Αυτό που αποφάσισε ο Κωνσταντέλιας θα το έκαναν ελάχιστοι
Βρείτε μας στο

Ολική ήταν η ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος ενώ ήταν με τις βαλίτσες έτοιμες και το εισιτήριο για την Αυστρία στο χέρι, τελικά είπε όχι στην πρόταση της Σάλτσμπουργκ και παραμένει (;) στον ΠΑΟΚ.

Το ερωτηματικό δεν μπήκε ούτε τυχαία ούτε κατά λάθος σε παρένθεση στην παραπάνω πρόταση. Και αυτό διότι η αρνητική απάντηση του πιο καυτού ονόματος (μαζί με εκείνο του Φώτη Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού) στην ελληνική αγορά, αφορούσε την προσφορά της Σάλτσμπουργκ.

Αυτό που αποφάσισε ο Κωνσταντέλιας θα το έκαναν ελάχιστοι

Αλλά με το ημερολόγιο να δείχνει ότι δεν έχουμε φτάσει καν στα μέσα του Ιουνίου και την μεταγραφική περίοδο να έχει άλλους 2 μήνες μπροστά της, δεν αποκλείεται κάποιος άλλος «μνηστήρας» να εμφανιστεί μπροστά του…

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, ΠΑΟΚ και Κωνσταντέλιας σχεδιάζουν από κοινό το μέλλον τους, με χρονικό ορίζοντα πάντως που δεν ξεπερνά την επόμενη σεζόν. Η αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση είναι προφανώς δεδομένη και αποδείχθηκε από την παραμονή του νεαρού μεσοεπιθετικού, αλλά ας μην γελιόμαστε, είναι τέτοιες οι συνθήκες στο σύγχρονο ποδόσφαιρου, που πολύ δύσκολα θα τον δούμε να περνά ολόκληρη την καριέρα του στον δικέφαλο του βορρά.

Το τι ακριβώς του είπε ο Ιβάν Σαββίδης στο ραντεβού που είχαν μεταξύ τους και τον οδήγησε σε αλλαγή πλάνων, είναι κάτι που το γνωρίζουν μόνο οι δύο τους και τα πολύ κοντινά σε αυτούς πρόσωπα. Σίγουρα, όμως, ό,τι κι αν ήταν, μπήκε στη ζυγαριά με τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης.

Αυτό που αποφάσισε ο Κωνσταντέλιας θα το έκαναν ελάχιστοι

«Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το κοινό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το

Επί της ουσίας ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αποφάσισε να ακολουθήσει έναν δρόμο που λίγοι θα επέλεγαν. Είχε στα χέρια του μια σούπερ προσφορά από άποψη οικονομικών απολαβών και παράλληλα να παίξει για λογαριασμό μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο. Παράλληλα, αναμφίβολα έξτρα κίνητρο για όποιον φορά την φανέλα της Σάλτσμπουργκ είναι η… γειτνίαση με την γερμανική Bundesliga, με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στην Αυστρία να επιχειρούν πολύ σύντομα το έξτρα βήμα που τους οδηγεί στο σαφώς ανώτερο πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Από την άλλη μεριά, όμως, το πακέτο που ήταν σε θέση να του προσφέρει η Σάλτσμπουργκ, όσο δελεαστικό κι αν έμοιαζε, δεν ήταν τέτοιο που, αν μιλάγαμε για remake του Νονού, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

Αυτό που αποφάσισε ο Κωνσταντέλιας θα το έκαναν ελάχιστοι

Υπό την έννοια, ότι ναι μεν τα χρήματα ήταν πολύ καλά, όπως και η προοπτική του να παίξει για τον συγκεκριμένο σύλλογο, αλλά την ίδια ώρα η ποιότητα του Κωνσταντέλια είναι τέτοια που θεωρείται σίγουρο ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι ακόμη καλύτερο.

Άλλωστε κατά την διάρκειας ολόκληρης της περασμένης αγωνιστικής περιόδου τα ονόματα των ομάδων που έδειχναν και εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους για την περίπτωσή του, προκαλούσαν δέος, με το παράδειγμα της Μίλαν να είναι απολύτως χαρακτηριστικό. Το γιατί αυτό (ως τώρα) δεν μετουσιώθηκε σε επίσημη κρούση ή πρόταση παραμένει άγνωστο και η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίστηκε με σχετική έκπληξη από την πλευρά της διοίκησης του δικεφάλου του βορρά.

Αυτό που αποφάσισε ο Κωνσταντέλιας θα το έκαναν ελάχιστοι

Στο κάτω-κάτω της γραφής, τουλάχιστον μέχρι τώρα, μάλλον δεν υπάρχουν πολλά παιδάκια εκτός Αυστρίας που να μεγαλώνουν με το όνειρο να φορέσουν μια μέρα την φανέλα της Σάλτσμπουργκ και ο Γιάννης Κωσνταντέλιας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Υπό αυτήν την έννοια, ο νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής δεν θα έπιανε το ταβάνι των φιλοδοξιών του με μια μεταγραφή στην Αυστρία, ούτε θα κρέμαγε τα παπούτσια του εκεί. Ακόμη κι αν υπέγραφε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, ας πούμε, στο μυαλό του (και ούτε καν στην άκρη, αλλά πολύ μπροστά) θα είχε την ανάγκη μιας νέας, ακόμη μεγαλύτερης πρόκλησης.

Αντί, λοιπόν, να μπει σε ένα τέτοιο… τριπάκι νέας αλλαγής περιβάλλοντος, μάλλον επέλεξε έναν δρόμο που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει δύσκολο να ακολουθήσει κανείς, αλλά αν το σκεφτούμε καλύτερα, είναι ο πιο σωστός.

Αυτό που αποφάσισε ο Κωνσταντέλιας θα το έκαναν ελάχιστοι

Η πρόκληση για τον Κωνσταντέλια είναι άλλη… Στη σεζόν που ανοίγει σε λίγες ημέρες ο ΠΑΟΚ μπαίνει με έναν στόχο που αποτελεί το μεγάλο απωθημένο για τους Θεσσαλονικείς. Το να… τεντώνει στην Τούμπα το σεντόνι του Champions League. Κοιτώντας, μάλιστα, πιθανούς αντιπάλους και τις πιθανές κληρώσεις που θα συναντήσει στον δρόμο του, οι πιθανότητες να το πετύχει φαίνεται να είναι αρκετές και ρεαλιστικές.

Εάν συνδέσει το όνομά του, μετά τους εγχώριους τίτλους, και με μια τέτοια ιστορική επιτυχία, τότε ίσως να έχει έρθει πραγματικά η ώρα να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ και να αποχωρήσει φέρνοντας στο ταμείο ακόμη περισσότερα χρήματα και επιλέγοντας μια ομάδα που πραγματικά θα μπορεί να καλύψει τις δικές του φιλοδοξίες.