Τους ξέρουν μόνο οι ψαγμένοι: 4 τεράστια ταλέντα της Premier League που θα βγάλουν μάτια φέτος
Βρείτε μας στο

Με Euro και Copa America πέρασαν λίγο πιο εύκολα οι μέρες μέχρι να αρχίσουν και πάλι τα μεγάλα πρωταθλήματα και ήδη η Premier League έκανε πρεμιέρα με σούπερ έκπληξη, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει νίκη στο φινάλε και τον Μαγκουάιρ να κάνει ματσάρα!

Η γλυκιά καθημερινότητα είναι εδώ ξανά, οπότε πριν μπούμε σε φουλ αγωνιστική δράση αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε κάποια ταλέντα από τις ομάδες που δεν ανήκουν στις παραδοσιακές δυνάμεις και που πιθανότατα θα τους δούμε μέσα στο 2024-25. Κλασικά η Μπράιτον δουλεύει με wonderkids από κάθε σημείο του πλανήτη, ενώ και η Μπρέντφορντ ακολουθεί αυτό το μοντέλο έχοντας την ίδια σταθερότητα στην κατηγορία.

Η Γουλβς έχει εδώ και κάποιες εβδομάδες έναν επιθετικογενή μπακ που τα επόμενα χρόνια θα τραβήξει τα βλέμματα, ενώ η Κρίσταλ Πάλας μετά την πώληση του Ολίσε στην Μπάγερν έχει πλέον χώρο και χρόνο για τον εξτρέμ που υπήρχε από πέρυσι και θα κάνει τα πάντα για να γίνει βασικός φέτος.

Έχοντας πάντα ανοικτό το Football Manager, πάμε να δούμε 4 παίκτες που σήμερα δεν θα παθαίναμε πλάκα μαζί τους, αλλά το επόμενο διάστημα μπορεί να τους δούμε να εκτοξεύουν την αξία τους και να μπαίνουν στις λίστες των μεγάλων. Cheers…

Γιουνούς Εμρέ Κονάκ | Μπρέντφορντ

Τους ξέρουν μόνο οι ψαγμένοι: 4 τεράστια ταλέντα της Premier League που θα βγάλουν μάτια φέτος

Συνεχίζει να δουλεύει με ταλέντα η Μπρέντφορντ. Ο 20χρονος, Γιάρμολιουκ, έπαιξε πέρυσι σε 27 ματς, ενώ φέτος η νέα φουρνιά από wonderkids αναμένεται να πάρει ευκαιρίες. Αυτός που αξίζει να ρίξουμε μια παραπάνω ματιά είναι ο Γιουνούς Εμρέ Κονάκ, ο Τούρκος αμυντικός μέσος, ο οποίος υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο τον Ιανουάριο, μία μέρα αφού έκλεισε τα 18 του χρόνια.

Για να καταλάβουμε τι δουλειά κάνει το scouting σε αυτό το επίπεδο, αρκεί να πούμε πως πριν αποκτηθεί, είχε προλάβει να κάνει μόλις μια επίσημη εμφάνιση με την Σίβασπορ στη μεγάλη κατηγορία της πατρίδας του. Έχει ήδη παίξει με την under-18 και under-23 της Εθνικής του και ο Τόμας Φρανκ αφού τον έβαλε σε τρία φιλικά δεν αποκλείεται να του δώσει χρόνο και στην Premier League.

