Ντιέγκο Αλόνσο
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι 3 θέσεις που ψάχνει ενίσχυση ο Ντιέγκο Αλόνσο για να κάνει τον Παναθηναϊκό αμέσως δικό του

Πού έχει εντοπίσει κενά, τι ψάχνει και τι μπορεί να προκύψει στην πορεία υπό προϋποθέσεις
Menshouse Team

Ο Ντιέγκο Αλόνσο βιώνει τις πρώτες του ημέρες στην Ελλάδα, βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής και μαθαίνει δειλά-δειλά όλα όσα αφορούν τον Παναθηναϊκό.

Εκκρεμούν αρκετές γνωριμίες, καθώς κάποιοι παίκτες είναι διεθνείς κι άλλοι έχουν εξασφαλίσει επιπλέον άδεια.

Αυτό που ο Ουρουγουανός έχει καταστήσει σαφές από το ξεκίνημα είναι ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί κρούσματα απειθαρχίας.

Ως ποδοσφαιριστής, όπως είχατε διαβάσει και στο αφιέρωμα του Menshouse, ο Αλόνσο δεν ήθελε να χάνει ούτε στις προπονήσεις. Το βασικό χαρακτηριστικό του ήταν το πάθος. Έδειχνε να απολαμβάνει κάθε επαγγελματική του στιγμή. Ένας τέτοιος τύπος δεν γίνεται να μην τα κουβαλά αυτά μαζί του και στους πάγκους. Μην ξεχνάτε και την καταγωγή του.

Οι 3 θέσεις που ψάχνει ενίσχυση ο Ντιέγκο Αλόνσο για να κάνει τον Παναθηναϊκό αμέσως δικό του

Προτού, όμως, αναφερθούν οι θέσεις που θα ψάξει ενίσχυση, αξίζει να παρατεθούν αποσπάσματα από την παρουσίασή του.

«Αναμφισβήτητα, υπήρχαν πολλά πράγματα που μου άρεσαν στην ομάδα. Γι’ αυτό είμαι εδώ διότι αισθάνομαι πως η ομάδα είναι καλή. Υπάρχουν και πράγματα που θα ήθελα να τα κάνω όπως αρέσουν σε εμένα.

«Και ουδεμίαν άλλη απαίτησιν έχω»: Ο βαρύς όρκος στο συμβόλαιο του Σταυρίδη που τον εξαθλίωσε οικονομικά, ενώ άλλοι πλούτιζαν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Και ουδεμίαν άλλη απαίτησιν έχω»: Ο βαρύς όρκος στο συμβόλαιο του Σταυρίδη που τον εξαθλίωσε οικονομικά, ενώ άλλοι πλού

Μου αρέσουν οι επιθετικές ομάδες που πιέζουν και νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε, ως μία ομάδα που ανακτά γρήγορα την μπάλα και βεβαίως ως μια επιθετική ομάδα. Περισσότερο απ’ το να μιλήσω για το παρελθόν, σας μιλάω για το μέλλον. Άρα θέλω πίεση ψηλά, ένταση στην ομάδα και κάθετη ανάπτυξη.

Η ομάδα έχει μία γερή βάση και θα δουλέψουμε για να τη βελτιώσουμε. Συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση ώστε να βρούμε παίκτες με τα χαρακτηριστικά που χρειάζομαι. Αν θέλουμε μια ομάδα με ένταση που είναι γρήγορη και να παίζει κάθετα, χρειαζόμαστε παίκτες με ανάλογα χαρακτηριστικά», είπε μεταξύ άλλων.

Πότε θα είναι σε επιθυμητό επίπεδο ο Παναθηναϊκός; Ο Αλόνσο υποστήριξε ότι σε πέντε εβδομάδες, δηλαδή όταν θα δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας σεζόν, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League.

Η Ευρώπη δεν είναι ποτέ αμελητέα για τον «σύλλογο μεγάλο», ωστόσο ο Ουρουγουανός ξεκαθάρισε ότι «με την πάροδο των παιχνιδιών και των μηνών, σίγουρα θα γινόμαστε πολύ καλύτεροι».

