που δεν έχουν ενηλικιωθεί. Πολύ πριν το κάνει αυτό, διέλυσε κάποια τοπικά και διεθνή ρεκόρ, αφού έχει γεννηθεί στις 24 Φεβρουαρίου του… 2007. Έχουμε και λέμε.

Είναι ο πιο μικρός που παίζει με την Χάιντουκ και ο πιο μικρός που παίζει γενικά στο πρωτάθλημα Κροατίας, ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του club του Σπλιτ και ο μικρότερος ever που βρίσκει δίχτυα στο κύπελλο, κάτι που έκανε σε ηλικία 16 ετών και 2 ημερών. Γκολ είχε πετύχει ακόμα πιο μικρός, στα 15 του, αλλά ήταν σε φιλικό με αντίπαλο την Σάλκε, ενώ έγινε ο νεαρότερος Κροάτης που παίζει και σκοράρει στο UEFA Youth League.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Κρίμα που δεν τον είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ: Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θ' αφήσει εποχή την επόμενη 5ετία

Ο Βούσκοβιτς ήταν από μικρότερος έτοιμος για τη μεγάλη ομάδα και απλά περίμεναν να κλείσει τα 16 και να επιτρέπεται να παίξει, μιλάμε για ένα από τα πιο εντυπωσιακά wonderkids της εποχής μας. Το ντεμπούτο του δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Στα βαθιά, στο «αιώνιο» derby στης Κροατίας κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Είναι αδερφός του Μάριο Βούσκοβιτς, επίσης σέντερ-μπακ, που βγήκε και αυτός από την Χάιντουκ και σήμερα ανήκει στο Αμβούργο. Έχει παίξει 11 φορές με την ομάδα ανδρών σε επίσημο αγώνα, τις 8 από αυτές στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του φέτος πήρε κάποιους στόπερ, ενώ άλλοι επέστρεψαν από σοβαρό τραυματισμό και οι ευκαιρίες μειώθηκαν. Στα πρόσφατα ματς με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Conference League, δεν αγωνίστηκε.

Το μπόι αυτό από μόνο του αρκεί για να τον κάνει επιβλητικό: 1.94μ. Δίπλα στα παιδιά της ηλικίας του φαντάζει γίγαντας και προφανώς καθαρίζει χωρίς πολλά-πολλά την όποια συζήτηση όταν η μπάλα σηκώνεται στον αέρα. Είναι «κτήνος» αλλά έχει τοποθετήσεις και προσφέρει μια παρουσία που δίνει σιγουριά και ασφάλεια στην άμυνα. Πάντα αποτελεί απειλή στις στημένες φάσεις αν και όπως φαίνεται στο video έχει και άλλους, πολύ πιο δύσκολους τρόπους για να σκοράρει, αφού έχει πετύχει δύο γκολ πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Δεξιοπόδαρος, διαβάζει καλά το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος το τεράστιο σώμα του έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη μονομαχία, ενώ καλύπτει άψογα την μπάλα. Μπορεί και να κουβαλήσει αλλά και να δώσει, καθώς όσοι τον έχουν δει και έχουν γράψει report, αναφέρουν ότι είναι ικανός στις πάσες. Τα περιθώρια βελτίωσής του είναι τεράστια δεδομένης της ηλικίας του και έχει χαρακτηριστικά μοντέρνου σέντερ-μπακ, όπως ακριβώς ο Γκβαρντιόλ.

Με όσα έχει «παρουσιάσει» μέχρι στιγμής στους scouts και τους αναλυτές, δείχνει ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στο άθλημα, αρκεί, προφανώς, να μην αφήσει εξωτερικούς παράγοντες να τον επηρεάσουν. «Έχει εκπληκτική εξέλιξη, νομίζω θα γίνει ένας κορυφαίος κεντρικός αμυντικός» λέει για το… υβρίδιό του, ο συμπατριώτης του, σέντερ-μπακ της Σίτι. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τη συμβουλή μου. Ήδη γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει, ελπίζω μια μέρα να παίξουμε μαζί».