«Έφυγε» στα 52, με το παράπονο: Ο ιπτάμενος Έλληνας γκολκίπερ που περίμενε μάταια 7 μήνες να παίξει στην Ίντερ, δεν το ξεπέρασε ποτέ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Έφυγε» στα 52, με το παράπονο: Ο ιπτάμενος Έλληνας γκολκίπερ που περίμενε μάταια 7 μήνες να παίξει στην Ίντερ, δεν το ξ

Αμάριο Κοζιέ-Ντούμπερι | Μπράιτον

Τους ξέρουν μόνο οι ψαγμένοι: 4 τεράστια ταλέντα της Premier League που θα βγάλουν μάτια φέτος

Και αφού μιλάμε για ταλέντα, από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει η Μπράιτον. Ο Αμάριο Κοζιέ-Ντούμπερι δεν εντοπίστηκε σε μια απίθανη χώρα, αλλά έβγαζε μάτια στην under-21 της Άρσεναλ [18 γκολ, 10 ασίστ]. Οι Gunners δεν μπορούσαν να του εγγυηθούν χρόνο συμμετοχής και έτσι ο 19χρονος εξτρέμ απέρριψε ένα νέο συμβόλαιο και έγινε κάτοικος Amex. Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους Seagulls στην Ιαπωνία, έβαλε δύο γκολ.

Του αρέσει να συγκλίνει από τα δεξιά και να τελειώνει τις φάσεις με το καλό αριστερό του πόδι. Δεν ξέρουμε αν σας θυμίζει κάτι, όμως ο προπονητής των Ακαδημιών της Άρσεναλ, Τζακ Γουίλσιρ, τον συνέκρινε με τον Μπουκάγιο Σάκα. Προφανώς, δεν μπορεί να κάνει όσα ο star των Gunners στην ίδια ηλικία, αλλά το περιθώριο εξέλιξης είναι ξεκάθαρο και γι’ αυτό η απόκτησή του θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία για την Μπράιτον.

Ματέους Φράνκα | Κρίσταλ Πάλας

Τους ξέρουν μόνο οι ψαγμένοι: 4 τεράστια ταλέντα της Premier League που θα βγάλουν μάτια φέτος

Το προηγούμενο καλοκαίρι η Πάλας έδωσε 20 εκατ. ευρώ στην Φλαμένγκο για να πάρει το wonderkid που αγωνίζεται ως εξτρέμ. Το 2023-24 έκανε μόλις μερικές εμφανίσεις ερχόμενος από τον πάγκο, όμως σε αυτές πρόλαβε να δείξει το ταλέντο του, όπως έκανε κόντρα στον Γουόκερ εκτός έδρας με την Μάντσεστερ Σίτι και στο Κύπελλο με την Έβερτον, όταν αναδείχθηκε man-of-the-match. Ο Ματέους Φονσέκα έχει πλέον περισσότερο χώρο στην επίθεση αφού ο Ολίσε πουλήθηκε στην Μπάγερν Μονάχου, όμως πρέπει να αφήσει πίσω τους τραυματισμούς.

Πέδρο Λίμα | Γουλβς

Τους ξέρουν μόνο οι ψαγμένοι: 4 τεράστια ταλέντα της Premier League που θα βγάλουν μάτια φέτος

Έχουμε και αμυντικό στη λίστα και είναι ένας Βραζιλιάνος που μόλις έκλεισε τα 18. Στην αρχή του καλοκαιριού η Γουλβς πήρε τον επιθετικογενή δεξιό μπακ από την Σπορτ Ρεσίφε, ο Γκάρι Ο’ Νιλ τον χρησιμοποίησε στην προετοιμασία, όμως έσπευσε να κάνει σαφές ότι θα μπει σιγά-σιγά στην ομάδα αφού στη θέση του έχει τεράστιο ανταγωνισμό με τους Νέλσον Σεμέντο και Ματ Ντόχερτι.

«Είναι πιτσιρικάς και παίζει σαν πιτσιρικάς» είπε πρόσφατα ο προπονητής του, κάνοντας σαφές ότι έχει ακόμα πολλά να μάθει κυρίως στο τακτικό κομμάτι. Θα είναι δύσκολο να τον δούμε ακόμα και στην αποστολή για τους αγώνες της Premier League, όμως τουλάχιστον ξέρουμε ότι η Γουλβς έχει ακόμα ένα ταλεντάκι που μιλά πορτογαλικά και περιμένει την ευκαιρία του για να ξεχωρίσει.