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ατάκες του ήταν η εξής: «Όταν θα μας βλέπουν να παίζουμε, ακόμα και αν είμαστε χωρίς τη φανέλα, θα ξέρει ο κόσμος ότι είμαστε εμείς, ο Παναθηναϊκός». Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι θέλει να αφήσει το στίγμα του στο στυλ παιχνιδιού. Η δίψα του για επιτυχία είναι τεράστια. Ένας λόγος παραπάνω ότι έφυγε πρόωρα από τη Σεβίλλη ως αποτυχημένος.

Παρεμπιπτόντως, ο προκάτοχός του, δηλαδή ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ του Ολυμπιακού, δεν θεωρεί ότι ο νυν αντίπαλος προπονητής φέρει ευθύνη για τα αρνητικά αποτελέσματα του συλλόγου της Ανδαλουσίας.

Ο Βάσκος «φωτογράφισε» (και κάτι παραπάνω) τον Βίκτορ Όρτα, ο οποίος ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Σεβίλλης στη θέση του εμβληματικού Μόντσι, όμως, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Αλόνσο δεν έχει στο μυαλό του ότι ο Μεντιλίμπαρ χρύσωσε το χάπι. Μοναδική του φιλοδοξία είναι να εργαστεί απερίσπαστος και να μεταλαμπαδεύσει στους ποδοσφαιριστές το στυλ παιχνιδιού που θέλει να αφομοιώσουν. Αν αποτυπωθούν στο χορτάρι όσα προανήγγειλε κατά την παρουσίαση, τα θετικά αποτελέσματα θα είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά. Φτάνει για να έρθει ο τίτλος στη Λεωφόρο έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια; Κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Αρχικά ο «ανεμοστρόβιλος», όπως ήταν το παρατσούκλι του, θα προσπαθήσει με τη διοίκηση και τον Γιάννη Παπαδημητρίου να καλυφθούν όσο γίνεται καλύτερα τα κενά που προκύπτουν κάθε καλοκαίρι στο ρόστερ.

Οι 3 θέσεις που ψάχνει ενίσχυση ο Ντιέγκο Αλόνσο για να κάνει τον Παναθηναϊκό αμέσως δικό του

Πέραν του δεξιού μπακ Τζορτζ Μπάλντοκ, ο Παναθηναϊκός θα έχει στην εκκίνηση τον κεντρικό αμυντικό Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος είναι σαν μεταγραφή από τη στιγμή που υπέστη τον γνωστό τραυματισμό στις 25 Σεπτέμβριου, όπως επίσης τον μέσο Νεμάνια Μαξίμοβιτς (είχε ανακοινωθεί από τις 21 Μαρτίου).

Παράλληλα, οι θέσεις που το κλαμπ είχε ούτως ή άλλως εστιάσει για την ενίσχυσή του, αφορούν το αριστερό άκρο της άμυνας και τα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός θέλει να καλύψει τα κενά των Χουάνκαρ, Μπερνάρ και Σεμπαστιάν Παλάσιος. Οι αρμόδιοι κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Προφανώς χρειάζεται υπομονή.

Στόχος της ομάδας είναι ο αριστερός μπακ να κλείσει γρήγορα και να μεταβεί στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αντίθετα, η υπόθεση των εξτρέμ δεν θεωρείται εύκολη. Ο Αλόνσο προσδοκά σε δυνατές περιπτώσεις, δεδομένου ότι ο Μπερνάρ κατέγραψε μία πολύ σπουδαία σεζόν. Δύσκολο να… μπει στα παπούτσια του ο διάδοχος.

Από εκεί και πέρα, σαν κερασάκι στην τούρτα, στη συζήτηση θα μπει υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο απόκτησης ενός τερματοφύλακα, ενός στόπερ, ενός «οκταριού» κι ενός φορ.